Τοπικά

Από δασκάλες μουσικής …φοιτήτριες – Τέσσερις μητέρες και φίλες από το Βόλο πέτυχαν στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών

Τις συνδέει η αγάπη για τη μουσική και μια χρόνια φιλία που αντέχει παρά τις αυξημένες οικογενειακές υποχρεώσεις. Πλέον θα είναι φοιτήτριες και στην ίδια Σχολή. Τέσσερις καθηγήτριες μουσικής και μητέρες από τον Βόλο εισήχθησαν στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών στα Γιάννενα με σκοπό να εμπλουτίσουν το γνωστικό τους υπόβαθρο.
Οι κ.κ. Αλέκα Τηλιοπούλου, Τζένη Χατζηδήμου, Εύη Κανελλοπούλου και Κασσιανή Αμυγδαλίτση, απέδειξαν πως η προσπάθεια για την κατάκτηση της γνώσης δεν γνωρίζει ηλικιακά όρια και ότι όλοι οι στόχοι μπορούν να επιτευχθούν, αρκεί να υπάρχει θέληση και αγάπη για την επιστήμη και την τέχνη. Στη συγκεκριμένη μάλιστα περίπτωση υπήρχε και μια δυνατή ομάδα, μια παρέα από τέσσερις φίλες που η μία βοηθούσε την άλλη, και όλες μαζί πέτυχαν τον στόχο τους.
Βέβαια, όπως τονίζουν, αναγκαστικά θα πηγαινοέρχονται μεταξύ Βόλου-Ιωαννίνων, καθώς εδώ έχουν τις οικογένειές τους και τις δουλειές τους και δεν μπορούν να κάνουν την αμιγώς φοιτητική ζωή.

Οι τέσσερις επιτυχούσες υπογράμμισαν τη στήριξη που είχαν στην προσπάθειά τους από τις μουσικούς κ.κ. Βίκυ Ευθυμίου και Ευαγγελία Γούσια καθώς και τις φιλολόγους κ.κ. Κατερίνα Μιχαηλίδου και Ελένη Βαβάλιου.
Η 48χρονη καθηγήτρια πιάνου και μονωδίας κ. Κασσιανή Αμυγδαλίτση συμμετείχε φέτος στις πανελλαδικές εξετάσεις, 30 χρόνια μετά την πρώτη της εμπειρία το 1989. Μητέρα δύο παιδιών, που φοιτούν στο Δημοτικό και το Γυμνάσιο, άδραξε την ευκαιρία της λειτουργίας μουσικών σχολών και αποφάσισε να δώσει ξανά εξετάσεις. «Ήταν πρώτη μου η επιλογή να πετύχω στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και χαίρομαι για ένα επιπλέον λόγο, καθώς υπάρχουν ειδικεύσεις και σε λαϊκά όργανα, κάτι που με ενδιαφέρει».
Στις εξετάσεις διαγωνίστηκε στην Έκθεση, στα θεωρητικά της μουσικής και στο μουσικό όργανο καταφέρνοντας να συγκεντρώσει έναν ικανοποιητικό αριθμό μορίων.

Παίρνοντας τον λόγο η 51χρονη μουσικός με ειδίκευση στην κλασική κιθάρα κ. Αλέκα Τηλιοπούλου, μητέρα τεσσάρων παιδιών, επισήμανε πως «διαβάσαμε, προσπαθήσαμε και πετύχαμε όλες μαζί στο ίδιο τμήμα. Νιώθουμε αναζωογονημένες και ανακουφισμένες με την επιτυχία μας, αλλά και ορεξάτες για εκ νέου μελέτη στο Πανεπιστήμιο. Θέλουμε να είμαστε παραδείγματα για τα παιδιά μας και τους μαθητές μας, ας δώσουμε το μήνυμα ότι, όταν προσπαθείς μέσα από την υπομονή, την επιμονή και τη σκληρή δουλειά, μπορείς να κάνεις πραγματικότητα τα όνειρά σου».
Εργαζόμενη ως αναπληρώτρια καθηγήτρια στο Μουσικό σχολείο τόνισε πως ο εμπλουτισμός των γνώσεων πάντα βοηθά.
Η 46χρονη μουσικός κ. Εύη Κανελλοπούλου, μητέρα δύο παιδιών, μιας κόρης 20 ετών και ενός γιου 16 ετών, εργάζεται ως αναπληρώτρια και ωρομίσθια καθηγήτρια σε διάφορα μουσικά σχολεία και Ωδεία. «Η μάθηση και ειδικότερα η μουσική δεν σταματούν ποτέ να εξελίσσονται. Γι’ αυτό και, όσο ζούμε, μαθαίνουμε. Και προσδοκώ πως μέσα από το τμήμα Μουσικών Σπουδών θα μάθω ακόμη περισσότερα πράγματα που θα με βοηθήσουν, τόσο σε προσωπικό επίπεδο όσο και στον τομέα της διδασκαλίας».

Από την πλευρά της η 52χρονη μουσικός με ειδίκευση στο πιάνο και το κλασικό τραγούδι κ. Τζένη Χατζηδήμου, μητέρα ενός 27χρονου φαρμακοποιού και μιας 24χρονης τελειόφοιτης σχολής επισήμανε πως «ο στόχος για την εισαγωγή στο τμήμα Μουσικών Σπουδών υπήρχε εδώ και χρόνια και χαίρομαι που τα καταφέραμε μαζί με τις φίλες μου. Πιστεύω ότι πάντα πρέπει να προσπαθούμε να εξελίσσουμε τον εαυτό μας και να αξιοποιούμε κάθε ευκαιρία που μας παρουσιάζεται».
Της αρέσει η διδασκαλία στο σχολείο και σημειώνει πως με την απόκτηση του πτυχίου θα ενισχύσει ακόμη περισσότερο τα γνωστικά της εφόδια.

Φωτό: (από αριστερά) Τζένη Χατζηδήμου, Εύη Κανελλοπούλου, Κασσιανή Αμυγδαλίτση, Αλέκα Τηλιοπούλου

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το