Τοπικά

Απλήρωτοι για μήνες ξενοδοχοϋπάλληλοι της Μαγνησίας

ρεσεπσιόν

Σε απόγνωση μεγάλος αριθμός ξενοδοχοϋπαλλήλων στη Μαγνησία καθώς παραμένουν απλήρωτοι εδώ και μήνες ενώ η προσφυγή τους στη Δικαιοσύνη καθυστερεί. Αποτέλεσμα ο ΣΕΠΕ (Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας) να καταφεύγει με νέα αυτεπάγγελτη προσφυγή στη Δικαιοσύνη. Σε ανακοίνωσή του το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Νομού Μαγνησίας ασκεί κριτική στην πρακτική των εργοδοτών και τους καλεί να αντιληφθούν “πως δεν μπορούν να «χτίζουν» επιχειρήσεις, «κατεδαφίζοντας» τα σπίτια των εργαζομένων τους! Ας πάψουν, λοιπόν, να ζητούν και τα ρέστα από πάνω, διαμαρτυρόμενοι επειδή τα θύματά τους, επειδή αποτόλμησαν να τους ξεμπροστιάσουν! Ας εκπληρώσουν απλά τις υποχρεώσεις τους”.

Η ανακοίνωση

Μια εβδομάδα πριν από τα Χριστούγεννα και αρκετοί συνάδελφοι ξενοδοχοϋπάλληλοι και οι οικογένειές τους συνεχίζουν να βιώνουν το δράμα της οικονομικής ομηρείας τους, έχοντας να πληρωθούν από τον περασμένο Ιούλιο!

Στον αντίποδα, κάποιοι αμετανόητοι εργοδότες συνεχίζουν να μην κατανοούν τη σοβαρότητα της κατάστασης, προφανώς, επειδή αυτοί αλλιώς αντιλαμβάνονται την έννοια της σχέσης «εργασίας και αμοιβής». Ακριβώς όμως για τον λόγο αυτόν και υπάρχουν οι Νόμοι για να τους τη θυμίζουν. ΄Ετσι:

  1. Δεκάδες συνάδελφοι ξενοδοχοϋπάλληλοι, που από το 2013 και 2014 παρέμεναν απλήρωτοι, προσέφυγαν, μέσω του ΣΕΠΕ (αυτεπάγγελτη εκκίνηση της διαδικασίας), στη Δικαιοσύνη για να τους καταβληθούν τα δεδουλευμένα τους.

  2. Η αναβολή, όμως, εκδίκασης της υπόθεσης, (λόγω της αποχής των δικηγόρων) και ο επαναπροσδιορισμός της για τον Οκτώβριο του 2015, επιτείνει το πρόβλημα, καθώς αντικειμενικά κρίνεται χρονοβόρα.

  3. Η καθ’ έξιν αναλγησία της εργοδοσίας αποδεικνύεται περίτρανα και από το γεγονός ότι και για το 2014, οφείλονται σε συναδέλφους μας μισθοί πολλών μηνών, γεγονός, που ήδη έχει προκαλέσει και νέα αυτεπάγγελτη προσφυγή του ΣΕΠΕ στη Δικαιοσύνη, προκειμένου αυτοί οι κύριοι, να αντιληφθούν πως δεν μπορούν να «χτίζουν» Επιχειρήσεις, «κατεδαφίζοντας» τα σπίτια των εργαζομένων τους!

Ας πάψουν, λοιπόν, να ζητούν και τα ρέστα από πάνω, διαμαρτυρόμενοι επειδή τα θύματά τους, επειδή αποτόλμησαν να τους ξεμπροστιάσουν! Ας εκπληρώσουν απλά τις υποχρεώσεις τους.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το