Ελλάδα

Απίστευτες σκηνές στην Εισαγγελία: Ειδικές στολές, απολύμανση και πανικός για τη λευκή σκόνη

eisaggelia 1

Απίστευτες σκηνές, βγαλμένες από ακριβή παραγωγή του Χόλιγουντ εκτυλίχθηκαν το μεσημέρι της Τετάρτης στην Εισαγγελία έπειτα από τον συναγερμό που σήμανε για τον εντοπισμό ύποπτου φακέλου.

Στο κτίριο 16 της Εισαγγελίας Πρωτοδικών διευθύντρια γραμματείας άνοιξε φάκελο, ο οποίος περιείχε λευκή σκόνη και μία συνοδευτική επιστολή.

ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ ΥΠΟΠΤΟΣ ΦΑΚΕΛΟΣ - ΕΚΚΕΝΩΣΗ

Χαρακτηριστικό είναι ότι η ποσότητα της σκόνης ήταν τόσο μεγάλη που έπεσε στο πρόσωπο και το σώμα της γυναίκας.

Οπως ήταν αναμενόμενο, ακολούθησαν σκηνές πανικού, ειδοποιήθηκαν η αστυνομία και η πυροσβεστική και το κτίριο εκκενώθηκε.

Αμέσως μετά την εκκένωση μπήκαν στο κτίριο άνδρες με ειδικές στολές για να παραλάβουν τον φάκελο και να εξετάσουν τον χώρο, ενώ, στο προαύλιο βρέθηκαν δύο οχήματα της Πυροσβεστικής.

ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ ΥΠΟΠΤΟΣ ΦΑΚΕΛΟΣ - ΕΚΚΕΝΩΣΗ

Μάλιστα, οι άνδρες της Πυροσβεστικής έφτιαξαν μια υποτυπώδη «πισίνα» στην οποία εισέρχονται οι άνδρες με τις ειδικές στολές για να πλυθούν και να απολυμανθούν σε περίπτωση που υπήρχε κάποια μολυσματική ουσία εντός φακέλου και κτιρίου.

Αφού ο χώρος απολυμάνθηκε από ειδικά συνεργεία, επετράπη σε υπαλλήλους και όσα πρόσωπα βρέθηκαν στον χώρο του δευτέρου ορόφου όπου ανοίχθηκε ο φάκελος, να αποχωρήσουν από το κτίριο, ενώ, τους χορηγήθηκαν χάπια αντιβίωσης προληπτικά.

ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ ΥΠΟΠΤΟΣ ΦΑΚΕΛΟΣ - ΕΚΚΕΝΩΣΗ

Τι έγραφε η επιστολή

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι η τετρασέλιδη επιστολή που βρισκόταν εντός του ύποπτου φακέλου περιείχε καταγγελία ενός δημοσίου υπαλλήλου κατά του προϊσταμένου του, ωστόσο, δεν έχουν διαρρεύσει περισσότερα στοιχεία.

Ο φάκελος, πάντως, είχε ως παραλήπτη τον Διευθύνοντα της Εισαγγελίας, Ηλία Ζαγοραίο,και μόλις η διευθύντρια γραμματείας τον άνοιξε η λευκή σκόνη έπεσε πάνω της.

Το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), σε συνεννόηση με το υπουργείο Υγείας, έχει ήδη ενημερώσει τους εργαζόμενους που βρισκόταν στο γραφείο, και για καθαρά προληπτικούς λόγους έχει χορηγήσει δοσολογία αντιδότου άνθρακα στην υπάλληλο της Εισαγγελίας που άνοιξε το φάκελο και σε όσους εργαζόμενους βρισκόταν στο ίδιο γραφείο.

ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ ΥΠΟΠΤΟΣ ΦΑΚΕΛΟΣ - ΕΚΚΕΝΩΣΗ

Πότε θα γίνουν γνωστά τα αποτελέσματα για τη λευκή σκόνη

Αν και η εκτίμηση είναι ότι ενδεχομένως να πρόκειται για φάρσα οι επιστήμονες, βάσει διεθνών πρωτοκόλλων, είναι υποχρεωμένοι να χορηγήσουν προληπτικά αντίδοτο άνθρακα, όπως και έκαναν.

Το βράδυ αναμένεται να έχει το υπουργείο Υγείας τα αποτελέσματα από τον εργαστηριακό έλεγχο που γίνεται στο δείγμα λευκής σκόνης, την οποία περιείχε φάκελος που εστάλη στην Εισαγγελία Αθηνών, και ανοίχθηκε στο κτίριο 16 από υπάλληλο της εισαγγελίας.

Το δείγμα της λευκής σκόνης έχει ήδη αποσταλεί στο εργαστήριο της Ιατρικής Σχολής Αθηνών, και παρότι σε ανάλογες περιπτώσεις τα αποτελέσματα αν πρόκειται για άνθρακα ή όχι απαιτούν 24 ώρες, έχει δοθεί εντολή μέχρι το βράδυ να γνωρίζει το ΚΕΕΛΠΝΟ τη σύνθεση της λευκής σκόνης.

Πηγή www.iefimerida.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το