Τοπικά

Απλήρωτο επικουρικό προσωπικό στα Κέντρα Υγείας της Μαγνησίας “Θ”

kentro ygeias

Απλήρωτο παραμένει το επικουρικό παραϊατρικό προσωπικό στα Κέντρα Υγείας της Μαγνησίας, του οποίου η σύμβαση λήγει στα τέλη του ερχόμενου Σεπτεμβρίου. Οι εργαζόμενοι αναγκάζονται να αφήνουν απλήρωτους λογαριασμούς, γιατί δεν έχουν πληρωθεί και γι’ αυτό ζητούν την άμεση αντιμετώπιση του προβλήματός τους.
Και είναι δραματικό αυτό που τους συμβαίνει, γιατί από τη μια το Κράτος τους έχει απόλυτη ανάγκη, αφού προσφέρουν σημαντικές υπηρεσίες στην ύπαιθρο και τα νησιά, αλλά από την άλλη τους αφήνει απλήρωτους ή τους πληρώνει με πολύ μεγάλη καθυστέρηση, με αποτέλεσμα να υπάρχει μεγάλη ταλαιπωρία για τους ίδιους.
Το παραϊατρικό προσωπικό χρησιμεύει ακόμη και για τα ακτινολογικά εργαστήρια και χωρίς την παρουσία του ο κόσμος δεν θα μπορούσε να κάνει ακτινογραφίες.
Οι εργαζόμενοι προσλήφθηκαν ως επικουρικοί και στελέχωσαν τα Κέντρα Υγείας της Μαγνησίας. Αρχικά η πληρωμή τους γινόταν από το Νοσοκομείο Βόλου και όλα κυλούσαν ομαλά. Ωστόσο από τον περασμένο Δεκέμβριο η μισθοδοσία τους πέρασε στην 5η Υγειονομική Περιφέρεια Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας.
Όπως ανέφεραν, έκτοτε δημιουργήθηκε το πρόβλημα της καθυστέρησης στην πληρωμή μας. Φτάσαμε στη Μεγάλη Τετάρτη για να πληρωθούμε για τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο και τώρα δεν ξέρουμε πότε θα πληρωθούμε ξανά για τους μήνες Μάρτιο, Απρίλιο και Μάιο.
Πολλοί άφησαν τους τόπους διαμονής τους και πήγαν στις Σποράδες, αλλά και στη χερσαία Μαγνησία για να εργαστούν για λίγα χρήματα, αλλά και να προσφέρουν στον κόσμο. Όμως με την καθυστέρηση την πληρωμή τους βιώνουν δύσκολες καταστάσεις.
«Αφήσαμε απλήρωτα ενοίκια και λογαριασμούς, προμηθευτές πετρελαίου, και αναγκαζόμαστε να δανειζόμαστε για να αντιμετωπίσουμε άλλες ανάγκες» επισημαίνεται από εργαζόμενη.
Μάλιστα κάποιοι επικοινώνησαν μέσω του διαδικτύου και με τον αν. υπουργό Υγείας κ. Πολάκη, ο οποίος τόνισε ότι τα χρήματα έχουν σταλεί στην 5η ΥΠΕ.
Όπως έγραψε μια εργαζόμενη στο διαδίκτυο «το επικουρικό προσωπικό στα Κέντρα Υγείας της 5ης ΥΠΕ βρίσκεται στα όρια της εξαθλίωσης, καθώς για ακόμα μια φορά παραμένει απλήρωτο. Ωστόσο νυχθημερόν παρέχει τις υπηρεσίες του, προκειμένου να εξυπηρετήσουν όλα τα περιστατικά, χωρίς να ξέρει πότε θα πληρωθεί, αφού κανείς δεν μπορεί να δώσει σαφή απάντηση για το «πότε» και το «γιατί».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το