Τοπικά

Απεργιακό μπλακ άουτ στη Μαγνησία

apergia1_10_2

Εργάτες, δημόσιοι υπάλληλοι, μισθωτοί, περιπτερούχοι, συνταξιούχοι, έμποροι, ελεύθεροι επαγγελματίες, φαρμακοποιοί, δημοσιογράφοι, οικοδόμοι, υγειονομικοί, νοσοκομειακοί γιατροί, μηχανικοί, καθηγητές, «κατεβάζουν ρολά» και μετέχουν σύσσωμοι στις απεργιακές συγκεντρώσεις που θα πραγματοποιηθούν σήμερα.

Εκτός από τις βιομηχανίες που αναμένεται να λειτουργήσουν με προσωπικό ασφαλείας όπως και οι δημόσιες υπηρεσίες, κλειστές θα παραμείνουν η εμπορική αγορά, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις και οι επιχειρήσεις εστίασης.

Η κεντρική απεργιακή συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 11το πρωί στην πλατεία Ελευθερίας, ενώ η δεύτερη στις 5 το απόγευμα στην πλατεία Αγίου Νικολάου προκειμένου να περιφρουρηθεί η απεργία στην εμπορική αγορά, με κύριο στόχο να μην λειτουργήσουν τα πολυκαταστήματα. Στις 10 το πρωϊ συγκέντρωση στην Πλατεία Πανεπιστημίου θα πραγματοποιήσει το ΠΑΜΕ.

Στην απεργία συμμετέχουν επίσης ο κλάδος των δημοσιογράφων με 24ωρη απεργία, οι οικοδόμοι, οι υγειονομικοί υπάλληλοι στις κλινικές, οι γιατροί στο Νοσοκομείο Βόλου και στα Κέντρα Υγείας αλλά και οι δημοτικοί υπάλληλοι των ΟΤΑ. Λόγω της απεργίας εξάλλου δεν θα πραγματοποιηθούν δρομολόγια με το σιδηρόδρομο.

Ο πρόεδρος του ΕΚΒ Θανάσης Παπαδημόπουλος κάλεσε τους εργαζόμενους να συμμετέχουν δυναμικά στην απεργία και να αντισταθούν απέναντι στη λαίλαπα των μέτρων του τρίτου μνημονίου.

«Λέμε όχι στην φοροεπιδρομή, λέμε όχι στο νέο μνημόνιο, λέμε όχι στους πλειστηριασμούς, λέμε όχι στη φτώχεια που μας οδηγούν. Και το δικό μας όχι είναι όχι, το λέμε και το εννοούμε, όχι όπως η Κυβέρνηση που πήρε το «όχι» των πολιτών το έκανε «ναι» σε όλα όσα ζητούν οι δανειστές και η τρόικα», είπε.

Ο πρόεδρος του Ν.Τ. Μαγνησίας της ΑΔΕΔΥ κ. Δημ. Κουτσούκος κάλεσε τους συναδέλφους του να σηκωθούν από τον καναπέ υπογραμμίζοντας ότι μόνο με αντίσταση η Κυβέρνηση θα υποχρεωθεί σε αναδίπλωση. Χαρακτήρισε το 3ο μνημόνιο σκληρότερο των δύο προηγούμενων διότι «θερίζει δικαιώματα και κατακτήσεις» και επισήμανε ότι οι κινητοποιήσεις είναι πλέον μονόδρομος.

«Δεν αντέχουμε άλλο. Οι μικρομεσαίοι είναι τα πρώτα και μεγαλύτερα θύματα της ακραίας, συντηρητικής και υφεσιακής πολιτικής που ασκείται τα τελευταία χρόνια. Οδηγούμαστε όπως έδειξε και η τελευταία έρευνα της ΓΣΕΕΒΕ με μαθηματική ακρίβεια σε 63.000 επιπλέον λουκέτα και 138.000 νέες χαμένες θέσεις εργασίας. Να αφήσουμε το ατομικό και να προχωρήσουμε συλλογικά σε μορφές αντίστασης που θα στείλουν το μήνυμα στην Κυβέρνηση» σημείωσε εκ μέρους της ΟΕΒΕΜ ο Τρύφων Πλαστάρας.

