Τοπικά

Από ελεύθερος στους δρόμους παράλυτος σε αμαξίδιο…

Ζούσε στους δρόμους, αλλά ένας ανάλγητος οδηγός το οδήγησε στο να ζήσει παράλυτος. Ο Φώντας, ο σκύλος ηλικίας περίπου 3 ετών, ζούσε μαζί με άλλα αδέσποτα σκυλάκια έξω από το Αστυνομικό Μέγαρο Βόλου, ενώ αστυνομικοί τον φρόντιζαν και του έφερναν φαγητό. Όμως, πριν από περίπου δύο μήνες τον χτύπησε αυτοκίνητο στην περιοχή του Αλιβερίου.

Ο οδηγός εγκατέλειψε το άτυχο ζώο στον δρόμο να ψυχορραγεί… Από τότε δεν ξαναπερπάτησε. Αστυνομικός μετέφερε το ζώο σε κτηνίατρο, αλλά ήταν ένα πολύ δύσκολο περιστατικό. «Η σπονδυλική του στήλη ήταν διαλυμένη» ανέφερε μέλος της Φιλοζωικής Ομάδας Βόλου.
Μετά από ενημέρωση που είχε η ομάδα, έγινε κινητοποίηση μέσω της σελίδας της στο Facebook προκειμένου να συγκεντρωθούν χρήματα για να καταφέρουν να μεταφέρουν τον Φώντα στη Θεσσαλονίκη, στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, για να εξεταστεί από καθηγητές κτηνιάτρους.
Την Πέμπτη ο Φώντας βρέθηκε στην Κτηνιατρική Σχολή και εξετάστηκε από νευροχειρουργό και νευρολόγο, αλλά τα νέα για την υγεία του δεν ήταν ευχάριστα.
Δυστυχώς η εξέλιξη και η πορεία του, σύμφωνα με τις ιατρικές εξετάσεις και γνωματεύσεις των κτηνιάτρων, είναι μη αναστρέψιμη. Το άτυχο ζώο δεν θα τα καταφέρει να ξαναπερπατήσει. Σε περιπτώσεις όπως του Φώντα, δεν γίνεται επέμβαση και πλέον θα κινείται με τη βοήθεια τροχήλατου αμαξιδίου. Η Φιλοζωική Ομάδα παρήγγειλε το ειδικό αμαξίδιο και θα το παραλάβει την Τρίτη.

«Το ζώο θέλει να ζήσει. Το βλέπεις στα μάτια του πως έχει θέληση» σημείωσε το μέλος της Ομάδας κ. Χρύσα Κοσκινά. Προς το παρόν τη φιλοξενία του Φώντα έχει αναλάβει μία φιλόζωη Βολιώτισσα, η κ. Χαρούλα. Η Φιλοζωική κάνει έκκληση για να υιοθετηθεί ο Φώντας από οικογένεια, εντός του Βόλου, που θα τον αγαπήσει και θα τον προσέξει.
Φέτος το καλοκαίρι πολλά είναι τα μικρόσωμα σκυλιά που έχουν μεταφερθεί στο δημοτικό κυνοκομείο Γλαφυρών, καθώς εγκαταλείφθηκαν από τους ιδιοκτήτες τους. Το κυνοκομείο είναι σε καλή κατάσταση, τα σκυλάκια σιτίζονται όπως πρέπει, ο χώρος είναι καθαρός, ενώ δίνονται και όλες οι απαραίτητες θεραπείες στα ζώα που τις χρειάζονται.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το