Τοπικά

Απεργούν στις 20 Μαΐου οι νοσοκομειακοί γιατροί σε Μαγνησία -Εθελοντές του ΙΣΜ στα χωριά

giatroii1393522969

Τη συνδρομή του στους χερσαίους περιφερειακούς Δήμους της Μαγνησίας, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι σημαντικές ελλείψεις σε ιατρικό δυναμικό, προσφέρει ο Ιατρικός Σύλλογος Μαγνησίας.

Το θέμα της έλλειψης γιατρών στα Κέντρα Υγείας της Μαγνησίας ενεργοποίησε τα αντανακλαστικά του Ιατρικού Συλλόγου που είναι διαθέσιμος να προσφέρει. Βέβαια η βοήθεια αυτή είναι δύσκολο να δοθεί στα νησιά.

Η επιστολή του Ιατρικού Συλλόγου απεστάλη στα χερσαίους περιφερειακούς Δήμους, όπως Ζαγοράς-Μουρεσίου, Αλμυρού και Ρήγα Φεραίου.

Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας κ. Ευθύμης Τσάμης τόνισε πως «μας προβληματίζει ιδιαίτερα το γεγονός ότι τα Κέντρα Υγείας της Μαγνησίας αντιμετωπίζουν σημαντικές ελλείψεις σε γιατρούς, με τελευταία περίπτωση να αποτελεί το Κέντρο Υγείας Σκοπέλου, όπου η κατάσταση είναι δραματική. Επικοινώνησα με το διευθυντή του Κέντρου Υγείας κ. Τριανταφύλλου και ενημερώθηκα για τις συνθήκες. Εμείς ζητάμε από την 5η Υγειονομική Περιφέρεια Θεσσαλίας να ενισχύσει με ιατρικό προσωπικό τόσο τα Κέντρα Υγείας όσο και το ΠΕΔΥ, όπου από τους πέντε γιατρούς οι δύο έχουν ξεκινήσει επίσχεση εργασίας».

Αναφορικά με τη συνδρομή στους χερσαίους Δήμους ο κ. Τσάμης ανέφερε πως «ζητήσαμε με επιστολή μας από τους χερσαίους περιφερειακούς Δήμους της Μαγνησίας να μας αναφέρουν περιοχές και περιπτώσεις σε ειδικότητες που εμείς θα μπορούσαμε να μεταβούμε εκεί και να προχωρήσουμε σε ιατρικές εξετάσεις. Αυτό μπορούμε να το κάνουμε από το καλοκαίρι και μετά, σε εθελοντική βάση, προσφέροντας βοήθεια. Άλλωστε η συνδρομή μας εντάσσεται στο πλαίσιο της κοινωνικής εξωστρέφειας αλλά και της στήριξης της πρωτοβάθμιας φροντίδας περίθαλψης».

Εν τω μεταξύ πανελλαδική απεργία θα πραγματοποιήσουν την ερχόμενη Τετάρτη, 20 Μαΐου, οι νοσοκομειακοί γιατροί στο Βόλο και πανελλαδικά, όπως αποφασίστηκε χθες στη συνάντηση που είχαν τα διοικητικά συμβούλια των ενώσεων νοσοκομειακών γιατρών στην Αθήνα.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το