Από την πλευρά του ο γραμματέας του ΕΚΒ Δημήτρης Βασιλείου, υπογράμμισε ότι η απεργία της Πέμπτης πρέπει να είναι επιτυχημένη για δείξει στην κυβέρνηση, τι απαιτεί ο λαός και να πάρει πίσω τα μέτρα και συνεχίζοντας ανέφερε «οποιαδήποτε δικαιολογία για τη μη συμμετοχή στην απεργία θα βοηθήσει τους ανθρώπους που κρατάνε τις τύχες μας στα χέρια τους» δήλωσε ο κ. Βασιλείου, ο ποίος πρόσθεσε ότι «μπορούμε να αποδείξουμε ότι όλα ανατρέπονται αν είμαστε ενωμένοι».

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου κ. Κων. Τσέλιος απεύθυνε κάλεσμα σ τους συναδέλφους του να βρεθούν όλοι μαζί στο μετερίζι των κινητοποιήσεων. «Λέμε ναι στη συμμετοχή στην απεργία και όχι στην αποχή. Δεν ξοδεύουμε ούτε ένα ευρώ την Πέμπτη», υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο κ. Τσέλιος θέλοντας να καταδείξει την ανάγκη να παραμείνει κλειστή όχι μόνο η αγορά αλλά και οι επιχειρήσεις εστίασης και οι μικρομεσαίοι, έτσι ώστε το μήνυμα αντίδρασης να είναι καθολικό προς την κυβέρνηση.

Η ΛΑΕ

«Η επιτυχία της γενικής απεργίας στις 12 Νοέμβρη πρέπει να γίνει υπόθεση όλων μας», τονίζει η Λαϊκή Ενότητα Μαγνησίας

«Όχι στις μειώσεις συντάξεων και στην αύξηση των ορίων ηλικίας. Δημόσιο, καθολικό, αλληλέγγυο, αναδιανεμητικό σύστημα κοινωνικής ασφάλισης για όλους. Αύξηση της δημόσιας χρηματοδότησης στην παιδεία και την υγεία. Άμεση κάλυψη των κενών με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.

Όχι στα χαράτσια και τη φοροεπιδρομή στα λαϊκά στρώματα, κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, ατομικό αφορολόγητο όριο 12.000 ευρώ», τονίζει.

Η Ένωση Συντακτών

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας, «καλεί τους δημοσιογράφους να συμμετάσχουν στην 24ωρη πανελλαδική απεργία που προκήρυξε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ), από τις 06.00 της Πέμπτης 12 Νοεμβρίου έως τις 06.00 της Παρασκευής 13 Νοεμβρίου.

Στην κινητοποίηση συμμετέχουν οι δημοσιογράφοι σε εφημερίδες, περιοδικά, δημόσια, δημοτικά και ιδιωτικά ραδιοτηλεοπτικά Μέσα, ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γραφεία Τύπου (και των ΟΤΑ), διαδικτυακά Μέσα και σε κάθε άλλο χώρο εργασίας.

Από την απεργία εξαιρούνται οι δημοσιογράφοι που θα καλύψουν το ρεπορτάζ των κινητοποιήσεων.

Η συμμετοχή μας στην απεργία αποτελεί το έναυσμα κινητοποιήσεων διαρκείας του κλάδου για τη διεκδίκηση και προάσπιση των δικαιωμάτων μας, με ιδιαίτερη έμφαση στο μέλλον των ασφαλιστικών μας Ταμείων και την προάσπιση των πόρων τους.

