Αθλητισμός

Απειλή κυρώσεων για το ελληνικό ποδόσφαιρο για επιθέσεις σε μέλη της ΠΔΕ

FIFA και UEFA απειλούν το ελληνικό ποδόσφαιρο με βαρύτητες κυρώσεις. Αυτό σε περίπτωση που υπάρξει επίθεση σε διαιτητές ή άλλα μέλη της Προσωρινής Διοίκησης της ΕΠΟ. Αυστηροποιείται ο πειθαρχικός κώδικας.

Σύμφωνα με την «Live Sports» η Παγκόσμια και η Ευρωπαϊκή ομοσπονδία παρουσιάζονται «αποφασισμένες να πάρουν μέτρα προκειμένου να πάψουν οι επιθέσεις ή έστω οι στοχοποιήσεις διαιτητών ή άλλων μελών της Προσωρινής Διοίκησης της ΕΠΟ.

Οι δύο ανώτερες ποδοσφαιρικές αρχές γνωρίζουν για τις επιθέσεις που δέχονται τα μέλη τους (διαιτητές, παρατηρητές και όχι μόνο) κι έτσι έχουν ενημερώσει πως αν αυτές οι επιθέσεις συνεχιστούν τότε θα υπάρξουν βαρύτατες κυρώσεις για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Ειδικά αν η επίθεση είναι σωματική, τότε οι ποινές θα είναι σκληρές.

Για το λόγο αυτό «…στο νέο πειθαρχικό κώδικα της ΕΠΟ θα δίνεται η δυνατότητα στον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα να ζητεί από τις ΠΑΕ να διαψεύδουν δημοσιεύματα περί ανησυχίας για ορισμούς διαιτητών ή θα τις υποχρεώνει να ανακαλούν ανακοινώσεις ή δηλώσεις τους κατά της διαιτησίας. Αν δεν συμμορφωθούν, θα προβλέπονται σε βάρος τους ποινές που θα είναι κλιμακωτές και θα φτάνουν μέχρι τιμωρία έδρας».

Πηγή: sentragoal.gr

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το