Τοπικά

Απίστευτες καταγγελίες εργαζομένων στο Δήμο Βόλου – Δέχονται απειλές και τρώνε ξύλο

IMG_20160212_112624

Για τραμπουκισμό, με σκοπό την εξυπηρέτηση ιδιοτελών σκοπών, κατήγγειλαν τη δημοτική αρχή Βόλου τα μέλη του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Μαγνησίας, σε συνέντευξη Τύπου που έδωσαν σήμερα παρουσία και του Γενικού Συμβούλου της ΠΟΕ ΟΤΑ Βασίλη Κλούφη, που ήρθε στο Βόλο για το σκοπό αυτό.

Με αφορμή τη μήνυση που κατέθεσε η δημοτική αρχή Βόλου εναντίον της προέδρου του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Θάλειας Στάχτου, το προεδρείο κατήγγειλε ότι οι υπάλληλοι στο Δήμο Βόλου δέχονται εντολές από «παρατρεχάμενους» και πρόσθεσε ότι «οι ανεκδιήγητοι που έκαναν τη μήνυση, είναι οι ίδιοι άνθρωποι που μας ζητούσαν να κάνουμε τα ρουσφέτια τους και μετά μας εξύβριζαν που δεν τα κάναμε». Επίσης, κατήγγειλαν ότι αιρετοί και μη της δημοτικής αρχής Βόλου είτε οδηγούν παράνομα τα οχήματα και χρησιμοποιούν εξοπλισμό του Δήμου, είτε ζητούν από τους υπαλλήλους να παρανομήσουν.

Τα μέλη του Συλλόγου προειδοποίησαν τη δημοτική αρχή Βόλου ότι «δεν πρόκειται να σκύψουν το κεφάλι και να “νταραβεριστούν” με αυτούς. Είναι θέμα δημοκρατίας και νομιμότητας», είπαν και κατήγγειλαν τον Αχιλλέα Μπέο ότι υβρίζει υπαλλήλους αποκαλώντας τους τεμπέληδες και απειλεί λέγοντας ότι «θα φτύσουν το γάλα της μάνας τους».

«Δεν σκιαζόμαστε και δεν εκφοβιζόμαστε», τόνισε ο πρώην πρόεδρος του Συλλόγου Γ. Μαγιάκος, ενώ ο Β. Κλούφης δήλωσε ότι οι συνδικαλιστές δεν είναι εκτελεστικά όργανα κανενός. Η Ομοσπονδία των εργαζομένων στους ΟΤΑ, όπως είπε, θα σταθεί με κάθε τρόπο στο πλευρό των εργαζομένων στο Δήμο Βόλου και προσωπικά της προέδρου Θάλειας Στάχτου.

Η επικεφαλής της παράταξης του ΚΚΕ στο Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Μαγνησίας Εύη Καρυδάκη υποστήριξε ότι η δημοτική αρχή Μπέου εφαρμόζει την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και υπογράμμισε την ανάγκη «να ξεριζωθεί ο φόβος και η τρομοκρατία».

Η κ. Στάχτου κατήγγειλε τη δημοτική αρχή Μπέου για άπειρες μετακινήσεις υπαλλήλων του Δήμου, που γίνονται προς …συμμόρφωση και καταλήγουν σε αποδιοργάνωση των υπηρεσιών. Ανέφερε συγκεκριμένα ότι υπάρχει υπάλληλος ο οποίος μετακινήθηκε 9 φορές μέχρι τώρα. Η ίδια υπενθύμισε ότι υπάρχει υπάλληλος που έφαγε και ξύλο, αλλά όλοι φοβούνται να μιλήσουν και αναγκάζονται να δέχονται εντολές από παρατρεχάμενους.

“Το αν αυτοί, μπερδεμένοι και ζαλισμένοι απ΄τις δίκες και καταδίκες που πέφτουν βροχή, θέλουν για αντιπερισπασμό να εμπλέξουν και εμάς για να μας εκφοβίσουν, τους λέμε πολύ απλά ότι «βρήκαν τοίχο να ξυστούν». Σ΄αυτή την πόλη δεν περνάνε, να μην έχουν τέτοιες αυταπάτες. Δεν υπάρχει τίποτα προσωπικό, για όσουν θέλουν να το υποβαθμίσουν. Καθαρά είναι θέμα Δημοκρατίας και νομιμότητας και το αποδεικνύει η γενικευμένη αλληλεγγύη των φορέων και της κοινωνίας ευρύτερα”, επισήμανε χαρακτηριστικά η κ. Στάχτου.