* Το Ασφαλιστικό είναι μείζον θέμα για τον κλάδο αφού εντάσσεται στην γενικότερη κατεύθυνση διάλυσης της κοινωνικής ασφάλισης και της μετατροπής, ενός κοινωνικού δικαιώματος σε ατομική υπόθεση. Είμαστε αντίθετοι στην πολιτική υλοποίησης των κατευθύνσεων της ΕΕ κατ’ απαίτηση της εργοδοσίας συνολικά, που αποσκοπεί στην ενοποίηση των Ταμείων και των παροχών με στόχο τη συρρίκνωση των συντάξεων, της πρόνοιας, της ιατροφαρμακευτικής και νοσοκομειακής περίθαλψης προς τα ελάχιστα όρια. Και επισημαίνουμε ότι στη χρηματοδότηση του κύριου Ταμείου μας, του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ το κράτος δεν είχε και δεν έχει συμμετοχή, ενώ αντίθετα έχει καταληστεύσει τα αποθεματικά του με το PSI.

* Στα προαπαιτούμενα περιλαμβάνονται μέτρα που αφορούν στον περιορισμό των συνδικαλιστικών ελευθεριών και τη συλλογική εκπροσώπηση.

* Αντιμετωπίζουμε ήδη ως εργαζόμενοι, άνεργοι ή συνταξιούχοι την πιο άγρια φοροεπιδρομή στο εισόδημά μας, που εκφράζεται με σειρά από μέτρα (ΕΝΦΙΑ, εισφορά αλληλεγγύης, αυξήσεις στο ΦΠΑ κλπ).

Η ΠΟΕΣΥ και όλες οι Ενώσεις Συντακτών μέλη της, διεκδικούν:

* Την υπογραφή Κλαδικών Συλλογικών Συμβάσεων που να συμβάλλουν στην αποκατάσταση των απωλειών του προηγούμενου διαστήματος και να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες διαβίωσης.

* Να μην υποστούμε μείωση των κοινωνικοασφαλιστικών μας δικαιωμάτων.

* Τη διατήρηση και υπεράσπιση των Ασφαλιστικών μας Ταμείων.

* Να μην περάσει κανένας νόμος που θα παρεμποδίζει το δικαίωμα στην απεργία.

* Να σταματήσει τώρα η φοροκαταιγίδα.

* Προστασία των ανέργων για όλο το διάστημα της ανεργίας».

Στους ΟΤΑ

Κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στην αυριανή 24ωρη πανελλαδική απεργία απευθύνει με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εργαζομένων Νομού Μαγνησίας, στην οποία μεταξύ άλλων αναφέρει:

«Την Πέμπτη 12 Νοεμβρίου συμμετέχουμε μαζικά στην 24ωρη Πανελλαδική Απεργία που έχουν προκηρύξει τα Συνδικάτα και η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.

Στην πρώτη γραμμή του αγώνα οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση θα συνεχίσουμε να παλεύουμε ενάντια στη νέα καταιγίδα μέτρων που ετοιμάζεται να φέρει για ψήφιση η συγκυβέρνηση ισοπεδώνοντας ότι έχει απομείνει όρθιο και παραδίδοντας τα κλειδιά της πρώτης κατοικίας στα «αρπακτικά» που χρόνια τώρα παραμονεύουν να κλέψουν ότι απέκτησαν με αίμα και ιδρώτα οι Έλληνες φορολογούμενοι.

Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση λέμε «ΟΧΙ» στις κοινωνική και οικονομική εξαθλίωση, στην κατάργηση της Κοινωνικής Ασφάλισης, στις μειώσεις των μισθών και στις ιδιωτικοποιήσεις των υπηρεσιών των Ο.Τ.Α.

Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση ζητούμε την κατάργηση όλων των μνημονίων, την άμεση διαγραφή του χρέους, την άρση της απαγόρευσης προσλήψεων μόνιμου προσωπικού, την κατοχύρωση-διεύρυνση του Δημόσιου και Κοινωνικού και αναδιανεμητικού ασφαλιστικού συστήματος με διατήρηση των συνταξιοδοτικών παροχών τους και νέο μισθολόγιο που θα προβλέπει ακώλυτη μισθολογική-βαθμολογική εξέλιξη με αποκατάσταση των απωλειών λόγω του παγώματος των μισθών από το 2011.

