Τοπικά

Απαισιόδοξοι για ασφαλιστικό-φορολογικό οι Ρωμανιάς και Μουζάκης από τον Βόλο

ΡΩΜΑΝΙΑΣ ΠΑΠΑΣ ΜΟΥΖΑΚΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΙΣΙΤΚΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ

Με τα μελανότερα χρώματα περιέγραψαν το μέλλον, ο πρώην γενικός γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Γιώργος Ρωμανιάς και ο αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών κ. Αντώνης Μουζάκης, που μίλησαν το απόγευμα της Δευτέρας στο Βόλο για τον νέο ασφαλιστικό – φορολογικό νόμο. Η ενημερωτική εκδήλωση διοργανώθηκε από τον Σύλλογο Φοροτεχνικών Ελεύθερων Επαγγελματιών Μαγνησίας, στο Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλίας.

Ο κ. Μουζάκης, ειδικότερα, προέβλεψε ότι η χώρα θα αντιμετωπίσει σύντομα την ανάγκη νέου δανεισμού, καθώς η αδυναμία των Ελλήνων να ανταποκριθούν στους επιπλέον φόρους θα έχει ως συνέπεια τη μείωση των εσόδων και επομένως τη δημιουργία νέων ελλειμμάτων. Ο κ. Ρωμανιάς, από την πλευρά του, προέβλεψε νέες μειώσεις στις συντάξεις με την εφαρμογή του «κόφτη», από τον Μάιο του 2017.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Ρωμανιάς τόνισε την ανάγκη να δοθεί η δυνατότητα στα ασφαλιστικά ταμεία να αξιοποιήσουν τα ταμειακά τους διαθέσιμα που σήμερα είναι δεσμευμένα από την Τράπεζα της Ελλάδας. Μάλιστα, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι ψεύδονται όσοι ισχυρίζονται ότι τα ταμεία δεν έχουν χρήματα και πρόσθεσε ότι η συνολική περιουσία τους φθάνει τα 20,3 δις ευρώ, αλλά το πρόβλημα είναι ότι δεν μπορούν να την εκμεταλλευτούν. Ο ίδιος, επισήμανε ότι η Τράπεζα της Ελλάδος έχει μετατρέψει τα μερίσματα σε ομόλογα, χωρίς τη συγκατάθεση των ταμείων.
Ο κ. Μουζάκης έδωσε έμφαση στις συνέπειες που θα έχουν για το κράτος οι συνεχείς φορολογικές επιβαρύνσεις των πολιτών, εκτιμώντας ότι θα παρατηρηθεί αύξηση της φοροδιαφυγής και επομένως απόκλιση από τα προϋπολογισθέντα έσοδα.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το