Τοπικά

Απέτυχε ο προσπάθεια κατάργησης του σωματείου των Λιμενικών

Όπως ενημέρωσε ο Κώστας Κυράνης Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Λιμενικών Π.Ο.Λ. και της Ένωσης Προσωπικού Κεντρικής Ελλάδος αποσύρθηκε η διάταξη για το συνδικαλισμό στο ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ που προέβλεπε τη κατάργηση της Π.Ο.Λ. και του τοπικού σωματείου των Λιμενικών το οποίο και έχει 20 χρόνια λειτουργίας .

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση:

Με ικανοποίηση διαπιστώσαμε πως στα άρθρα του νόμου του ΥΝΑΝΠ που ψηφίστηκε χτες στη Βουλή δεν έχει συμπεριληφθεί διάταξη συνδικαλιστικού νόμου στο Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. ως προσθήκη στο άρθρο 30 του Ν.1264/82 με παράγραφο δ., η οποία αρχικά είχε ενταχθεί στο προσχέδιο του νομοσχεδίου όπως αυτό είχε δημοσιευτεί σε διάφορα μέσα στο διαδίκτυο με την Ομοσπονδία μας να καταγγέλλει δημόσια τη προώθησή του ζητώντας από τον ΥΝΑΝΠ κ.Πλακιωτάκη την απόσυρσή του.
Ταυτόχρονα αποστείλαμε σχετική επιστολή στον Πρωθυπουργό της Ελλάδος κ.Μητσοτάκη Κυριάκο, στον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ.Κωστή Χατζηδάκη ,σε όλα τα κόμματα και στους 300 βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου τονίζοντας πως οι διατάξεις που περιλαμβάνει είναι αντισυνταγματικές και έρχονται να καταργήσουν εκ των υστέρων νόμιμες δικαστικές αποφάσεις ίδρυσης σωματείων.
Για πρώτη φορά στην ιστορία του συνδικαλισμού στην χώρα μας ονοματίζονταν στον συνδικαλιστικό νόμο 1264/1982 συγκεκριμένα σωματεία καταργώντας ταυτόχρονα μία άλλη νόμιμα ιδρυμένη ομοσπονδία και τα πρωτοβάθμια σωματεία της ,ενώ παράλληλα καταργούσε πλήθος συνδικαλιστικών κεκτημένων των Λιμενικών.
Δεν είναι τυχαίο πως επιχειρήθηκε η αντικατάσταση της ΕΠΛΣ Κεντρικής Ελλάδος με ένα νέο σωματείο με έδρα το Βόλο ,το οποίο όμως γνώρισε την αποστροφή των Λιμενικών καθώς κατανοήθηκε πως ο σκοπός της κίνησης ήταν η αποδυνάμωση και όχι η ενίσχυση του συνδικαλιστικού κινήματος στο Λιμενικό Σώμα .
Θεωρούμε εξαιρετικά σημαντική τη παρέμβαση δεκάδων βουλευτών όλων των κομμάτων του κοινοβουλίου από κάθε Νομό της παρτίδας μας που κατανόησαν πως η συγκεκριμένη διάταξη ήταν αντισυνταγματική ,στρέφονταν κατά την ελεύθερης εκπροσώπησης των στελεχών του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ και εξυπηρετούσε μικροσυνδικαλιστικά συμφέροντα αυτών που εξαργύρωσαν την ανυπαρξία τους με τη κατάργηση της δημοκρατικής εκπροσώπησης όπως αυτή εκφράζεται από το συνδικαλιστικό νόμο 1264/82 .
Ως Πανελλήνια Ομοσπονδία Λιμενικών (Π.Ο.Λ.) θεωρούμε ως θετική την ανταπόκριση του ΥΝΑΝΠ κ.Πλακιωτάκη στις εισηγήσεις των βουλευτών του κυβερνόντος κόμματος της ΝΔ αλλά και όλων των κομμάτων του κοινοβουλίου ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ,ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ,ΚΚΕ ,Ελληνική Λύση και ΜέΡΑ 25 που ύστερα από σειρά συναντήσεων που πραγματοποιήσαμε το τελευταίο καιρό κατανόησαν πως μία τέτοια διάταξη θα φέρει βαρύ πλήγμα στη Δημοκρατία και για το λόγο αυτό ενίσχυσαν με τις παρεμβάσεις τους την απόσυρση της διάταξης.
Το μεγάλο ευχαριστώ όμως της Ομοσπονδίας μας ανήκει στους απλούς συναδέλφους που το διάστημα αυτό προώθησαν το δίκαιο αίτημά μας για ελεύθερη εκπροσώπηση των στελεχών οι οποίοι εδώ και 2 έτη έχουν αποφασίσει πως επιθυμούν μία διαφορετική φωνή, αυτή της Π.Ο.Λ., να εκφράζει τις δικές τους ανησυχίες και τις δικές τους διεκδικήσεις, πάντα με γνώμονα τον σεβασμό στην αξιοπρέπεια των στελεχών του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ.
Για εμάς η εξέλιξη αυτή αποτελεί τη μεγαλύτερη νίκη και μας δίνει τη δύναμη να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για το συνάδελφο, έχοντας την καθολική αναγνώριση όλων των πολιτικών δυνάμεων της χώρας μας .

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το