Για το θέμα του μισθολογίου, αλλά και για τα Β.Α.Ε. οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση βρίσκονται με τα όπλα… ανά χείρας».

Η ΕΛΜΕ

Κάλεσμα προς τους εκπαιδευτικούς να ακυρώσουν στην πράξη τα μνημόνια, με συλλογικούς και ενωτικούς αγώνες, απευθύνει προς τους εκπαιδευτικούς η ΕΛΜΕ Μαγνησίας, καλώντας τους να συμμετάσχουν στην απεργία της Πέμπτης, με συγκέντρωση στην πλατεία Ελευθερίας στις 11 το πρωί.

Η ΕΛΜΕ ζητεί υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών και όλων των εργαζομένων, διασφάλιση της εκπαίδευσης, της υγείας και την κοινωνικής ασφάλισης ως δημόσια και κοινωνικά αγαθά, ανατροπή των πολιτικών λιτότητας που επιβάλλουν Κυβέρνηση, Ε.Ε-Ε.Κ.Τ.-Δ.Ν.Τ.
Τονίζουν δε ότι παλεύουν για ένα δημόσιο σχολείο, ανοιχτό στην κοινωνία και μόρφωση για όλα τα παιδιά, χωρίς αποκλεισμούς και διακρίσεις.

Οι μηχανικοί

Το ΤΕΕ Μαγνησίας καλεί όλους τους μηχανικούς να συμμετέχουν στην πανελλαδική απεργία της 12ης Νοεμβρίου. «Η υλοποίηση της ατζέντας του 3ου μνημονίου από την κυβέρνηση οδηγεί τους εργαζόμενους σε απόγνωση μετά την φοροεπιδρομή και την πλήρη αποδόμηση του ασφαλιστικού και συνταξιοδοτικού συστήματος», αναφέρεται μεταξύ άλλων.

Οι οικοδόμοι

Σε ανακοίνωσή του το Συνδικάτο Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Ν. Μαγνησίας συμμετέχει δυναμικά στην 24ωρη πανεργατική απεργία την Πέμπτη καθώς και στην απεργιακή συγκέντρωση που θα πραγματοποιήσει το ΕΚΒ στην πλατεία Ελευθερίας στις 11.00 το πρωί και καλεί όλους τους συναδέλφους οικοδόμους και εργατοτεχνίτες να δώσουν μαζικά το «παρών» στην απεργία διότι όπως τονίζεται σε ανακοίνωση «πρέπει να στείλουμε ένα μήνυμα στην Κυβέρνηση και τους δανειστές που με τα μέτρα που επιβάλλουν επιβουλεύονται πλέον την ίδια τη ζωή μας και αυτό δεν πρόκειται να το ανεχτούμε».

Οι τρίτεκνοι

Στους δρόμους βγαίνουν οι τρίτεκνοι στο Βόλο για δεύτερη φορά μέσα σε δεκαπέντε μέρες, συμμετέχοντας στην 24ωρη πανεργατική απεργία και στη συγκέντρωση που θα γίνει στην πλατεία Ελευθερίας την Πέμπτη στις 11 το πρωί.

Για τους τρίτεκνους όπως δηλώνουν οι κ.κ. Σ. Βακουφτσή και Π. Αλπάκη, πρόεδρος και γραμματέας αντίστοιχα, το «ποτήρι ξεχείλισε» καθώς μία σειρά από δεσμεύσεις που υπήρχαν για την εξομοίωση με τους πολύτεκνους έχουν ξεχαστεί ενώ παράλληλα λαμβάνονται μέτρα που θίγουν άμεσα τις τρίτεκνες οικογένειες.

