Τοπικά

Απεργούν αύριο ΑΔΕΔΥ και συνδικάτα για το Ασφαλιστικό – Δυο απεργιακές συγκεντρώσεις στον Βόλο 

Τη συμμετοχή τους στην 24ωρη απεργία που έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ για αύριο Τρίτη 18 Φεβρουαρίου ενάντια στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο, έχουν αποφασίσει οι δημόσιοι υπάλληλοι της Μαγνησίας, οι οποίοι θα πραγματοποιήσουν απεργιακή συγκέντρωση στην πλατεία Αγίου Νικολάου, στις 10 το πρωί.
Οι δημόσιοι υπάλληλοι διεκδικούν κατάργηση του Νόμου Κατρούγκαλου (Ν4387/16) και «όλων των αντιασφαλιστικών μνημονιακών Νόμων, επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης, πλήρη κρατική εγγύηση όλων των συντάξεων, δημόσια, καθολική, υποχρεωτική Κοινωνική Ασφάλιση. Καμία ιδιωτικοποίηση της Κοινωνικής Ασφάλισης». Στην απεργία καλεί σε συμμετοχή και η ΕΛΜΕ Μαγνησίας, που θα συμμετέχει και στην απεργιακή συγκέντρωση της ΑΔΕΔΥ στην πλατεία Αγίου Νικολάου.

Επίσης σε συμμετοχή στην απεργία καλεί και το ΠΑΜΕ, που διοργανώνει συγκέντρωση στις 10.30 π.μ. στην πλατεία Πανεπιστημίου. Σε σχετική ανακοίνωση επισημαίνεται μεταξύ άλλων, «να αποσυρθεί το απαράδεκτο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο. Διεκδικούμε: Κοινωνική ασφάλιση για όλους, Δημόσια Υποχρεωτική. Υγεία – Πρόνοια Αποκλειστικά Δημόσια και δωρεάν. Κατάργηση του Νόμου Κατρούγκαλου και όλων των αντιασφαλιστικών μνημονιακών νόμων. Κατάργηση της αύξησης των ορίων ηλικίας στα 67 έτη. Όρια ηλικίας στα 60 για τους άνδρες 55 για τις γυναίκες, 5 χρόνια λιγότερα για τα ΒΑΕ. Επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης. Κατώτερη σύνταξη στο 80% του μισθού. Καμία σύνταξη κάτω από 600 ευρώ. Πλήρης κρατική εγγύηση όλων των συντάξεων».

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το