Τοπικά

Απεργιακή συγκέντρωση στις 9 Νοεμβρίου στην πλ. Ελευθερίας – Κάλεσμα από το Εργατικό Κέντρο Βόλου

Κάλεσμα στους εργαζόμενους για να συμμετέχουν στην απεργία της 9ης Νοεμβρίου και στην απεργειακή συγκέντρωση που θα γίνει την ίδια ημέρα, στις 10 το πρωί, στην Πλατεία Ελευθερίας,  απευθύνει το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Βόλου. Σε ανακοίνωσή του τονίζει ότι στις 9 Νοεμβρίου «Βγαίνουμε στους δρόμους γιατί αρνούμαστε τη λογική της Κυβέρνησης: “εμείς θα σας φτωχύνουμε λιγότερο από τους προηγουμένους”.
Βγαίνουμε στους δρόμους, γιατί ζητάμε να ζούμε με αξιοπρέπεια και όχι με μισθούς πείνας.
ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ να δουλεύουμε τσάμπα, αλλά και να μας εξανεμίζουν τους μισθούς – ψίχουλα οι αεριτζήδες της αγοράς και η ακρίβεια.
ΒΓΑΙΝΟΥΜΕ στους δρόμους, για να φωνάξουμε στην κυβέρνηση: “Φτάνει ως εδώ.
Απέναντι στην κοροϊδία ο μόνος δρόμος είναι: αγώνας. Οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι δεν θα χορτάσουν με τις εξαγγελίες πείνας». Χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή του αναφέρει:

«ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ μισθούς, που να καλύπτουν αυτά που μας ροκανίζει η ακρίβεια και η αισχροκέρδεια στην αγορά ενέργειας και στα βασικά αγαθά.
ΑΞΙΩΝΟΥΜΕ να μπορούμε να ζεσταινόμαστε τον χειμώνα. Να μαθαίνουν τα παιδιά μας γράμματα.
Να έχουμε πραγματική ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και όχι να πληρώνουμε διπλά για το αυτονόητο αγαθό της υγείας.
ΖΗΤΑΜΕ να κοστολογηθεί ανθρωπινά η δουλειά μας και να σταματήσουν τα νομοθετικά δώρα στ’ αφεντικά.
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ νέες θέσεις εργασίας και όχι ανεργία και υπανάπτυξη.
ΛΕΜΕ τέρμα στη φτώχεια, τις κοινωνικές ανισότητες, που γονατίζουν τους Έλληνες.

Μια καλή κίνηση για να πιστέψουμε στα λόγια τους, είναι να πάρουν πίσω τα νομοσχέδια εκτρώματα, με τα οποία έσπευσαν να κατοχυρώσουν τα επιχειρηματικά συμφέροντα.

Μια ειλικρινής “συγγνώμη” γι’ αυτά που μας κλέβουν, θα ήταν να κατοχυρώσουν θεσμικά τις Συλλογικές Συμβάσεις, να πατάξουν αμείλικτα την εργοδοτική αυθαιρεσία και να ξαναστήσουν τους υπηρεσιακούς μηχανισμούς προστασίας των εργαζομένων (ΣΕΠΕ), που απαξίωσαν και διέλυσαν.

Μια αξιόπιστη εξαγγελία θα ήταν να μην προσφέρουν στους εργαζόμενους μισό κουλούρι παραπάνω από την κυβέρνηση Τσίπρα, αλλά να ενισχύσουν με ουσιαστικές αυξήσεις τούς επί χρόνια καθηλωμένους μισθούς μας.

ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ να χαρίζουν απλόχερα τα λεφτά των Ελλήνων φορολογουμένων στους μεγαλοκαρχαρίες και να δίνουν με το στανιό πενταροδεκάρες στους εργαζόμενους και στους συνταξιούχους.
ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ να επιδοτούν την αισχροκέρδεια και να περνούν από κόσκινο τα ψίχουλα που προορίζουν για εμάς.

Τους ξαναλέμε: Ευχαριστούμε, αλλά δεν θα πάρουμε.
Και όσο αυτό δεν θα το αντιλαμβάνονται, εμείς θα παραμένουμε και θα το διεκδικούμε στους δρόμους.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι.

Η υπομονή μας τελείωσε. Τη μία τα μνημόνια, την άλλη η υγειονομική κρίση, τώρα και ο πόλεμος στην Ουκρανία, με το ένα ή το άλλο πρόσχημα, ποτέ δεν σταματούν να πίνουν τον ιδρώτα μας, δεν σταματούν να μας αφαιρούν δικαιώματα. Ως εδώ. Το μαχαίρι έφθασε στο κόκκαλο.
Μέσα σε λίγα χρόνια, οι εργαζόμενοι έχασαν πάνω από το μισό της αγοραστικής τους δύναμης και αξίας.
Οι μισθοί ευτελίσθηκαν. Η ανθρώπινη αξία, στους χώρους εργασίας, ξεπουλήθηκε για τα εργοδοτικά κέρδη. Η άμεση και η έμμεση εκβίαση να δουλεύουμε τζάμπα, καλά κρατεί.

Και όλα αυτά με την ανοχή και την ενθάρρυνση της κυβέρνησης να συνεχίσουν οι εργοδότες να μας πίνουν το αίμα.
ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ πίσω και θα το καταλάβουν.

ΓΙ’ ΑΥΤΟ:

Σας καλούμε όλους να πάρετε μαζικά μέρος στην πανελλαδική 24ωρη απεργία της 9 Νοέμβρη και στην απεργιακή συγκέντρωση του Ε. Κ. Βόλου, στην Πλ. Ελευθέριας, στις 10:00 το πρωί.
Πρέπει να στείλουμε ισχυρό το μήνυμα πως δεν σκοπεύουμε να ξεπαγιάσουμε τον χειμώνα. Πρέπει να τους θυμίσουμε πως είμαστε άνθρωποι, όπως κι αυτοί.
Προεκλογικές κοροϊδίες δεν ανεχόμαστε».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το