Το σχέδιο νόμου για την εξομοίωση ήταν έτοιμο αλλά μέχρι σήμερα παραμένει στα υπουργικά συρτάρια και δεν έχει κατατεθεί, το τριτεκνικό επίδομα κόπηκε με τους τρίτεκνους να δηλώνουν με απόγνωση ότι «είναι απαράδεκτο να σταματάει το επίδομα στην τρίτεκνη μάνα μόλις το παιδί ενηλικιωθεί λες και δεν υπάρχουν υποχρεώσεις που πρέπει να τακτοποιηθούν».

Επίσης οι τρίτεκνοι αποκλείονται από το επισιτιστικό πρόγραμμα με βάση τα εισοδηματικά κριτήρια που έχουν καθοριστεί ενώ το επίδομα που λαμβάνουν αποτελεί ουσιαστικά «αντίδοτο» ως αντικατάσταση στις φοροαπαλλαγές που είχαν οι τρίτεκνες οικογένειες και που καταργήθηκαν ελέω των μνημονίων.

«Εμείς αγωνιζόμαστε και θα βγούμε στους δρόμους διότι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε δεν έχουν επιλυθεί. Δεν υπάρχει καμία μέριμνα από την Κυβέρνηση και είμαστε υποχρεωμένοι να κινητοποιηθούμε. Δεν έχουμε άλλον τρόπο για να ακουστούμε» λέμε με μία φωνή οι κ.κ. Βακουτφσή και Αλπάκη.

Ο σύλλογος «ΑΡΓΩ» αριθμεί περισσότερα από 700 μέλη σε ολόκληρη Μαγνησία.

Οι συνταξιούχοι στην τσιμεντοβιομηχανία

Ο Σύλλογος Συνταξιούχων ΤΕΑΠΕΤ Τσιμεντιοβιομηχανιών καλεί επίσης τα μέλη του συμμετέχουν στην απεργιακή συγκέντρωση στην πλ. Ελευθερίας «προκειμένου όπως τονίζεται να βροντοφωνάξουμε μαζί με τους εργαζόμενους για την βάρβαρη πολιτική που εφαρμόζει και αυτή η κυβέρνηση σε βάρος συνταξιούχων και εργαζομένων. Μόνο με την πάλη θα αλλάξουμε αυτές τις πολιτικές».

Τρίωρη στάση από τους ταξιτζήδες

Ο Σύνδεσμος Ιδιοκτητών ταξί Βόλου και Ν. Ιωνίας ο «Άγιος Χριστόφορος» και ο συνεταιρισμός «Eurotaxi Volou», αποφάσισαν να συμμετάσχουν στην 24ωρη πανελλαδική απεργία την Πέμπτη 12 Νοεμβρίου με 3ωρη στάση εργασίας από τις 10 :00 έως τις 13:00, τις ώρες που θα κορυφώνονται οι εκδηλώσεις διαμαρτυρίας.

Ο Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών

Κάλεσμα για συμμετοχή στην απεργία της Πέμπτης, απευθύνει ο Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών και στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, στην πλατεία Πανεπιστημίου, στις 10 το πρωί.
Σε ανακοίνωση αναφέρεται ότι η συνταξιοδότηση γίνεται άπιαστο όνειρο για τις νέες γυναίκες, που φορτώνονται με 6 μήνες μέχρι 17 χρόνια παραπάνω χρόνια εργασίας και τονίζουν ότι δεν συμβιζάνονται η μητρότητα να “επιβραβεύεται” με ανεργία και κακοπληρωμένη – μισοανασφάλιστη δουλειά.

