Τοπικά

Απλήρωτες εισφορές Δήμων στον ΣΥΔΙΣΑ Μαγνησίας με συνολική οφειλή 296.800 € για το β’ τρίμηνο 2018

Ούτε ένας Δήμος μέλος του ΣΥΔΙΣΑ Μαγνησίας δεν κατέβαλε τις εισφορές της β’ τριμηνιαίας δόσης του 2010, με το συνολικό ποσό της οφειλής να αγγίζει τις 296.805 ευρώ. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η Εκτελεστική Επιτροπή του Συνδέσμου να προχωρήσει στη λήψη ομόφωνης απόφασης για την είσπραξη εισφορών των Δήμων μελών του Συνδέσμου, της τρίτης τριμηνιαίας δόσης του έτους 2018 μέσω της ΔΕΗ, εφαρμόζοντας τις διατάξεις του άρθρου 9 παρ. 2 του Ν. 3854/2010, με σχετικό αίτημα που κατατέθηκε.
Να αναφερθεί ότι ανά Δήμο τα ποσά που οφείλονται σύμφωνα με τον σχετικό πίνακα που δημοσιεύτηκε στη «Διαύγεια» με βάση την απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΣΥΔΙΣΑ Μαγνησίας έχουν ως εξής: Δήμος Βόλου (227.585,48 ευρώ), Δήμος Αλμυρού (29.498,61 ευρώ), Δήμος Νοτίου Πηλίου (17.363,43 ευρώ), Δήμος Ρήγα Φεραίου (14.252,38 ευρώ) και Δήμος Ζαγοράς – Μουρεσίου (8.104,98 ευρώ).

Στη διάρκεια της συνεδρίασης της Εκτελεστικής Επιτροπής του Συνδέσμου τονίστηκε χαρακτηριστικά ότι «επειδή τα έσοδά του προέρχονται αποκλειστικά και μόνο από τις ανταποδοτικές εισφορές των Δήμων η μη καταβολή των εισφορών αυτών δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία του», με αποτέλεσμα να προχωρήσει στην έγκριση για την υποβολή αιτήματος προς τη Δ.Ε.Η. Α.Ε. υποκατάστημα Μαγνησίας, για υποχρεωτική παρακράτηση και απόδοση στον Σύνδεσμο των ποσών ανά ΟΤΑ όπως αυτά εμφανίζονται στην προαναφερόμενη κατάσταση οφειλών.
Στο μεταξύ, η Εκτελεστική Επιτροπή του ΣΥΔΙΣΑ Μαγνησίας έκανε δεκτό το αίτημα της επιχείρησης Β.ΑΠ.Κ.Α. Ι.Κ.Ε για χορήγηση παράτασης μέχρι τις 30 Ιουνίου 2020 στην παραχώρηση έκτασης πέντε στρεμμάτων εντός του Χ.Υ.Τ.Α. Π.Σ. Βόλου για τη δημιουργία υποδομής επεξεργασίας ογκωδών και μη οικοδομικών υλικών και υλικών εκσκαφών – κατεδαφίσεων.
Πρόκειται στην ουσία για τη συνέχιση λειτουργίας της υποδομής επεξεργασίας, υπολειμμάτων αποβλήτων, καθώς όπως επισημαίνεται στην απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής «δεν θέτει – άμεσα ή έμμεσα – εμπόδια στην ευρύτερη λειτουργία του Χ.Υ.Τ.Α. Π.Σ. Βόλου».
Να αναφερθεί ότι ήδη έχουν δοθεί δυο παρατάσεις στη συγκεκριμένη εταιρεία για τους προαναφερόμενους λόγους, με την τελευταία να λήγει στις 30 Ιουνίου.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το