Τοπικά

Απλήρωτοι για πέντε μήνες οι συμβεβλημένοι με ΕΟΠΥΥ γιατροί στη Μαγνησία “Θ”

giatros

Απλήρωτοι παραμένουν πέντε μήνες οι γιατροί της Μαγνησίας που είναι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ, με αποτέλεσμα η αγανάκτηση να περισσεύει, τη στιγμή μάλιστα που και ορισμένα παραστατικά που αποστέλλουν προς τον ΕΟΠΥΥ κόβονται, ώστε να «ψαλιδιστούν» και οι αποδοχές από τις ιατρικές πράξεις και επισκέψεις.
Λόγω της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί ο Ιατρικός Σύλλογος Μαγνησίας απέστειλε επιστολή διαμαρτυρίας προς τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ όπου του περιγράφει την κατάσταση.
Όπως τονίζεται στην επιστολή, «κύριε πρόεδρε, με την παρούσα επιστολή μας θέλουμε να αναδείξουμε και να καταγγείλουμε ένα περίεργο φαινόμενο που προέκυψε το τελευταίο διάστημα και αφορά στις περικοπές δαπανών, και κατά συνέπεια των αποδοχών, των συμβεβλημένων ιατρών με τον Οργανισμό που διοικείτε.

 
Αρκετοί συνάδελφοι μέλη μας, μας καταγγέλλουν ότι ειδοποιούνται από υπαλλήλους του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. για περικοπές, των υποβαλλομένων εκ μέρους τους δαπανών, λόγω έλλειψης εγγράφων στον αποσταλμένο φάκελο προς εσάς, για τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο 2016, για τους οποίους έχετε προβεί σε εκκαθάριση.
Συγκεκριμένα ειδοποιούνται ότι λείπουν παραστατικά επισκέψεων και πράξεών τους, ακόμη και τιμολόγια δαπανών. Ακόμη θεωρήθηκαν άκυρες επισκέψεις, όταν ασθενής υπογράφει έξω από τον προκαθορισμένο χώρο υπογραφής! Αυτό έχει ως αποτέλεσμα όπως γνωρίζετε, σύμφωνα με τους νέους κανονισμούς να περικόπτονται πολλαπλάσια ποσά από τα αναλογούντα στα ελλείποντα φυσικά παραστατικά.

 
Κατ’ αρχάς αυτό που έχουμε να παρατηρήσουμε είναι ότι ο τρόπος αυτός περικοπής δαπανών είναι υπερβολικός και άδικος και μάλιστα όπως γνωρίζετε έχει γίνει προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας από ιατρούς, προκειμένου να αλλάξει αυτή η κατάσταση.
Το δεύτερον που έχουμε να επισημάνουμε είναι ότι αυτές οι «απώλειες» ή «ελλείψεις» άρχισαν να παρατηρούνται με τον νέο τρόπο υποβολής και δεν συνέβαιναν ποτέ πριν, τουλάχιστον σε τέτοια έκταση, όταν τα παραστατικά (τιμολόγια, επισκέψεις, πράξεις) κατατίθεντο στους τοπικούς Ε.Ο.Π.Υ.Υ.
Μας δημιουργεί επίσης απορία πώς μπορεί να είναι αδικαιολόγητα και τιμωρητέα με υπερβολικό τρόπο μάλιστα, τα όποια λάθη των ιατρών, ενώ τα λάθη των υπαλλήλων σας ούτε καν αναγνωρίζονται, διεκδικώντας μάλιστα οι ίδιοι για τον εαυτό τους το αλάθητο.

 
Επιπλέον δεν μπορούμε να πιστέψουμε ότι το τελευταίο διάστημα οι ιατροί συνάδελφοί μας έγιναν αμελείς στις απλές αυτές γραφειοκρατικές διαδικασίες. Ούτε επίσης μπορούμε να δεχθούμε, όπως ακούγεται, ότι με τεχνητό τρόπο δημιουργούνται αυτές οι απώλειες εγγράφων, που τελικά έχουν ως αποτέλεσμα εξοικονόμηση πόρων για τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. και bonus για υπαλλήλους που έχουν επιφορτιστεί με αυτό το αντικείμενο, όπως προβλέπει ο νέος κανονισμός.
Θεωρούμε ότι αυτά δεν είναι δυνατόν και δεν πρέπει να συμβαίνουν σε μία ευνομούμενη πολιτεία. Γι’ αυτό θα πρέπει να μπει ένα τέλος, στη συνεχή καταστρατήγηση των όρων της συμφωνίας, από τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ., προς τους συμβεβλημένους ιατρούς, πρακτική που δυστυχώς ακολουθείται, από την ημέρα της ίδρυσής του μέχρι σήμερα, με αποτέλεσμα να έχει χάσει την αξιοπιστία και το κύρος του.

 
Τελειώνοντας εκφράζουμε την πεποίθησή μας ότι θα επιληφθείτε άμεσα αυτών των προβλημάτων και θα τα διευθετήσετε σύντομα, διότι θεωρούμε ότι αυτά είναι αποτέλεσμα του νέου συστήματος υποβολής και δεν οφείλονται στην ξαφνική πτώση της νοημοσύνης και της μεθοδικότητας όλων αυτών των ιατρών που αντιμετώπισαν αυτές τις αιφνιδιαστικές και απαράδεκτες περικοπές, των ήδη καθυστερημένων και υποτιμημένων αμοιβών τους.
Είμαστε σίγουροι ότι υιοθετείτε απόλυτα την άποψη ότι πρέπει να υπάρχει καλή συνεργασία και συνέπεια στις υποχρεώσεις εκ μέρους και των δύο μερών, δηλαδή του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. και των συμβεβλημένων ιατρών, προκειμένου να επιτυγχάνεται το καλύτερο αποτέλεσμα, προς όφελος των ασφαλισμένων του Ταμείου σας».
Όπως τόνισε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας κ. Ευθύμης Τσάμης, οι συμβεβλημένοι γιατροί με τον ΕΟΠΥΥ είναι απλήρωτοι εδώ και πέντε μήνες, δηλαδή από τον περασμένο Φεβρουάριο και αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το