«Δε θα δεχθούμε να ματώνουμε με τον ΕΝΦΙΑ, το ΦΠΑ, τη φορολεηλασία, που τσακίζει ιδιαίτερα αυτοαπασχολούμενες και γυναίκες της υπαίθρου, τις αλλεπάλληλες περικοπές σε μισθούς, συντάξεις, δικαιώματα, τις αυξήσεις σε εισιτήρια στα ΜΜΜ, ηλεκτρικό, νερό, τηλέφωνο. Δε θα δεχθούμε να στερούμαστε εμείς και τα παιδιά μας τον παιδικό σταθμό, το δάσκαλο, το γιατρό, το νοσοκομείο και το φάρμακο και οι εκμεταλλευτές του λαού να τρίβουν τα χέρια τους για τα νέα αντιλαϊκά προνόμια. Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη. Μπλόκο στους πλειστηριασμούς», σημειώνει ο Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών.

Η Συνέλευση Αγίου Νεκταρίου

Συγκέντρωση στα Δικαστήρια του Βόλου ενάντια στους πλειστηριασμούς, την ημέρα της απεργίας την Πέμπτη 12 Νοεμβρίου στις 10.30 το πρωί, προγραμματίζει η «Λαϊκή Συνέλευση Γειτονιάς Αγίου Νεκταρίου Βόλου».
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση- κάλεσμα, «οι ωμοί εκβιασμοί του κεφαλαίου που συντηρεί τη σωτηρία του καπιταλισμού μέσω μιας κυβέρνησης ταξικής συνεργασίας και εθνικής σωτηρίας, συνεχίζονται.

Καλούμε όλο τον κόσμο να τσακίσει την καπιταλιστική βαρβαρότητα μέσα από την διαρκή πάλη των κοινωνικών κινημάτων και συλλογικοτήτων. Με αγώνα από τα κάτω χωρίς αναθέσεις, εντολές και καπελώματα μιας γραφειοκρατικής συνδικαλιστικής ηγεσίας που φλερτάρει με την εξουσία».

Προσυγκέντρωση του ΑΚΑΕ στο Ταχυδρομείο

Προσυγκέντρωση στις 10 το πρωί στο Ταχυδρομείο Βόλου, θα πραγματοποιήσει την Πέμπτη 12 Νοεμβρίου η Πρωτοβουλία για Ανεξάρτητο Κέντρο Αγώνα Εργατών Μαγνησίας, την ημέρα της απεργίας.
Η Πρωτοβουλία καλεί εργαζόμενους, άνεργους μαθητές και φοιτητές να οργανώσουν μια πορεία ενάντια σε κράτος, εργοδοσία και συνδικαλιστική γραφειοκρατία.

Το ΑΚΑΕ είναι ενάντια στον σφαγιασμό των ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων, την καταστροφή των εργασιακών δικαιωμάτων, τις ιδιωτικοποιήσεις της δημόσιας περιουσίας, την ανεργία, τη φτώχεια και τη φοροληστεία.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Σε ανακοίνωσή της η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Μαγνησίας, τονίζει μεταξύ άλλων: «Σε αυτή την κομβική για τη ζωή μας περίοδο υπάρχουν 3 δρόμοι. Ο ένας είναι η υποταγή στην κυβερνητική πολιτική. Να γίνουμε τα υπάκουα κατοικίδια των Βρυξελλών που θα εκλιπαρούν για κανένα ΕΣΠΑ, την ίδια ώρα που θα πληρώνουμε δίχως άχνα το χρέος τους, της τράπεζές τους και τις επενδύσεις τους. Ο άλλος δρόμος είναι να αναθέσουμε τις ελπίδες μας στους κατ επίφαση «αγώνες» του παλιού και νέου κυβερνητικού συνδικαλισμού των ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ και των παρατάξεων των πρώην και νυν κυβερνώντων. Εκείνων που βιάζονταν να βροντοφωνάξουν «ΝΑΙ» στο δημοψήφισμα και να τεθούν στο ίδιο μετερίζι με την εργοδοσία. Είναι και οι δύο δρόμοι ήττας και νομιμοποίησης του κοινωνικού σφαγείου. Ο τρίτος δρόμος είναι εκείνος της αναγνώρισης πως μπροστά μας έχουμε μια βαθιά ταξική μάχη», τονίζει μεταξύ άλλων».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το