Ελλάδα

Από 80% έως και 100% η πληρότητα ξενοδοχείων τις γιορτές

plirotita

Σε υψηλά επίπεδα μεταξύ 80% και 100% κινείται η πληρότητα των ξενοδοχειακών μονάδων σε δημοφιλείς χειμερινούς προορισμούς της χώρας κατά την εορταστική περίοδο, παρά την πρόσκαιρη μείωση του ενδιαφέροντος που καταγράφηκε λόγω των τελευταίων πολιτικών εξελίξεων.

Σύμφωνα με προέδρους Ξενοδοχειακών Ενώσεων στις περισσότερες περιοχές η ζήτηση για διακοπές στους χειμερινούς προορισμούς ξεκίνησε νωρίτερα από άλλες χρονιές. Μεταξύ των λόγων που ευνόησε την τόνωση του εσωτερικού τουρισμού είναι η πτώση της τιμής της βενζίνης που έκανε φθηνότερες τις οδικές μετακινήσεις. Επίσης, η παρατεταμένη καλοκαιρία και η έλλειψη χιονιού δεν κράτησε μακριά τους Ελληνες επισκέπτες από τους ορεινούς όγκους της χώρας.

Ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Αράχωβας κ. Γιάννης Γεωργακός αναφέρει ότι τα Χριστούγεννα οι πληρότητες στα ξενοδοχεία του προορισμού αγγίζουν το 90% και την Πρωτοχρονιά το 80%. Επίσης, σημειώνει ότι η πρόσφατη αναβάθμιση των εγκαταστάσεων του Χιονοδρομικού Κέντρου του Παρνασσού βοήθησε για την ενίσχυση των κρατήσεων στα καταλύματα του Δήμου. Η μέση τιμή ανά δίκλινο δωμάτιο στα ξενοδοχεία του προορισμού φθάνει στα 90 ευρώ.

Ανοδικά σε σχέση με πέρυσι κινούνται οι κρατήσεις και στα Καλάβρυτα όπως επισημαίνει ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων και Τουριστικών Καταλυμάτων του προορισμού κ. Ντίνος Δαφαλιάς. Τα Χριστούγεννα οι πληρότητες φθάνουν στο 90% και την Πρωτοχρονιά στο 85%. Επίσης, τονίζει ότι οι κρατήσεις φέτος ξεκίνησαν νωρίτερα από πέρυσι, στις αρχές Νοεμβρίου. Το γεγονός ότι δεν έχει ανοίξει το Χιονοδρομικό Κέντρο δεν επηρέασε, ιδιαίτερα, την πορεία των κρατήσεων. Η μέση τιμή στα καταλύματα για την εορταστική περίοδο φθάνει στα 85 ευρώ.

Η μείωση του μεταφορικού κόστους με την πτώση της τιμής της βενζίνης είναι ένας από τους παράγοντες που έπαιξε ρόλο στην αύξηση των κρατήσεων στα καταλύματα του Πηλίου τις εορτές αναφέρει ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας κ. Γιώργος Ζαφείρης. Η μέση πληρότητα τα Χριστούγεννα φθάνει στο 95% και την Πρωτοχρονιά στο 65%. Ο κ. Ζαφείρης τονίζει, επίσης, ότι ανεκόπη, πρόσκαιρα, ο ρυθμός των κρατήσεων λόγω των πολιτικών εξελίξεων χωρίς όμως να αλλάξει τη θετική τάση. Η μέση τιμή στα ξενοδοχεία του Πηλίου φθάνει στα 70 ευρώ.

Ικανοποιητική είναι η ζήτηση και στην Αρκαδία σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ενωσης Ξενοδόχων του προορισμού κ. Κώστα Μαρινάκο. Η μέση πληρότητα κινείται στο 95% τόσο τα Χριστούγεννα όσο και την
Πρωτοχρονιά. Στα χαρακτηριστικά της φετινής σεζόν περιλαμβάνεται η μεγάλη εναλλαγή Ελλήνων επισκεπτών με κρατήσεις δύο ή τριών διανυκτερεύσεων. Οι τιμές, προσθέτει, έχουν διατηρηθεί στα ίδια επίπεδα με πέρυσι, ενώ αρκετοί είναι οι ιδιοκτήτες καταλυμάτων οι οποίοι προκειμένου να προσελκύσουν κόσμο προσέφεραν μαζί με τη διαμονή και το πρωινό συμπληρωματικές υπηρεσίες χωρίς πρόσθετο κόστος όπως δωρεάν γεύμα και περιηγήσεις. Η μέση τιμή στα ξενοδοχεία του προορισμού φθάνει στα 85 ευρώ.

Στο 100% τα Χριστούγεννα και στο 95% την Πρωτοχρονιά βρίσκεται η μέση πληρότητα στα καταλύματα των Τρικάλων Κορινθίας αναφέρει ο πρόεδρος του Συλλόγου Επαγγελματικών της περιοχής κ. Νίκος Θεοδωράτος. Η ζήτηση είναι ισχυρή, όπως σημειώνει, καθώς ο κόσμος φαίνεται ότι έχει διάθεση να κάνει διακοπές τις εορτές έστω και για δύο με τρεις ημέρες. Επίσης, προσθέτει ότι τα Τρίκαλα Κορινθίας ευνοούνται από το γεγονός ότι είναι πολύ κοντά στην Αθήνα και διαθέτουν νέα καταλύματα με υψηλές παροχές. Η μέση τιμή στα καταλύματα για την Πρωτοχρονιά που υπάρχει ακόμη μικρή διαθεσιμότητα φθάνει στα 110 ευρώ.

πηγή www.kathimerini.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το