Παραπολιτικά

Από επιστήμονες κατέληξαν πανελίστες

Σε μία ενδιαφέρουσα και αποκαλυπτική τοποθέτηση προχώρησε η Αναστασία Κοτανίδου, καθηγήτρια Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ και διευθύντρια ΜΕΘ του Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός», για τον τρόπο λήψης αποφάσεων της Επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων, αλλά και για τον τρόπο με τον οποίο απορρίπτουν ακόμα και σήμερα τον εμβολιασμό οι νοσηλευτές, κυρίως νεαρής ηλικίας.
«Στην Επιτροπή, ενώ στην αρχή είχαμε πάρει τον σωστό δρόμο, κάπου στη μέση τον χάσαμε και τώρα δεν μπορούμε να ξαναβρούμε τον βηματισμό μας. Γίνονται κάποιες προσπάθειες και δεν ξέρω πόσο αποτελεσματικές θα είναι. Η εντύπωσή μου είναι ότι όλοι έχουμε κουραστεί», είπε και επιβεβαίωσε αυτό που όλοι έχουμε καταλάβει.
Τα μέλη της Επιτροπής διαβρώθηκαν από το τηλεσταριλίκι και από επιστήμονες με κύρος κατέληξαν τηλεμπλαμπλάδες-πανελίστες. Άλλοι ακόμα και γραφικοί. Δαπανούν ατελείωτες ώρες από τον χρόνο τους σε τηλεοπτικές εμφανίσεις.
Έχασαν την αίσθηση του επαγγελματισμού, του ρόλου τους, του κύρους των λεγομένων τους. Βγαίνουν κάθε μέρα στο γυαλί σαν αγάλματα της μαντάμ Τισό καλυμμένα πια από τη σκόνη . Μιλάνε και δεν εισακούονται πλέον . Και αυτό είναι μια τεράστια ήττα μέσα στην πανδημία, με τα κρούσματα να αυξάνονται καθημερινά.
Πόσες όμως φίρμες να χωρέσει πλέον αυτό το ορθογώνιο παραλληλόγραμμο κουτί, πόσους τηλεστάρ και πόσες αντικρουόμενες συμβουλές να καταναλώσει ο έρμος τηλεθεατής; Όσων ιντσών, όσο smart, όσο προηγμένο και αν είναι το κρύσταλλο της τηλεόρασης, κρύσταλλο είναι, και ραγίζει.
ΚΑΤ. ΤΑΣ

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το