Τοπικά

Από επιτροπή για να εξετάσει το αίτημα εξαίρεσης εμβολιασμού οι ιδιώτες υγειονομικοί στη Μαγνησία

Mε έγγραφό της η 5η Υγειονομική Περιφέρεια ενημερώνει τους Ιατρικούς, Οδοντιατρικούς και Φαρμακευτικούς Συλλόγους της Θεσσαλίας, μεταξύ αυτών και της Μαγνησίας, πως όσοι ιδιώτες υγειονομικοί δεν έχουν εμβολιαστεί ή δεν επιθυμούν να εμβολιαστούν επικαλούμενοι λόγους υγείας, θα πρέπει, προκειμένου να εξαιρεθούν της υποχρεωτικότητας, να περάσουν από ειδική επιτροπή.
Ειδικότερα, μεταξύ άλλων στο έγγραφό της η 5η Υ.ΠΕ αναφέρει προς τους Συλλόγου πως «σας γνωστοποιούμε πως στο πλαίσιο υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού στο σύνολο του Υγειονομικού Προσωπικού των Δημόσιων και Ιδιωτικών Δομών Υγείας για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού Covid-19 η 5η Υ.ΠΕ. Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, μέσω της τριμελούς υγειονομικής επιτροπής της παραγράφου 1 της υπ. αριθμ. πρωτ. 69920/23.08.2021 Απόφασης Διοικητή της 5 ης Υ.ΠΕ. Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, θα εξετάσει τα αιτήματα του ιατρικού/οδοντιατρικού/φαρμακευτικού προσωπικού αρμοδιότητάς σας, περί εξαίρεσης από την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού για σοβαρούς λόγους υγείας. Σημειωτέον, πως η ίδια επιτροπή θα εξετάσει και τα αιτήματα όσων προσφέρουν υπηρεσίες σε χώρους ιδιωτικών ιατρείων/οδοντιατρείων/φαρμακείων (π.χ. γραμματείς, βοηθοί φαρμακοποιών κλπ)».
Η Υ.ΠΕ ζητά από τους Συλλόγους να ενημερώσουν τα μέλη τους για τη διαδικασία και να στείλουν ηλεκτρονικά απευθείας στην τριμελή Επιτροπή το αίτημα εξαίρεσής τους, προκειμένου αυτό να εξεταστεί.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το