Τοπικά

Απινιδωτές στα στρατόπεδα της περιοχής θα προσφέρει η Ένωση Στρατιωτικών – Συνάντηση με τον Μητροπολίτη

Συνάντηση με τον Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιο πραγματοποίησε το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Βόλου-Μαγνησίας (ΕΣΠΕΕΒ-Μ) στον Ιερό Ναό του Αγίου Νεκταρίου, στην πόλη του Βόλου, την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2020.

Με πρωτοβουλία του ΔΣ της Ένωσης σε συνεργασία με το ΕΚΑΒ, τον Φεβρουάριο του 2020, 50 μέλη της ένωσης παρακολούθησαν πρόγραμμα εκπαίδευσης με θέμα «Λειτουργία πνευμόνων και καρδιάς με χρήση αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή». Αυτό αποτέλεσε την αρχή μιας συλλογικής προσπάθειας να συγκεντρωθούν εξωτερικοί απινιδωτές και να μοιραστούν στα στρατόπεδα της Περιφερειακής ενότητας που εκπροσωπεί η Ένωση.

Σκοπός αυτής της πρωτοβουλίας είναι να έχουν τον απαραίτητο εξοπλισμό τα μέλη που παρακολούθησαν το συγκεκριμένο πρόγραμμα, ώστε να έχουν τη δυνατότητα να προσφέρουν τη βοήθεια τους σε τυχόν συμβάν στον εργασιακό τους χώρο.

Ο πρόεδρος της Ένωσης κ. Δημήτριος Κοντούρης μετά την ανάληψη των καθηκόντων του στην πρώτη του ανεπίσημη επαφή με τον κ. Ιγνάτιο, του εξέφρασε την επιθυμία να σταθεί συνοδοιπόρος στο όραμά του. Η ανταπόκριση του Μητροπολίτη ήταν άμεση, παραχωρώντας το συνεδριακό Κέντρο της Μητρόπολης για να πραγματοποιηθεί εκεί ανοιχτή επίσημη εκδήλωση. Δυστυχώς όμως αυτό δεν κατέστη δυνατό λόγω των έκτακτων μέτρων για τον Covid-19, που ισχύουν για την πόλη του Βόλου. Ωστόσο, ο κ. Ιγνάτιος δώρισε τον πρώτο απινιδωτή στην ΕΣΠΕΕΒ-Μ, τον οποίο η Ένωση σκοπεύει άμεσα να παραχωρήσει στο στρατιωτικό εργοστάσιο αρμάτων 304 ΠΕΒ που εδρεύει στο Βελεστίνο.

Το Δ.Σ. σε ένδειξη εκτίμησης προς το πρόσωπο του τον ευχαρίστησε προσφέροντας του δυο ιστορικά βιβλία που αναφέρονται στην καταστροφή της Μικράς Ασίας γνωρίζοντας την αγάπη του για το διάβασμα.

Η ΕΣΠΕΒ-Μ τις επόμενες ημέρες θα ανακοινώσει την απόκτηση και άλλων εξωτερικών απινιδωτών οι οποίοι θα διανεμηθούν σε άλλα στρατόπεδα της Μαγνησίας.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το