Τοπικά

Aπίστευτο περιστατικό σε Γυμνάσιο του Βόλου- Γονείς εναντίον καθηγητών για τους βαθμούς των παιδιών τους

sxoliki taxi

Απίστευτες καταστάσεις εκτυλίσσονται τα τελευταία 24ωρα σε κεντρικό Γυμνάσιο του Βόλου με πρωταγωνιστές γονείς μαθητριών που διαγωνίζονται για τη σημαία. Συγκεκριμένα οι γονείς των καλύτερων μαθητριών της δευτέρας Γυμνασίου φέρεται να τρομοκρατούν και να καθυβρίζουν καθηγητές για τη βαθμολογία των παιδιών τους.

Δύο «αντίπαλες» μαθήτριες είναι τα κεντρικά πρόσωπα του … δράματος των γονιών τους, που μεταφέρθηκε στο σχολείο. Όλα ξεκίνησαν όταν μια μαθήτρια  με άριστη βαθμολογία κατηγορήθηκε από τον καθηγητή της ότι αντέγραψε στο διαγώνισμα. Κανείς από το σχολείο δεν γνωρίζει και δεν διευκρινίστηκε εάν επρόκειτο για παρεξήγηση, αλλά το γραπτό της μηδενίστηκε. Μόλις ενημερώθηκε ο πατέρας της για την εξέλιξη, φέρεται να εισέβαλε στο σχολείο σαν «ταύρος εν υαλοπωλείο» και απείλησε θεούς και δαίμονες.

Δόθηκε «μάχη» για να ησυχάσει ο «θιγόμενος» γονιός, ο οποίος αποχώρησε αφού …προειδοποίησε τους καθηγητές ότι «θα φτάσει στα άκρα» εάν επηρεαστούν οι βαθμοί της κόρης του και δεν «χρισθεί» σημαιοφόρος την επόμενη χρονιά.

Τον τίτλο της σημαιοφόρου ωστόσο διεκδικεί επίσης μια άριστη μαθήτρια, η οποία μόλις έλαβε γνώση των εξελίξεων με το μηδενισμό του γραπτού της …ανταγωνίστριας ενημέρωσε τους γονείς της.

Έτσι, προχθές, εμφανίστηκε στο σχολείο ο ένστολος πατέρας της, παρουσία της συζύγου του και του δικηγόρου του για να προειδοποιήσει τους καθηγητές για τη βαθμολογία του παιδιού του.

Συγκεκριμένα στοχοποίησε καθηγητή που φέρεται να εκτιμά ότι το 20 δεν αξίζει κανείς να το παίρνει στη βαθμολογία του. Ο καθηγητής όταν έφτασε στο σχολείο, βρήκε τον ένστολο πατέρα να κάθεται στο γραφείο του διευθυντή και να εξηγεί την αγωνία του για τη βαθμολογία, ενημερώνοντας πως θα κινηθεί δικαστικά εάν ο έλεγχος του παιδιού του (οι βαθμολογίες δεν έχουν ακόμη παραδοθεί) δεν περιλαμβάνει 20άρια.

Ζήτησε να δει τον συγκεκριμένο καθηγητή που αρνείται να βάλει 20 στην κόρη του. Τον αποκάλεσε εμπαθή και υπονομευτή και φέρεται να του είπε πως θα καταθέσει μήνυση εναντίον του, εάν δεν δει το πολυπόθητο 20άρι.

«Είναι κρίμα πραγματικά για τους γονείς να πέφτουν σε αυτό το επίπεδο , νομίζοντας πως θα τρομοκρατήσουν τους δασκάλους των παιδιών τους» είπε εκπαιδευτικός στη «Θ».

Ο διευθυντής της δευτεροβάθμιας δήλωσε ότι τα προβλήματα της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης μπορούν να λύνονται μέσα στη σχολική κοινότητα με τη συμμετοχή γονέων και μαθητών και όχι με τη συμμετοχή τρίτων όπως δικηγόρων.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το