ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Έγειρε το κολονάκι στην οδό Ερμού

Οι εικόνες της ημέρας

Πέθανε ο ηθοποιός Μπρούνο Γκαντς

Lifestyle

«Ασφάλεια» στην Αγριά

Οι εικόνες της ημέρας

35 χρόνια παρουσίας για τη Φλόγα Μαγνησίας

Παραπολιτικά

Έπαιξε στη Χλόη

Παραπολιτικά

Εξαφάνιση 15χρονης από την Κυψέλη

Ελλάδα

Πρόταση για το κυκλοφοριακό πρόβλημα

Παραπολιτικά

«Νάρκη»

Παραπολιτικά

Τοπικές «μάχες» εις τριπλούν στην Α1 ΕΣΚΑΘ

Αθλητισμός

Ζητούμενο οι δωρεές στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Τοπικά

Όλες οι αργίες του 2019 – Πότε πέφτει το Πάσχα

Ελλάδα

Έφτασαν στα φαρμακεία 25.000 αντιγριπικά εμβόλια

Ελλάδα

Χωματερή στην είσοδο του Πτελεού

Τοπικά

Αποχωρούν οι αγρότες από το μπλόκο του Αερινού

Τοπικά

Αδήλωτη εργασία σε υψηλά επίπεδα στη Μαγνησία

Τοπικά

Δικαστές γράφουν ποίηση και πεζογραφία

Πολιτισμός

20 πόντοι φρέσκο χιόνι στα ορεινά των Τρικάλων

Τοπικά

Συνελήφθη 40χρονου στον Βόλο για κατοχή χασίς

Τοπικά

Είχε «ταράξει» στις κλοπές τη Σκόπελο

Τοπικά

Τοπικά

Απεβίωσε η ιδρύτρια της Ελληνογαλλικής Σχολής Βόλου- Σε ηλικία 84 ετών η αδελφή Σμαράγδα Ρούσσου

Την τελευταία της πνοή άφησε προχθές στην Αθήνα η αδελφή Σμαράγδα Ρούσσου, ηγουμένη επί σειρά ετών της Ιεράς Μονής των Αδελφών του Βόλου και ιδρύτρια – γενική διευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου «Άγιος Ιωσήφ» από το 1995 έως το 2004. Η κηδεία της θα τελεστεί αύριο.

Στην είδηση του θανάτου της οι τοπικοί σύλλογοι αποφοίτων και γονέων του Ελληνογαλλικού, καθώς και το δημοτικό εξέδωσαν ψηφίσματα με τα οποία εκφράζουν τη λύπη τους για την απώλεια της 84χρονης αδελφής Σμαράγδας Ρούσσου, η οποία αφιέρωσε τη ζωή της στην ίδρυση του Ελληνογαλλικού Δημοτικού στον Βόλο το 1995 συμβάλλοντας στην πετυχημένη εξέλιξή της. Από το 2004 διέμενε στην Αθήνα.

Σε ψήφισμά του η Ελληνογαλλική Σχολή Βόλου, Δημοτικό «Άγιος Ιωσήφ» τονίζεται πως «Οι Αδελφές του Τάγματος του Αγίου Ιωσήφ της Εμφανίσεως, οι εκπαιδευτικοί, οι απόφοιτοι και η μεγάλη οικογένεια της Ελληνογαλλικής Σχολής «Άγιος Ιωσήφ» Βόλου με συγκίνηση αναγγέλλουν την εις τον Κύριον εκδημία της Αδελφής Σμαράγδας Ρούσσου, ηγουμένης επί σειρά ετών της Ιεράς Μονής των Αδελφών του Βόλου, ιδρύτριας – γενικής διευθύντριας του Δημοτικού Σχολείου «Άγιος Ιωσήφ» από το 1995 έως το 2004, επάρχου του Τάγματος, η οποία απεβίωσε στην Αθήνα στις 29 Νοεμβρίου 2016. Η εξόδιος ακολουθία θα τελεσθεί στις 2 Δεκεμβρίου 2016, στις 14.00, στον Ι.Ν. Αγίου Λουκά Παλαιού Ηρακλείου και η ταφή θα γίνει στο Κοιμητήριο Παλαιού Ηρακλείου Αττικής».

Σε ψήφισμά του ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του ιδιωτικού Δημοτικού Σχολείου Βόλου «Άγιος Ιωσήφ» αναφέρει πως «το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Ιδιωτικού Δημοτικού Σχολείου Βόλου «Άγιος Ιωσήφ» συνήλθε εκτάκτως την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2016 μετά την είδηση της απώλειας της σεβαστής αδελφής Σμαράγδας Ρούσσου, ηγουμένης της Μονής των Αδερφών του Βόλου και ιδρύτριας-διευθύντριας του Δημοτικού Σχολείου «Άγιος Ιωσήφ» της Ελληνογαλλικής Σχολής Βόλου και αποφάσισε ομόφωνα αντί στεφάνου να καταθέσει χρηματικό ποσό στο 4/Θ Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Βόλου Ιδρύματος Αγωγής Ανηλίκων».

Στο ψήφισμα το Δ.Σ. του Συλλόγου των Αποφοίτων της Ελληνογαλλικής Σχολής Βόλου «Άγιος Ιωσήφ» αναφέρει πως συνήλθε εκτάκτως προχθές Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2016 μετά την είδηση της απώλειας της σεβαστής αδελφής Σμαράγδας Ρούσσου, ηγουμένης και ιδρύτριας-διευθύντριας του Δημοτικού Σχολείου «Άγιος Ιωσήφ» της Ελληνογαλλικής Σχολής Βόλου και μέσα σε κλίμα συγκίνησης και θλίψης αποφάσισε ομόφωνα: Να παραστεί στη νεκρώσιμη ακολουθία στον Ιερό Ναό Αγίου Λουκά Παλαιού Ηρακλείου Αθηνών την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2016 στις 14:00. Να καταθέσει χρηματικό ποσό αντί στεφάνου εκ μέρους των μελών του Συλλόγου στο Γηροκομείου Βόλου».

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το