Τοπικά

Από 1,13 ευρώ το λίτρο η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης

Η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης αρχίζει την Παρασκευή 15 Οκτωβρίου, με τις εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για τιμή στο 1,13 ευρώ το λίτρο στην περιοχή, αλλά με ό,τι ισχύει σήμερα. Διότι η αυξανόμενη διεθνής τιμή του «μαύρου χρυσού» με το βαρέλι να φτάνει στα 83 δολάρια, ίσως επηρεάσει την τιμή του πετρελαίου θέρμανσης, η οποία μπορεί να φτάσει και στο 1,18 ευρώ το λίτρο. Μοναδική λύση για να μειωθεί η τιμή, είναι να μειωθεί ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης.

Η πρόεδρος της Ένωσης Βενζινοπωλών Μαγνησίας κ. Βάσω Κοντοχρήστου τόνισε πως η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης αρχίζει την Παρασκευή 15 Οκτωβρίου με την τιμή για την περιοχή μας να εκτιμάται περίπου στο 1,13 ευρώ το λίτρο: «Με τα σημερινά δεδομένα φυσικά, διότι η διεθνής τιμή του «μαύρου χρυσού» αυξήθηκε, ξεπερνώντας τα 80 δολάρια το βαρέλι και φτάνοντας στα 83 δολάρια. Επομένως δεν είναι απίθανο η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης να φτάσει έως το 1,18 ευρώ το λίτρο, αν αυξηθεί η τιμή διεθνώς».
Όσον αφορά στο επίδομα θέρμανσης, το οποίο θα είναι αυξημένο 20% σε σχέση με πέρσι, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός από το βήμα της ΔΕΘ, η ίδια ανέφερε πως «εξετάζεται σοβαρά το ενδεχόμενο να διευρυνθούν τα εισοδηματικά κριτήρια για να το δικαιούται περισσότερος κόσμος».
Πέρσι το πετρέλαιο θέρμανσης άρχισε να διατίθεται περίπου στο 0,85 ευρώ. Αν η τιμή διάθεσής του φέτος είναι στο 1,15 ευρώ, τότε η αύξηση σε σχέση με πέρσι αγγίζει το 35%.
«Μιλάμε για μία πολύ μεγάλη αύξηση για τα νοικοκυριά. Βέβαια πέρσι το βαρέλι είχε 40 δολάρια και φέτος έφτασε πάνω από τα 80 δολάρια» σημείωσε η κ. Βάσω Κοντοχρήστου, υπογραμμίζοντας πως «λύση για την πτώση της τιμής του είναι καταρχάς η μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης, που στο πετρέλαιο θέρμανσης είναι στο 50%. Θεωρώ πως είναι η μοναδική λύση η μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης, διότι είναι πάρα πολύ υψηλός σε σχέση με άλλες χώρες».
Τέλος η ίδια τόνισε πως η κίνηση στα πρατήρια υγρών καυσίμων είναι περιορισμένη σε σχέση με την καλοκαιρινή περίοδο.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το