Κόσμος

Απίστευτες εικόνες: Η στιγμή που κόβουν σε κομμάτια φορτηγό πλοίο που ναυάγησε μεταφέροντας 4.200 αυτοκίνητα

Ένα τεράστιο φορτηγό πλοίο που μετέφερε 4.200 αυτοκίνητα ετοιμάζεται να γίνει κομμάτια, περισσότερο από έναν χρόνο αφότου ανατράπηκε και ναυάγησε σε παραλία της Τζόρτζια στις ΗΠΑ.
Το 182 μέτρων νοτιοκορεατικό πλοίο Golden Ray, θα γίνει κομμάτια με την αποσυναρμολόγηση να αποκαλύπτει το εκπληκτικό θέαμα των χιλιάδων αυτοκινήτων που έχουν στοιβαχτεί το ένα πάνω στο άλλο.

Το πρώτο κομμάτι από το φορτηγό πλοίο μετά τον διαχωρισμό του – διακρίνονται τα στοιβαγμένα αυτοκίνητα/Φωτογραφία: https://www.stsimonssoundincidentresponse.co

Ένας τεράστιος γερανός θα μεταφέρει κάθε κομμάτι του φορτηγού πλοίου στο ναυπηγείο για την αποσυναρμολόγησή του

Το γιγαντιαίο φορτηγό πλοίο θα κοπεί σε 8 κομμάτια προτού μεταφερθεί στην Λουιζιάνα για ανακύκλωση. Η περίπλοκη διαδικασία προκάλεσε κριτική καθώς περιβαλλοντικές ομάδες στην περιοχή, λένε ότι ανησυχούν για τον πιθανό αντίκτυπο που μπορεί να έχει στο περιβάλλον, δεδομένου ότι ορισμένα από τα συντρίμμια καθώς και λάδια εντοπίστηκαν στην ακτή κατά την διάρκεια της διαδικασίας κοπής και ανύψωσης.

Η αποκόλληση του πρώτου κομματιού του φορτηγού πλοίου Golden Ray

«Είναι μια αργή διαδικασία, όχι στην ουσία ένα κόψιμο. Δεν θέλουν να κόψουν οχήματα στην μέση και να απελευθερωθούν ρύποι στο περιβάλλον» είχε δηλώσει σε συνέντευξή του ο διοικητής της Ακτοφυλακής Ντι Τζέι Ντόνοβαν τον περασμένο Ιούλιο, όπου περιέγραφε την διαδικασία κοπής.

Πως γίνεται η διαδικασία της αποσυναρμολόγησης
Το φορτηγό πλοίο Golden Ray ανατράπηκε τον Σεπτέμβριο του 2019, λίγο μετά την έξοδό του από το λιμάνι του Μπρούνσγουικ. Πάνω από 4.200 αυτοκίνητα παραμένουν στα καταστρώματα του πλοίου. Μια τεράστια αλυσίδα 121 μέτρων χρησιμοποιείται για το κόψιμο των τμημάτων, εκθέτοντας πολλά από τα αυτοκίνητα που είχαν παγιδευτεί μέσα στο πλοίο. Ένας γιγάντιος πλωτός γερανός, το VB-10000 σήκωσε το πρώτο τμήμα του ναυαγίου, καθώς μια φορτηγίδα έσπευσε να το παραλάβει.

Το φορτηγό πλοίο θα κοπεί συνολικά σε 8 κομμάτια. Κάθε τμήμα θα ανυψώνεται με γερανό και στην συνέχεια μεταφέρεται σε ναυπηγείο στην ακτή του Κόλπου.
Σύμφωνα με το συνεργείο, το κόψιμο κάθε κομματιού χρειάζεται μία ολόκληρη ημέρα για να ολοκληρωθεί, να ανυψωθεί και να απομακρυνθεί. «Ειλικρινά, είναι μια πολύ αργή διαδικασία» δήλωσε ο εκπρόσωπος της ομάδας. «Η αλυσίδα κινείται περίπου 2 με 2,5 μέτρα ανά λεπτό».

Φωτογραφίες: AP, St. Simons Sound Incident Response
Πηγή: iefimerida.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το