Τοπικά

Απλήρωτοι οκτώ μήνες για τις εφημερίες “Θ”

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ-ΒΟΛΟΥ

Απλήρωτοι εδώ και οκτώ μήνες για εφημερίες που έχουν πραγματοποιήσει, παραμένουν οι γιατροί στα Κέντρα Υγείας της Μαγνησίας, αλλά και όλης της Θεσσαλίας, με αποτέλεσμα η κατάσταση για τους ίδιους να είναι πολύ δύσκολη και να εμφανίζονται αποφασισμένοι για κινητοποιήσεις.

Οι γιατροί είναι απογοητευμένοι, αλλά και αγανακτισμένοι, καθώς παρά τις διαδοχικές διαβεβαιώσεις του υπουργείου Υγείας και των αρμόδιων φορέων, οι ίδιοι παραμένουν απλήρωτοι.

Και όχι μόνο δεν έχουν λάβει χρήματα, αλλά παράλληλα υπερβάλλουν πολλές φορές τον εαυτός του για να εξυπηρετήσουν τον αυξημένο όγκο με ασθενείς αυτή την περίοδο. Ιδίως στα Κέντρα Υγείας που λειτουργούν σε τουριστικές περιοχές με χιλιάδες Έλληνες και ξένους επισκέπτες, τα πράγματα είναι ακόμη πιο δύσκολα για τους ίδιους, ενώ έχουν να αντιμετωπίσουν και το ζήτημα με το μειωμένο ιατρικό δυναμικό.

Άλλωστε, πόσο άλλη υπομονή να κάνουν. Οκτώ μήνες έχουν περάσει και δεν έχουν πληρωθεί. Στο πλευρό τους βρίσκονται και οι νοσοκομειακοί γιατροί που γνωρίζουν από κοντά τα προβλήματά τους.

Η επόμενη εβδομάδα θα είναι καθοριστική για τη λήψη αποφάσεων σχετικά με επικείμενες κινητοποιήσεις.

Η επίσχεση εργασίας είναι ένα από τα ενδεχόμενα για την έναρξη κινητοποιήσεων. Πάντως πολλά θα αποφασιστούν στη γενική συνέλευση των γιατρών του Νοσοκομείου και των Κέντρων Υγείας που θα γίνει την επόμενη εβδομάδα.

Οι γιατροί σε κάθε περίπτωση έχουν βαρεθεί να ακούν υποσχέσεις και θέλουν πράξεις.

«Ψαλίδι» στα ποσά των πληρωμών

Πληρώθηκαν χθες για τις εφημερίες τους στο τελευταίο τρίμηνο οι γιατροί του Νοσοκομείου Βόλου. Το συνολικό ποσό που έλαβαν αγγίζει τις 500.000 ευρώ. Ωστόσο σε σχέση με αυτά που περίμεναν να πληρωθούν, τα χρήματα είναι μειωμένα κατά 20%.

Οι γιατροί είναι έντονα προβληματισμένοι, καθώς έχουν δουλέψει για τα χρήματα που ανέμεναν να λάβουν.

Ίδια ήταν και η κατάσταση για τους εργαζόμενους που πληρώθηκαν για τις υπερωρίες, τις αργίες και τα εξαιρέσιμα του πρώτου πενταμήνου του 2015.

Τα ποσά που έλαβε ο καθένας ήταν ψαλιδισμένα μέχρι και 40%. Βέβαια οι εργαζόμενοι είχαν μια ανεπίσημη ενημέρωση για το επερχόμενο ψαλίδι, αλλά αυτό δεν σημαίνει τίποτα για την τσέπη τους. Το συνολικό ποσό που μοιράστηκαν, άγγιξε τις 200.000 ευρώ.

Πάντως από το Σύλλογο Εργαζομένων επισημαίνεται ότι υπάρχει η διαβεβαίωση από την 5η Υγειονομική Περιφέρεια Θεσσαλίας για εύρεση ακόμη ενός κονδυλίου ύψους 120.000 ευρώ, ώστε να μειωθεί ακόμη περισσότερο το οφειλόμενο ποσό.

Σημειώνεται πως στους εργαζόμενους οφείλονται χρήματα και από το 2014.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το