Κόσμος

Απίστευτη απάτη στο Χάρβαρντ: Εκλεβαν το ταμείο των ΑΜΕΑ για να αγοράσουν κοσμήματα

Δύο πρώην οικονομικές διαχειρίστριες από την Νομική Σχολή του Χάρβαντ, υπεξαίρεσαν το ποσό των 110.000 δολαρίων, τα οποία προορίζονταν για τους φοιτητές της Σχολής με ειδικές ανάγκες.

Το ότι έλειπαν χρήματα το ανακάλυψε ο νέος οικονομικός διευθυντής, ο οποίος ανέθεσε στην αστυνομία να βρει τον ένοχο.

Οι αρχές δεν πίστευαν στα μάτια τους όταν ανακάλυψαν πως οι γυναίκες έκλεβαν τα χρήματα για να αγοράζουν laptops, iPads, DVD, κοσμήματα και… sex toys.

Μάλιστα, όλα τα παραπάνω εντοπίστηκαν από τις αρχές στα σπίτια των γυναικών, αλλά και στα σπίτια των φίλων τους και συγγενών σε Καλιφόρνια, Ουάσινγκτον και Τενεσί.

Η Κριστίνα, μια τυφλή δευτεροετής φοιτήτρια στη Νομική Σχολή του Χάρβαρντ δήλωσε σοκαρισμένη για το γεγονός: «Το να ξέρω ότι εκεί έξω είναι κάποιος που αφαιρεί ζωτικής σημασίας πόρους για τους ευάλωτους φοιτητές που τους έχουν ανάγκη είναι ειλικρινά πολύ τρομακτικό για μένα».

Η μία εκ των δύο γυναικών μάλιστα, συνήθιζε να ψωνίζει από το Amazon ανενόχλητη κοσμήματα και ερωτικά παιχνίδια, τα οποία δικαιολογούσε στο Χάρβαρντ καταγράφοντάς τα ως «βιβλία για καταλύματα αναπήρων».

Από την μεριά της η άλλη γυναίκα με το όνομα Σέιλορ μίλησε στα τοπικά μέσα για τις απερίσκεπτες πράξεις της, αναφέροντας: «Ήταν μια μεγάλη δουλειά και έκανα λάθη. Δεν είχα πρόθεση να βλάψω το πανεπιστήμιο. Λυπάμαι πολύ και θα κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου για να διορθώσω την κατάσταση».

Πηγή: iefimerida

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το