Τοπικά

Απλήρωτοι έμειναν συνταξιούχοι σε χωριά της Μαγνησίας – Πήγε ο ταχυδρόμος… αλλά δεν είχε χρήματα για τις συντάξεις

Mία πολύ δύσκολη μέρα ξημέρωσε χθες για τους συνταξιούχους σε χωριά της Μαγνησίας. Οι ηλικιωμένοι συγκεντρώθηκαν στις πλατείες περιμένοντας τον ταχυδρόμο για να λάβουν τις συντάξεις του ΟΓΑ αλλά εκείνος δεν είχε χρήματα για να τους δώσει.  Ακολούθησαν έντονες διαμαρτυρίες και ένα ατελείωτο γαϊτανάκι από ευθύνες, χωρίς κανείς να αναλαμβάνει καμία για το γεγονός ότι δεκάδες άνθρωποι έμειναν χωρίς σύνταξη.
Ο ΟΓΑ πίστωσε τα χρήματα, αλλά είτε οι τράπεζες δεν εφοδίασαν με τα ανάλογα ποσά τα ΕΛΤΑ, είτε τα ΕΛΤΑ δεν ζήτησαν το συγκεκριμένο ποσό για πίστωση.  Εκτιμάται ότι στη Μαγνησία από τις 800.000 ευρώ που διαθέτει ο ΕΛΓΑ για συντάξεις , δεν έχει πληρωθεί το 30%-35% των συνταξιούχων.
Το χωριό που εκδηλώθηκαν οι πρώτες αντιδράσεις και άρχισαν όλοι να κινητοποιούνται για να δουν τι συμβαίνει ήταν τα Κανάλια. Οι ηλικιωμένοι συνταξιούχοι του ΟΓΑ περίμεναν στην πλατεία του χωριού τον ταχυδρόμο και όταν εκείνος εμφανίστηκε, τους ενημέρωσε πως δεν έχει χρήματα και ότι θα πρέπει να περιμένουν την Τρίτη, καθώς στα Κανάλια τα ΕΛΤΑ στέλνουν ταχυδρόμο κάθε Τρίτη και Παρασκευή. Ακολούθησαν από φωνές μέχρι κλάματα και ήταν αδύνατον να δεχτούν οποιαδήποτε εξήγηση που έτσι κι αλλιώς δεν υπήρχε. Η πληρωμή στα Κανάλια θα γίνει την Τρίτη, ενώ σε άλλα χωριά όπως η Πορταριά, θα γίνει τη Δευτέρα.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το