Τοπικά

Απαιτείται η πρόσληψη δύο επικουρικών καρδιολόγων στο Νοσοκομείο Βόλου

Άμεση ανάγκη για πρόσληψη δύο επικουρικών γιατρών έχει η Καρδιολογική Κλινική του Νοσοκομείου Βόλου καθώς οι ανάγκες έχουν αυξηθεί σημαντικά μετά και την αναβάθμιση των υποδομών του, όπως με το ιατρείο βηματοδοτών, ενώ το προσωπικό δεν αυξάνεται.
Η Κλινική είχε μέχρι πρότινος δύο επικουρικούς γιατρούς, αλλά ο ένας αποχώρησε, ενώ ο δεύτερος αναμένεται να αποχωρήσει μέσα στον Απρίλιο. Η αποχώρηση των δύο γιατρών θα αποτελέσει σημαντικό πλήγμα για την Κλινική από τη στιγμή άλλωστε που και το προσωπικό δεν είναι μεγάλο.
Για παράδειγμα οι μόνιμοι γιατροί ανέρχονται στους τέσσερις και γι’ αυτό τον λόγο έχει ζητηθεί η πρόσληψη ενός ακόμη μόνιμου καρδιολόγου για την κάλυψη των αναγκών.
Οι ελπίδες εστιάζουν πλέον στις προσλήψεις εκατοντάδων γιατρών που θα κάνει το υπουργείο Υγείας μέσα στο 2018.
Το αίτημα έχει γνωστοποιηθεί στο υπουργείο που έχει υποσχεθεί την αντιμετώπισή του.
Τα τελευταία χρόνια η Καρδιολογική έχει αναπτυχθεί ιδιαίτερα. Τελευταία εξέλιξη ήταν το ιατρείο τοποθέτησης μόνιμων βηματοδοτών, με συνέπεια να υπάρχει ανάγκη για επιπλέον προσωπικό. Μέχρι στιγμής έχουν τοποθετηθεί 43 μόνιμοι βηματοδότες.

Ο κ. Δούρας

Ο διευθυντής της Καρδιολογικής Κλινικής κ. Αλέξανδρος Δούρας επισήμανε πως «έχουμε ανάγκη από πρόσληψη δύο επικουρικών γιατρών, καθώς ο ένας αποχώρησε και του δεύτερου λήγει η σύμβαση μέσα στον Απρίλιο. Παράλληλα χρειαζόμαστε και ένα ακόμη μόνιμο καρδιολόγο. Οι ανάγκες της Κλινικής λόγω των νέων δομών έχουν αυξηθεί, οι εισαγωγές είναι εκατοντάδες και μπορούν να καλυφθούν μόνο μέσα από το προσωπικό. Δύο επικουρικούς γιατρούς είχαμε και πριν την ανάπτυξη των δομών, όπως του ιατρείου βηματοδοτών, επομένως τους έχουμε ανάγκη πολύ περισσότερο τώρα που η Κλινική εξελίσσεται, ενώ αναμένουμε και τη λειτουργία του αιμοδυναμικού εργαστηρίου με τον στεφανιογράφο».
Ήδη προσωπικό της Κλινικής εκπαιδεύεται για τη χρήση του αιμοδυναμικού εργαστηρίου που θα προσδώσει νέα δυναμική στην Καρδιολογική Κλινική και θα γλιτώσει από την ταλαιπωρία πολλούς καρδιοπαθείς.
Μέχρι στιγμής στην Καρδιολογική Κλινική έχουν τοποθετηθεί κοντά στους 45 μόνιμους βηματοδότες, ενώ λειτουργεί με υψηλή προσέλευση και το ιατρείο βηματοδοτών στα εξωτερικά ιατρεία. Στο ιατρείο μεταβαίνουν, όσοι ασθενείς έχουν βάλει μόνιμο βηματοδότη και θέλουν να εξεταστούν.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το