Τοπικά

Απλήρωτοι τέσσερις μήνες οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ στη Μαγνησία

Συνάντηση θα έχουν σήμερα Πέμπτη στις 9 το βράδυ όλοι οι οικογενειακοί ιατροί του ΕΟΠΥΥ του Νομού Μαγνησίας – παθολόγοι, γενικοί γιατροί, παιδίατροι – στα γραφεία του Ιατρικού Συλλόγου.
Θα συντονίσουν τις κινήσεις τους για κατάθεση εξώδικης διαμαρτυρίας με την οποία θα γνωστοποιούν την πρόθεσή τους για επίσχεση εργασίας για τη διευθέτηση της καταβολής των δεδουλευμένων τους. Εργάζονται τέσσερις μήνες χωρίς να πληρώνονται και κανείς δεν τους ενημερώνει για το πότε και με τον τρόπο που θα συμβεί η καταβολή των χρημάτων. Στη Μαγνησία, οι ιδιώτες γιατροί είναι 7 γενικοί, 15 παθολόγοι και 6 παιδίατροι.
Αντικείμενο της σημερινής συνάντησης είναι ο συντονισμός τους για κινητοποιήσεις και διεκδικήσεις αφού ο ΕΟΠΥΥ από την 1η Σεπτεμβρίου έχει πάψει να δέχεται τα τιμολόγια για τις υπηρεσίες που του έχουν ήδη παρασχεθεί. Δηλαδή, ενώ μέχρι τώρα στην αρχή κάθε μήνα, οι γιατροί έκοβαν τιμολόγιο παροχής υπηρεσιών για τον αμέσως προηγούμενο μήνα, από τον Σεπτέμβριο ενημερώθηκαν ότι δεν θα δεχτεί ο ΕΟΠΥΥ τιμολόγια. Σύμφωνα με την ενημέρωση από τον ΕΟΠΥΥ, από δω και στο εξής θα υπολογίζεται η αμοιβή τους, σε συνάρτηση με τον αριθμό των πολιτών που τους είχαν επιλέξει σαν οικογενειακούς γιατρούς. Οι γιατροί συνέχισαν να δέχονται τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ κανονικά περιμένοντας να ξεκαθαρίσουν οι υπηρεσίες τους υπολογισμούς των αμοιβών τους.

Οι μήνες όμως πέρασαν, λύση δεν βρήκαν και κανείς μέχρι στιγμής δεν τους έχει ζητήσει τιμολόγια παροχής υπηρεσιών, κανείς δεν ξέρει τίποτα στα κεντρικά του ΕΟΠΥΥ και φυσικά οι γιατροί έχουν πάψει να πληρώνονται. Η καινούργια , μετά τις εκλογές διοίκηση του ΕΟΠΥΥ δεν ενημερώνει για τις προθέσεις της.
«Επιδεικνύει προκλητική αδιαφορία ενώ ταυτόχρονα συνεχίζει να βασίζει όλη , σχεδόν, την πρωτοβάθμια περίθαλψη σε ιδιώτες γιατρούς που έχει πάψει να πληρώνει. Αυτοί οι τελευταίοι με τη σειρά τους στην πραγματικότητα, σε λίγο μπαίνουν στον πέμπτο μήνα που με δικά τους έξοδα χρηματοδοτούν την περίθαλψη των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ, διατηρώντας ιατρεία, γραμματειακή, συνταγογραφική υποστήριξη και εξετάζοντας τους ασθενείς σύμφωνα με τις δεσμεύσεις που έχουν λάβει απέναντι σε ένα ΕΟΠΥΥ που «ξέχασε» την ύπαρξή τους», τονίζουν από τον Ιατρικό Σύλλογο.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το