Τοπικά

Από ένα πρωτάκι «υιοθετούν» μαθητές της έκτης τάξης στο 1ο Δημοτικό Αγριάς

«Κάνε με φιλαράκι σου μεγάλο αδερφάκι σου» είναι ο τίτλος του προγράμματος υιοθεσίας με συμμετέχοντες τους μαθητές της Α’ και ΣΤ’ τάξης που για δεύτερη συνεχή χρονιά θα υλοποιηθεί στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Αγριάς.
Την υποδοχή την έκαναν οι μεγάλοι μαθητές του σχολείου που φέτος είναι επιφορτισμένοι με την όμορφη υποχρέωση να έχουν υπό την προστασία τους τα πρωτάκια συνεχίζοντας μια παράδοση που ξεκίνησε μόλις πέρσι.

Έτσι φέτος στην τέλεση του αγιασμού ένας εκπρόσωπος της Στ’ Τάξης διάβασε την υπόσχεση-συμβόλαιο μπροστά σε όλους και οι εκπαιδευτικοί των δύο τάξεων θα φροντίσουν να κάνουν παιχνίδια γνωριμίας και κοινές δράσεις με τους μαθητές των δύο τάξεων κατά την πρώτη εβδομάδα, ώστε να ξεκινήσει ομαλά το πρόγραμμα.
Μάλιστα την πρώτη μέρα του προγράμματος μοιράστηκαν μπαλονάκια σε όλους τους μαθητές της Α’ Τάξης
Η Υπόσχεση-Συμβόλαιο αναφέρει τα εξής: «Εμείς οι μαθητές της ΣΤ’ Τάξης υποσχόμαστε ότι σαν πιο μεγάλοι θα προστατεύουμε, θα καθοδηγούμε και θα βοηθάμε καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς το πρωτάκι μας.

Μικρέ μου φίλε για ό,τι σε απασχολεί, σε τρομάζει, σε αγχώνει και σε κάνει να στεναχωριέσαι ξέρεις ότι μπορείς να απευθυνθείς και κάπου αλλού εκτός από τους δασκάλους σου.
Εμείς τα εκτάκια υποσχόμαστε ότι θα έχουμε τα μάτια μας ανοιχτά για οτιδήποτε μπορεί να χρειαστούν τα πρωτάκια μας. Καλώς ήρθατε στο νέο σας σχολείο!».
«Σκοπός του εκπαιδευτικού προγράμματος είναι η ομαλή προσαρμογή των μαθητών της Α’ Τάξης στο νέο σχολικό περιβάλλον, η ανάπτυξη κοινωνικών δεξιοτήτων από τους μαθητές της Στ’ Τάξης και η ανάπτυξη της συνεργασίας και της αλληλεπίδρασης των τάξεων εντός της σχολικής μονάδας» τόνισε η διευθύντρια του 1ου Δημοτικού Αγριάς κ. Ζωή Γεροστάθη και πρόσθεσε πως «οι μικροί μαθητές με αυτόν τον τρόπο αισθάνονται πιο ασφαλείς σε ένα καινούριο περιβάλλον και μαθαίνουν να συνυπάρχουν με τους μεγαλύτερους μαθητές. Ο θεσμός της υιοθεσίας των παιδιών της Α’ Τάξης από τα παιδιά της Στ’ Τάξης είναι μια δημιουργική απάντηση απέναντι σε κάθε ίχνος εκφοβισμού, που μπορεί να αναπτυχθεί εντός του σχολείου».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το