Ελλάδα

Απίστευτο αλαλούμ με τον αριθμό των αγνοούμενων έξι μέρες μετά την τραγωδία

Πόσοι πραγματικά είναι οι αγνοούμενοι από την τραγωδία στο Μάτι;
Eίναι μόνον αυτοί που περιμένουν πιστοποίηση στο νεκροτεομείο μέσω της μεθόδου του DNA ή είναι περισσότεροι;
Πόσο ακόμη θα κρατήσει η αγωνία των συγγενών και φίλων ;
Tα ερωτήματα είναι αμείλικτα και φαίνεται πως δεν θα πάρουμε εύκολα απάντηση αφού ουδείς εκ των αρμοδίων είναι σε θέση να δώσει έναν ακριβή αριθμό.
Ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται στους 88, αλλά την ίδια ώρα η πυροσβεστική υπηρεσία δίνει επίσημα 85 νεκρούς. Παράλληλα δεν έχει εικόνα για τον αριθμό των ανθρώπων που αγνοούνται τις τελευταίες έξι ημέρες από την χειρότερη τραγωδία που έπληξε την Αττική.
Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε σήμερα με το γραφειο Τύπου της πυροσβεστικής υπηρεσίας η απάντηση ήταν σαφής: «Δεν μπορούμε να σας δώσουμε καμία πληροφορία».

Από την πρώτη στιγμή η Πυροσβεστική υπηρεσία έχει αναλάβει την συλλογή των στοιχείων για τους αγνοούμενους ωστόσο μέχρι αυτή την ώρα δεν είναι σε θέση να «κλειδώσει» ένα σαφή αριθμό.
Αξιοσημείωτο είναι πως η μόνη προσέγγιση σχετικά με τους αγνοούμενους προήλθε την διαδικτυακή πλατφόρμα όπου οι συγγενείς μπορούσαν να δίνουν στοιχεία για τους οικείους τους και να τους αναζητούν. Ωστόσο δεν μπορεί κανεις να μιλήσει για συνολικό αριθμό αφού υπάρχουν άνθρωποι που δεν έχουν αναρτήσει τα στοιχεία των συγγενών τους στη συγκεκριμένη πλατφόρμα.
Την ίδια ώρα κατά πληροφορίες που δεν έχουν επισημοποιηθεί, στο νεκροτομείο Αθηνών έχουν ταυτοποιηθεί 45 σοροί μέχρι αυτή την ώρα ενώ ακόμη σπεύδουν συγγενείς προκειμένου να δόσουν δείγμα DNA αφού η διαδικασία των ταυτοποιησεων να συνεχίζεται και σήμερα.

Ο ακριβής αριθμός των αγνοουμένων θα φανεί τις επόμενες μέρες όταν και θα έχει ολοκληρωθεί η ταυτοποίηση των θυμάτων που βρίσκονται στο νεκροτομείο. Και αυτο διότι όταν η διαδικασία τελειώσει, τότε ίσως – κάτι που απευχόμαστε – βρεθούν άνθρωποι που θα εξακολουθούν να αναζητούν συγγενείς ή φίλους.
Να σημειώσουμε ακόμη, πως δεν έχει ολοκληρωθεί η έρευνα των ειδικών συνεργείων μέσα σε όλα τα καμμένα σπίτια, έτσι ώστε να είμαστε σίγουροι ότι δεν υπάρχουν και εκεί ή σε άλλα σημεία νεκροί κάτοικοι, ενώ πάντα παραμένει ανοικτό και το ενδεχόμενο κάποιοι να έχουν χάσει τη ζωή τους στη θάλασσα στην προσπάθειά τους να γλυτώσουν από τη φωτιά.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το