Τοπικά

Απεργούν οι εργαζόμενοι στην Υπηρεσία Καθαριότητας – Με δυο απορριμματοφόρα ασφαλείας θα γίνει σήμερα η αποκομιδή

Με δυο απορριμματοφόρα της Υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου Βόλου θα γίνει σήμερα η αποκομιδή των απορριμμάτων στο πολεοδομικό συγκρότημα, σύμφωνα με απόφαση που έλαβε χθες το μεσημέρι σε έκτακτη συνεδρίασή του το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Νομού Μαγνησίας. Προηγήθηκε η ανάρτηση στη «Διαύγεια» της απόφασης του δημάρχου Βόλου Αχ. Μπέου για απευθείας μίσθωση μηχανημάτων έργου λόγω έκτακτης ανάγκης αποκομιδής των απορριμμάτων, εξαιτίας της τριήμερης πανελλαδικής απεργιακής κινητοποίησης, στην οποία οι εργαζόμενοι στην Υπηρεσία Καθαριότητας συμμετείχαν χθες καθολικά.

Να αναφερθεί ότι μόνο ένα απορριμματοφόρο προχώρησε χθες στην αποκομιδή απορριμμάτων από το Νοσοκομείο Βόλου και τις κλινικές, καθώς το σύνολο των εργαζομένων στην Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου απέργησε στο πλαίσιο της τριήμερης πανελλαδικής κινητοποίησης ενάντια στο πολυνομοσχέδιο για την εκχώρηση δημοτικών υπηρεσιών καθαριότητας, ηλεκτροφωτισμού και πρασίνου σε ιδιώτες. Στο 97% έφτασε η συμμετοχή των εργαζομένων στην απεργία στις Υπηρεσίες Πρασίνου και Ηλεκτροφωτισμού.
Καθολική ήταν η συμμετοχή των εργαζομένων στην πρώτη ημέρα της απεργίας και στη Ν. Αγχίαλο, όπου κανένα απορριμματοφόρο δεν έκανε αποκομιδή απορριμμάτων, όπως και στη Νέα Ιωνία.
Ικανοποίηση επικρατεί στις τάξεις των συνδικαλιστών του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Νομού Μαγνησίας, καθώς στις Υπηρεσίες Καθαριότητας, Πρασίνου και Ηλεκτροφωτισμού η συμμετοχή στην απεργιακή κινητοποίηση έφτασε κατά μέσο όρο το 95%, με την πρόεδρο του Συλλόγου Θάλεια Στάχτου να τονίζει πως «οι εργαζόμενοι έχουν αντιληφθεί ότι το νομοσχέδιο θα αποτελέσει ταφόπλακα του δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα των υπηρεσιών τους, της κατάργησης των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και των συνδικαλιστικών ελευθεριών. Συμμετέχουμε στην πανελλαδική κινητοποίηση της ΠΟΕ- ΟΤΑ με αίτημα την άμεση απόσυρση των διατάξεων του αναπτυξιακού νομοσχεδίου που προβλέπουν την εκχώρηση δημοτικών υπηρεσιών καθαριότητας, ηλεκτροφωτισμού και πρασίνου σε ιδιώτες» προσέθεσε η ίδια.

Δεύτερο απορριμματοφόρο
Όπως προαναφέρθηκε, με δυο απορριμματοφόρα της Υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου Βόλου θα γίνει σήμερα η αποκομιδή των απορριμμάτων στο πολεοδομικό συγκρότημα. Η απόφαση λήφθηκε σε έκτακτη συνεδρίαση του Συλλόγου Εργαζομένων, ως απάντηση στην απόφαση του δημάρχου Βόλου να μισθωθούν μηχανήματα έργου για την αποκομιδή με κόστος 9.920 ευρώ.
Τη συγκεκριμένη απόφαση ο Αχ. Μπέος ανακοίνωσε πρώτα σε υπηρεσιακά στελέχη της Υπηρεσίας Καθαριότητας και σε αυτή μεταξύ άλλων αναφέρεται πως «υπάρχει άμεση και επείγουσα ανάγκη για την αντιμετώπιση του έκτακτου φαινομένου στον Δήμο Βόλου και την αντιμετώπιση του προβλήματος αποκομιδής των απορριμμάτων, ώστε να μην δημιουργηθεί συσσώρευση σκουπιδιών και αποτελέσουν κίνδυνο για τη Δημόσια Υγεία.
Στη συνέχεια το προεδρείο του Συλλόγου Εργαζομένων, επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον δήμαρχο Βόλου και του ανακοίνωσε την απόφαση για να βγει και δεύτερο απορριμματοφόρο ασφαλείας σήμερα στην πόλη για την αποκομιδή των απορριμμάτων σε ένδειξη καλής θέλησης, με τον Αχ. Μπέο, σύμφωνα με τους συνδικαλιστές, να τους απαντά πως «θα αποσύρει σήμερα την απόφαση για τον εργολάβο από τη «Διαύγεια».

Συμμετοχή σε συλλαλητήριο
Αύριο Πέμπτη 24 Οκτωβρίου είναι προγραμματισμένο συλλαλητήριο της ΠΟΕ ΟΤΑ στην Αθήνα, στο οποίο θα συμμετάσχει ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Νομού Μαγνησίας. Για τη μετάβαση όσων θα συμμετέχουν θα μισθωθούν λεωφορεία, που θα αναχωρήσουν από το Δημαρχείο του Βόλου στις 6.00 το πρωί της ίδια μέρας.
«Απευθύνουμε κάλεσμα στους συναδέλφους να δώσουν δυναμικό «παρών» στο συλλαλητήριο. Όσοι συνάδελφοι συμμετέχουν στο συλλαλητήριο πρέπει να δηλώσουν στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του συλλόγου μας έως την Τετάρτη 23-10-2019 το μεσημέρι. Συνάδελφοι περιφρουρούμε όλοι τους χώρους μας. Η απεργία αφορά στο σύνολο των υπαλλήλων στην τοπική αυτοδιοίκηση. Η συμμετοχή όλων είναι απαραίτητη. Καλούμε την κυβέρνηση να αποσύρει άμεσα τις επίμαχες αντεργατικές διατάξεις από το «Αναπτυξιακό Νομοσχέδιο» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το