Τοπικά

Από δάσκαλος έγινε αστυνομικός “Θ”

ΔΑΣΚΑΛΟΣ-ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ-ΣΤΑΜΑΤΑΤΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ

Εισήχθη στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης της Φλώρινας πριν έξι περίπου χρόνια, απ’ όπου έλαβε μεταγραφή για το παιδαγωγικό Τμήμα του Βόλου και αποφοίτησε κανονικά, αλλά η ανεργία που πλήττει τους δασκάλους τον ώθησε να δώσει ξανά πανελλαδικές εξετάσεις και να βρίσκεται με το ενάμιση πόδι πλέον στην σχολή της Αστυνομίας, όπου το εργασιακό μέλλον είναι εξασφαλισμένο.
Ο λόγος για τον 24χρονο Σωτήρη Σταματάτο-Καπνογιάννη ο οποίος, αφού ολοκλήρωσε και τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις, έδωσε φέτος πανελλαδικές εξετάσεις διαγωνιζόμενος στη θεωρητική κατεύθυνση του 1ου ΓΕΛ Νέας Ιωνίας, όπου και συγκέντρωσε την υψηλότερη βαθμολογία μεταξύ των συνυποψηφίων του από το σχολείο με 18.635 μόρια.
Ο ίδιος διάβασε εντατικά όλη τη φετινή περίοδο, πήγε σε φροντιστήριο για να βοηθηθεί ακόμη περισσότερο, και τα κατάφερε.

Όπως δήλωσε «Ως δάσκαλος τα πράγματα είναι πλέον πολύ δύσκολα και υπάρχει μεγάλη ανεργία στον κλάδο. Γι’ αυτό και αποφάσισα να δώσω ξανά πανελλαδικές εξετάσεις διεκδικώντας την εισαγωγή μου στη Σχολή της Αστυνομίας. Πέρυσι η βάση εισαγωγής στη Σχολή κυμαινόταν γύρω στα 18.300 μόρια και με το δεδομένο ότι αναμένεται και πτώση των βάσεων πιστεύω ότι πετυχαίνω το στόχο μου. Πάντως ήταν μια επίπονη προσπάθεια, καθώς έπρεπε να διαβάσω ξανά και μάλιστα εντατικά».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το