Τοπικά

Απίστευτος εμπαιγμός Κοντονή για το Δικαστικό Μέγαρο Βόλου – Δεν ενέκρινε ούτε 25.000 ευρώ για επισκευές στο υφιστάμενο κτίριο

Ο πρώην πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου Βόλου κ . Λάζαρος Γαϊτάνης με δήλωσή του καταγγέλλει τον πρώην υπουργό Δικαιοσύνης κ. Κοντονή για την κοροϊδια και τον εμπαιγμό που επεφύλαξε στο Βόλο με την ανέγερση νέου δικαστικού μεγάρου.

Ένα χρόνο πριν η τότε ηγεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης, μέσω ανακοίνωσης του Γενικού Γραμματέα κ. Γ. Σαρλή, σε απάντηση δηλώσεών του για εμπαιγμό της πόλης, επαναδιατύπωνε την από τον Ιούνιο του 2016 εκφρασθείσα πολιτική της βούληση για κατασκευή νέου Δικαστικού Μεγάρου στον Βόλο. Η ανακοίνωση, μεταξύ των άλλων, επεσήμανε την από τον Ιούνιο του 2017 πρόσκληση του κ. Κοντονή στην εταιρία του Δημοσίου «ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ Α.Ε.» να προβεί στην αξιολόγηση του πλέον κατάλληλου οικοπέδου κι ενώ ο ΔΣΒ είχε ήδη προτείνει 3, υπό προϋποθέσεις δωρεάν, δημοτικά οικόπεδα. Παράλληλα απέδιδε σε έλλειψη έγκυρης πληροφόρησής μου την από μέρους μου αμφισβήτηση της αξιοπιστίας της.

Ακολούθησε ανταπάντηση του κ. Γαϊυάνη στις 6 Σεπτεμβρίου 2017. Σε αυτήν καταλόγιζε πολιτική ευθύνη στην ηγεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης για την επί 15 μήνες απραξία της, καλώντας την ν’ αποδείξει, στην πράξη και όχι στα λόγια, την πολιτική της βούληση. «Ιδού η Ρόδος ή για να κυριολεκτούμε, ιδού ο Βόλος, ιδού και τα 3 υπό προϋποθέσεις δωρεάν οικόπεδα, όπως αυτά που σας έχουμε υποδείξει» κατέληγε.

“Από τότε πέρασε ακριβώς ένας χρόνος. Στο διάστημα αυτό ούτε οι «ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ Α.Ε.» εμφανίστηκαν στον Βόλο, ούτε ο κ. Κοντονής έκανε την παραμικρή αναφορά, όχι για νέο Δικαστικό Μέγαρο, αλλά ούτε καν για τα προβλήματα στατικότητας του υφιστάμενου. Kαι μπορεί οι σοβάδες του να πέφτουν, το Υπουργείο όμως δεν εγκρίνει τη δαπάνη των 25.000 ευρώ! Ανεπίσημες πληροφορίες πάντως εμφανίζουν τον κ. Κοντονή να επισημαίνει, προς όσους τον ρωτούσαν σχετικά ότι προτεραιότητα έχουν άλλες πόλεις!!! Λες και θα χρειαζόταν άμεσα εξεύρεση πιστώσεων! Λες και μετά την επιλογή κατάλληλου δημοτικού οικοπέδου, δεν θα απαιτούταν η παρέλευση εύλογου χρονικού διαστήματος μέχρι την ολοκλήρωση της κατασκευής. Ας τελείωνε τουλάχιστον η τροποποίηση του Σχεδίου Πόλης. Ο αποχαρακτηρισμός της έκτασης (π.χ στη Γιάννη Δήμου, δίπλα στην κοίτη του Αναύρου) από χώρο αθλητικών εγκαταστάσεων πόσο χρόνο θ’ απαιτούσε; Μπορεί κανείς να ισχυριστεί ότι για την ολοκλήρωση της ανέγερσης ενός νέου Δικαστικού Μεγάρου, δεν θα χρειαστούν πάνω από 10 χρόνια; Ωστόσο ο Βόλος, κατά τον κ. Κοντονή, δεν δικαιούται να αποκτήσει νέο Δικαστικό Μέγαρο ούτε και μετά από 10 χρόνια, αφού προτεραιότητα φέρονται να έχουν άλλες πόλεις.

Ως προς την από μέρους του κ. Κοντονή λοιπόν αντιμετώπιση της πόλης αυτής, όσο και να ήθελα να επιλέξω πιο επιεικείς πολιτικούς χαρακτηρισμούς, δεν μπορώ παρά να πω: «Για το Δικαστικό Μέγαρο εμπαίξατε πολιτικά τον Βόλο, κ. Κοντονή», τονίζει ο κ. Γαϊτάνης.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το