Τοπικά

Απευθείας μίσθωση μηχανημάτων για τον καθαρισμό ανεξέλεγκτης χωματερής στην Αγριά

Σε απευθείας μίσθωση μηχανημάτων έργου και οχημάτων προχώρησε ο Δήμος Βόλου για τον καθαρισμό ανεξέλεγκτης χωματερής. Πρόκειται για χώρο που βρίσκεται στη Δημοτική Ενότητα Αγριάς και συγκεκριμένα στην περιοχή βόρεια του κοιμητηρίου Αγριάς, εκεί όπου τελειώνει η προέκταση του περιφερειακού. Στην συγκεκριμένη περιοχή γίνεται ανεξέλεγκτη απόθεση /απόρριψη προϊόντων εκσκαφής, υλικών προερχόμενων από οικοδομικές εργασίες (μπάζα), απορριμμάτων και πλαστικών αντικειμένων. Επιβάλλεται να γίνει αποκομιδή, μεταφορά και διαχείριση τους, γιατί είναι επικίνδυνα για την δημόσια υγεία και για πυρκαγιά. Ο εκμισθωτής των μηχανημάτων θα λάβει το ποσό των 8.300 ευρώ με ΦΠΑ.

Στη σημερινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής,  η εταιρεία «ΑΝΑΛΗΨΗ Ε.Π.Ε.» αναδείχθηκε προσωρινός ανάδοχος για το έργο που αφορά τις παρεμβάσεις για τη βελτίωση πρόσβασης σε γεωργική γη και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις, στις Γλαφυρές Ν.Ιωνίας. Ο προϋπολογισμός του έργου ήταν 416.000 ευρώ, ωστόσο η εταιρεία πρόσφερε έκπτωση 55,41% και η δαπάνη του έργου διαμορφώνεται σε 185.480,09 ευρώ με ΦΠΑ. Η ίδια εταιρεία αναδείχθηκε προσωρινός μειοδότης στον διαγωνισμό για τις αντίστοιχες παρεμβάσεις που θα γίνουν στην Δημοτική Ενότητα Πορταριάς (θέση Κουτσιμίτσα), αφού πρόσφερε έκπτωση 43,8% και η δαπάνη του έργου διαμορφώθηκε στο ποσό των 140.508,53 ευρώ.

Ακόμη, η εταιρεία “NOVOVILLE LIMITED GREEK BRANCH” κατέθεσε τεχνική προσφορά στον συνοπτικό διαγωνισμό για την προμήθεια αδειών χρήσης και παροχή υπηρεσιών, για το σύνολο των εργασιών, που αφορούν «Διαδικτυακό (cloud) πληροφοριακό σύστημα για την ηλεκτρονική αγορά εισιτηρίων παρόδιας ελεγχόμενης στάθμευσης μέσω εφαρμογής έξυπνων κινητών τηλεφώνων (mobile app) και την διενέργεια ελέγχων και βεβαίωσης παραβάσεων με χρήση φορητών συσκευών». Ο συνολικός προϋπολογισμός για την προμήθειά τους ανέρχεται σε 49.600,00 ευρώ με ΦΠΑ. Στην επόμενη φάση του διαγωνισμού θα γίνει το άνοιγμα των οικονομικών προσφορών.

Από την Οικονομική Επιτροπή αναδείχθηκε επίσης ο ανάδοχος για το έργο που αφορά τις κτιριακές παρεμβάσεις στον Αρχιμανδρίτειο παιδικό σταθμό Κατηχωρίου. Τεχνική εταιρεία πρόσφερε μέση έκπτωση 33,26% και η δαπάνη του έργου διαμορφώνεται στο ποσό των 33.368,42 ευρώ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ. Τέλος, η εταιρεία «ΤΕΜΚΑ ΕΠΕ» αναδείχθηκε προσωρινή ανάδοχος για την προμήθεια αυτόματων ηλεκτροκίνητων βυθιζόμενων μπαρών πεζοδρομίου και μετά την έκπτωση, η προμήθειά τους ανέρχεται στο ποσό των 24.889,2 ευρώ.

Επιτροπή Διαγωνισμού για τον νέο κυκλικό κόμβο
Eπταμελής είναι η επιτροπή διαγωνισμού που συγκροτήθηκε για το έργο κατασκευής κυκλικού κόμβου στη διασταύρωση των οδών Λαρίσης, Αθηνών, Λαμπράκη και Αλαμάνας. Την επιτροπή απαρτίζουν οι τεχνικοί υπάλληλοι Μαρίνα Ψιμοπούλου, Κωνσταντίνος Καραγιάννης, Θεόδωρος Αγαθός και Στυλιανή Μήτσιου, ο δήμαρχος Ρήγα Φεραίου Δημήτρης Νασίκας ως εκπρόσωπος των ΟΤΑ, η πολιτικός μηχανικός Θεοδώρα Παπάζογλου ως εκπρόσωπος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας και ο τοπογράφος μηχανικός Αθανάσιος Στρουμπούλης ως εκπρόσωπος των εργοληπτικών οργανώσεων. Πρόεδρος της Επιτροπής αναλαμβάνει ο Κωνσταντίνος Καραγιάννης.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το