Τοπικά

Απεργούν μεθαύριο και οι φαρμακοποιοί της Μαγνησίας

μαγνησία

Οι φαρμακοποιοί της Μαγνησίας συμμετέχουν στην προειδοποιητική απεργία της Τετάρτης 10 Ιουνίου που αποφάσισε ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος το Σάββατο στην έκτακτη συνεδρίασή του. Όπως τονίζεται σε ανακοίνωση του Δ.Σ. του Συλλόγου, πρόκειται για αρχή των κινητοποιήσεων που σχεδιάζει ο κλάδος για το προσεχές διάστημα.
«Δυστυχώς το ελληνικό φαρμακείο παραμένει στόχος του μεγάλου κεφαλαίου και των πολυεθνικών και συνεχίζει να βάλλεται από ανθρώπους που εφαρμόζουν ακραίες νεοφιλελεύθερες πολιτικές.
Η ενδεχόμενη απελευθέρωση των Μη Υποχρεωτικώς Συνταγογραφούμενων Φαρμάκων, με το πρόσχημα της μείωσης των τιμών, για την οποία πολεμούν οι φαρμακοποιοί προκειμένου να μην διατίθενται από τα σούπερ μάρκετ, αποτελεί την κορυφή του παγόβουνου, καθώς στις παρυφές βρίσκονται μία σειρά από άλλα σοβαρά αιτήματα όπως ωράριο, ιδιοκτησιακό καθεστώς, πειθαρχικά συμβούλια κ.λ.π.
Όπου επιχειρήθηκε αυτή δεν επέφερε τελικά καμία μείωση τιμών, αντίθετα οδήγησε στην αύξησή τους, καθώς και στην αύξηση των κρουσμάτων δηλητηριάσεων και θανάτων. Τα 11.500 φαρμακεία που καλύπτουν κάθε γωνιά της Ελληνικής επικράτειας, εξυπηρετούν επαρκώς τις ανάγκες των Ελλήνων πολιτών.
Ως Επιστήμονες Φαρμακοποιοί καλούμε τη κυβέρνηση να μην ενδώσει στις πιέσεις και να εμμείνει στη προστασία της δημόσιας υγείας. Το φάρμακο είναι κοινωνικό αγαθό στην πρόσβαση του οποίου πρέπει να έχουν Δικαίωμα όλοι!
Τέλος μας εξοργίζει το γεγονός ότι την ώρα που η πλειοψηφία των συναδέλφων μας βρίσκονται στα πρόθυρα χρεοκοπίας λόγω της καθυστέρησης πληρωμών των οφειλών του ΕΟΠΥΥ, η κυβέρνηση στερεί και δίνει βορά στις πολυεθνικές τη μοναδική πηγή ρευστότητας του Ελληνικού φαρμακείου και μοναδικού κυττάρου της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας της χώρας».
Οι φαρμακοποιοί διεκδικούν την παραμονή του φαρμάκου στο φαρμακείο, ανθρώπινο ωράριο 40 ωρών λειτουργίας, την κατάργηση των αλυσίδων και των πολλαπλών αδειών ανά φαρμακοποιό, την κατάργηση του ενός ευρώ ανά συνταγή, την διατήρηση του ΕΚΑΣ για τους χαμηλοσυνταξιούχους, την διατήρηση και στελέχωση όλων των δομών υγείας του Νομού.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το