Τοπικά

Απλήρωτοι έκαναν Πάσχα στο Βόλο οι σχολικοί τροχονόμοι “Θ”

sxolikoi troxonomoi

Σε αναμονή για την πληρωμή τους βρίσκονται οι 40 περίπου σχολικοί τροχονόμοι στο Βόλο, καθώς δεν έχουν πληρωθεί για το 2015. Σε καθεμιά σχολική τροχονόμο, καθώς η συντριπτικής τους πλειονότητα, είναι γυναίκες, οφείλονται γύρω στα 500 ευρώ για τους μήνες του Ιανουαρίου, του Φεβρουαρίου και του Μαρτίου, καθώς και ενός μέρους του Απριλίου.

Οι σχολικοί τροχονόμοι εδώ και χρόνια επιτελούν ένα πολύ σημαντικό κοινωνικό έργο στο χώρο της εκπαίδευσης επιχειρώντας καθημερινά να προασπίζουν την οδική ασφάλεια των μαθητών οι οποίοι είναι αναγκασμένοι για τη μετάβαση και αποχώρησή τους από το σχολείο να διασχίζουν δρόμους με έντονο κυκλοφοριακό φόρτο, οπότε η επικινδυνότητα είναι μεγάλη.

Οι απολαβές που λαμβάνουν σε σχέση με το έργο που προσφέρουν, είναι πολύ λίγες και κυμαίνονται στα 180 ευρώ το μήνα. Για τη φετινή σχολική χρονιά έχουν πληρωθεί μέχρι και το Δεκέμβριο.

Ωστόσο για τους 3,5 μήνες του 2015 δεν έχουν πληρωθεί ακόμη. Και ήδη κάποιοι σχολικοί τροχονόμοι αναρωτιούνται τι γίνεται και πότε θα λάβουν τα δεδουλευμένα τους. Εξάλλου υπάρχουν ανάγκες στις οικογένειές τους που θα ήθελαν να καλύψουν. Το Πάσχα πέρασε οι ανάγκες ήταν αυξημένες και οι ίδιες δεν είδαν το χώμα του χρήματος.

Η αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Γεωργία Τοκαλή-Μποντού ερωτηθείσα σχετικά τόνισε πως «στα τέλη του μηνός με αρχές Μαΐου οι σχολικοί τροχονόμοι θα πληρωθούν. Ήδη επικοινωνήσαμε με το υπουργείο Εσωτερικών και θα το κάνουμε ξανά μεθαύριο Δευτέρα, προκειμένου να μας πει, πότε θα μας αποστείλει τις πιστώσεις για τις λειτουργικές ανάγκες των σχολείων του Δήμου μέσα από τις οποίες θα πληρωθούν και οι σχολικοί τροχονόμοι. Πάντως με τη μέχρι τώρα διαβεβαίωση του Υπουργείου, αυτό θα γίνει πολύ σύντομα. Παράλληλα έχω συναντηθεί προσωπικά με τις σχολικές τροχονόμους που μου εξέφρασαν την αγωνία τους για την πληρωμή τους και τις εξηγήσαμε, πώς έχει η όλη κατάσταση».

Παλιότερα οι σχολικοί τροχονόμοι πληρώνονταν από ειδικό κονδύλι του υπουργείου Εσωτερικών, ενώ τα τελευταία δύο τουλάχιστον χρόνια αμείβονται μέσα από τις πιστώσεις για τις λειτουργικές ανάγκες των σχολείων.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το