Μεταξύ άλλων, το προεδρείο κατήγγειλε τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών Θανάση Σταυρίδη ότι χρησιμοποιεί υπηρεσιακό αυτοκίνητο του Δήμου για να πηγαίνει στην πλατεία Ελευθερίας να πίνει τον καφέ του την Κυριακή, ενώ έγινε γνωστό ότι μετακινήθηκε εξέδρα του Δήμου Βόλου για να κάνει εκδήλωση ιδιώτης και όταν αρνήθηκαν οι υπάλληλοι να συνεργαστούν, δέχθηκαν απειλές από τον αντιδήμαρχο Δ. Λιβογιάννη. Για ανάλογες πρακτικές καταγγέλθηκε επίσης ο Απ. Μαλαματίνης.

“Εμείς οι δημοτικοί υπάλληλοι πρωτοστατούμε στον αγώνα για νομιμότητα, τήρηση της εργασιακής νομοθεσίας και των δικαιωμάτων μας Δημοκρατία στους εργασιακούς χώρους και κατοχύρωση της δημοκρατικής έκφρασης”, υπογράμμισαν τα μέλη του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ και προανήγγειλαν οτι το επόμενο διάστημα θα ξεδιπλώσουν πρωτοβουλίες προς αυτή την κατεύθυνση.

Ο Β. Κλούφης τόνισε ότι πρόκειται για την πρώτη μήνυση στη χώρα εναντίον εργαζομένου σε Δήμο και πρόσθεσε ότι οι ίδιοι οι εργαζόμενοι και η κοινωνία του Βόλου, φέρουν ευθύνη για όσα συμβαίνουν.
Τέλος, η Θάλεια Στάχτου είπε ότι αν η μήνυση εναντίον της ισχύσει, αυτό θα σημάνει απόλυσή της από το Δήμο.

Στη συνέντευξη παρέστησαν εκπρόσωποι απ’ όλες τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης στο Δήμο Βόλου, πλην της παράταξης του Μιχ. Μιτζικού, καθώς και ο εκπρόσωπος της μειοψηφίας στο Δήμο Αλμυρού κ. Τσανής.

Με νέα μήνυση απειλεί η δημοτική αρχή 

Σε ανακοίνωσή της η δημοτική αρχή κάνει λόγο για συκοφαντικούς και αναπόδεικτους ισχυρισμούς, προειδοποιώντας τη με νέα μήνυση εναντίον της Θάλειας Στάχτου.

Η ανακοίνωση:

«Εδώ ο κόσμος χάνεται και η… Στάχτου συνδικαλίζεται!!!» Την ώρα που τα πάντα γύρω μας απειλούνται με κατάρρευση, δυστυχώς ούτε να χαμογελάσει μπορεί κανείς με τις φαιδρότητες της “γιαλαντζί” συνδικαλίστριας, Θάλειας Στάχτου, και των άλλων ομοίων της κρατικοδίαιτων συνδικαλιστών.

Η προσπάθεια που γίνεται, να καταστεί ένα θέμα προσωπικής της διένεξης με δημοτικούς συμβούλους, που προσέφυγαν στη Δικαιοσύνη εναντίον της για πολύ συγκεκριμένους λόγους, καθώς θεώρησαν ότι θίχτηκαν και συκοφαντήθηκαν από δηλώσεις της, σε κυρίαρχο πολιτικό και συνδικαλιστικό,  προφανώς πέραν όλων των άλλων αποτελεί και προσβολή της νοημοσύνης των πολιτών.

Εάν παρά ταύτα έχουν πείσει τον εαυτό τους ότι πέραν της βουλευτικής πρέπει να υπάρχει και η συνδικαλιστική ασυλία, ας απευθυνθούν στον πατερούλη Πουλάκη για μια ανάλογη πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου. Σε μια εποχή που καταργείται η λογική και αποθεώνονται η αυθαιρεσία και ο αυταρχισμός, το Σύνταγμα και οι Νόμοι θα τη γλιτώσουν;

Πάντως έστω και τώρα η κ Στάχτου, σεβόμενη και το θεσμό και την ηλικία της, μπορεί να αναθεωρήσει και να υιοθετήσει τη στάση της σοβαρότητας και της υπευθυνότητας που οφείλει να έχει…

Σε κάθε περίπτωση όλα τα ψευδή, συκοφαντικά και αναπόδεικτα που ισχυρίστηκε στη χθεσινή της συνέντευξη Τύπου, εναντίον μας, θα κληθεί εκ νέου να τα αποδείξει ενώπιον της Δικαιοσύνης, καθώς η εύκολη λύση της εκτόξευσης λάσπης, που επέλεξε, δεν μπορεί να γίνει ανεκτή από εμάς.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το