Κόσμος

Απίστευτη τουρκική πρόκληση στην ΑΟΖ της Κύπρου: Κυνήγησαν ισραηλινό πλοίο

Μια απίστευτη τουρκική πρόκληση έλαβε χώρα πριν από δύο εβδομάδες στην κυπριακή ΑΟΖ. Σύμφωνα με το ισραηλινό News 13 και τον δημοσιογράφο Μπαράκ Ραβίντ, ο οποίος επικαλείται ανώτερους Ισραηλινούς αξιωματούχους, τουρκικά πλοία εξεδίωξαν ισραηλινό ωκεανογραφικό που τελούσε έρευνες στην περιοχή.

Όπως αναφέρει ο Ραβίντ, το περιστατικό, όπως έγινε γνωστό χθες το βράδυ (14/12), αφορούσε το ερευνητικό πλοίο «Bat Galim», που ανήκει στο Ισραηλινό Ωκεανογραφικό και Λιμνολογικό Ερευνητικό Ινστιτούτο, το οποίο υπάγεται στο υπουργείο Ενέργειας της χώρας της Μέσης Ανατολής.

Το ωκεανογραφικό πραγματοποιούσε μια αποστολή στην κυπριακή ΑΟΖ και, με την έγκριση της κυβέρνησης της Κύπρου, μετέφερε ερευνητές-επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο «Μπεν Γκουριόν», αλλά και έναν Κύπριο ειδικό.

Όπως έχει γίνει γνωστό, αξιωματικοί του τουρκικού στόλου απευθύνονταν στον πλοίαρχο του ισραηλινού ερευνητικού πλοίου μέσω του δικτύου επικοινωνίας ζητώντας πληροφορίες σχετικά με τις δραστηριότητές του, παρά το γεγονός ότι βρισκόταν σε περιοχή της Μεσογείου στην οποία η Τουρκία δεν έχει δικαιοδοσία.

Στη συνέχεια, οι Τούρκοι ζήτησαν από το ισραηλινό σκάφος να εγκαταλείψει αμέσως την περιοχή, με αποτέλεσμα αυτό να σταματήσει τις δραστηριότητές του και να πλεύσει προς άλλη κατεύθυνση.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το