Τοπικά

Kαρδίτσα: Απεβίωσε ο δημοσιογράφος – συγγραφέας Αντώνης Νικολάου

antwnis nikolaou

Απεβίωσε σήμερα, σε ηλικία 50 ετών ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Αντώνης Νικολάου μετά από πολύμηνη και γενναία μάχη με την επάρατη νόσο.

Ο Αντώνης έχαιρε της εκτίμησης της κοινωνίας της Καρδίτσας όχι μόνο για την επαγγελματική του πορεία και την ενασχόλησή του με τις τέχνες και τον πολιτισμό αλλά κυρίως ως άνθρωπος και οικογενειάρχης.

Επί δεκαετίες από τα βασικά στελέχη της εφημερίδας «Νέος Αγών» έδωσε πολλές μάχες από το μετερίζι της δημοσιογραφίας.

Η μεγάλη του όμως αγάπη ήταν η συγγραφή και το θέατρο. Συγγραφέας θεατρικών αλλά και λογοτεχνικών έργων, σκηνοθέτης αλλά και ηθοποιός ξεδίπλωσε το πολύπλευρο ταλέντο του κυρίως μέσα από την θεατρική σκηνή Καρδίτσας που είναι το πνευματικό του παιδί και την οποία διεύθυνε από το 1991. Πριν μια εβδομάδα μάλιστα στις 3 Μαρτίου, παρουσίασε στο ξενοδοχείο Κιέριον το 6ο του βιβλίο με τίτλο “Το κορίτσι με το κίτρινο παλτό”.

Ο εκλιπών ήταν μέλος της εταιρείας Ελλήνων θεατρικών συγγραφέων ενώ ασχολήθηκε εκτεταμένα και με την Ένωση πολιτιστικών Συλλόγων ν. Καρδίτσας.

Ο εκλιπών αφήνει πίσω τη σύζυγό του και δύο κόρες.  Το τελευταίο του μυθιστόρημα με τίτλο «Το κορίτσι με το κίτρινο παλτό», που παρουσιάστηκε στο κοινό πριν μια εβδομάδα ακριβώς, ήταν αφιερωμένο στις τρεις γυναίκες της ζωής του.

πηγή www.karditsalive.net

Η ανακοίνωση της Ένωσης Συντακτών Θεσσαλίας για το θάνατο του Αντώνη Νικολάου:

“Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας,  εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια του για τον πρόωρο χαμό του Αντώνη Νικολάου, ενός σπάνιου ανθρώπου, δημοσιογράφου, συγγραφέα, ανθρώπου του θεάτρου και λαμπρού οικογενειάρχη.

Η Καρδίτσα είναι φτωχότερη από τον θάνατο του Αντώνη που παρόλο που δεν ήταν μέλος της ΕΣΗΕΘΣΤΕ-Ε επέδειξε ήθος και συνέπεια στη άσκηση του λειτουργήματος της δημοσιογραφίας.

Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του και τους εργαζόμενους– συναδέλφους της εφημερίδας « Νέος Αγών» με τους οποίους συνεργάστηκε για πολλά χρόνια.”

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το