Κόσμος

Απειλές Τραμπ στις εταιρείες που «μεταναστεύουν» στο εξωτερικό

Ο νεοκλεγείς πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόνανλτ Τραμπ προειδοποίησε την Κυριακή τις εταιρίες ότι θα έρθουν αντιμέτωπες με κυρώσεις, αν μεταφέρουν θέσεις εργασίας στο εξωτερικό.

Με μια σειρά από μηνύματα στον λογαριασμό του στο Twitter, ο κ. Τραμπ ανέφερε ότι είναι αποφασισμένος να κρατήσει θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ, μειώνοντας τους φόρους και καταργώντας ρυθμιστικούς φραγμούς. Προειδοποίησε επίσης ότι όσες εταιρίες μεταφέρουν θέσεις εργασίας στο εξωτερικό θα πληρώσουν δασμούς 35% στα αγαθά που θα πουλάνε στις ΗΠΑ.

«Όποια επιχείρηση φεύγει από τη χώρα μας για άλλη χώρα, απολύει τους εργαζομένους της, κατασκευάζει νέο εργοστάσιο ή μονάδα σε άλλη χώρα και πιστεύει ότι θα πουλήσει τα προϊόντα της πίσω στις ΗΠΑ χωρίς κυρώσεις ή επιπτώσεις, κάνει ΛΑΘΟΣ!» έγραψε στο Twitter ο κ. Τραμπ.

Όπως μεταδίδει η Washington Post, το Εμπορικό Επιμελητήριο των ΗΠΑ αρνήθηκε να απαντήσει στα σχόλια του κ. Τραμπ.

«Δεν θα σχολιάσουμε τις δηλώσεις του Τραμπ αλλά, γενικότερα, το Επιμελητήριο ήταν πάντοτε υπέρ φιλοαναπτυξιακών πολιτικών που βοηθούν τις αμερικανικές εταιρίες να επιτύχουν σε παγκόσμιο επίπεδο και καλωσορίζει τις ξένες επενδύσεις εντός των συνόρων μας», ανέφερε η εκπρόσωπος της ένωσης Μπλερ Λατόφ Χολμς.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το