Τοπικά

Απεργεί η ΟΕΒΕΜ την Τετάρτη

H Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ν.Μαγνησίας θα συμμετάσχει στην Πανεθνική Ημέρα Δράσης και ημέρα πραγματοποίησης της Πανεθνικής κινητοποίησης, την Τετάρτη 30 Μαΐου  2018 και ώρα 09:00 στην Πλατεία Ελευθερίας.

Το πλαίσιο των διεκδικήσεων είναι:

  1. Η διατήρηση της προστασίας της κύριας κατοικίας και για τα επόμενα χρόνια με μοναδικό κριτήριο την ανάλυση της εισοδηματικής ικανότητας του δανειολήπτη. Παράλληλα να υπάρχει μέριμνα για την προστασία της επαγγελματικής στέγης και των λοιπών παγίων των επιτηδευματιών, ιδιαίτερα όταν αυτά αποτελούν μοναδικό μέσο αναπαραγωγής και διατήρησης της επιχειρηματικής δραστηριότητας. Δυνατότητα εξαγοράς ή άμεσης επαναγοράς του δανείου που έχει αποδοθεί σε ταμεία, disturbs funds, από τον δανειολήπτη σε τιμές αντίστοιχες της αρχικής αγοράς, από τα funds.
  2. Απαλοιφή υπολοίπων οφειλής έπειτα από οικειοθελή και συνενωτικό πλειστηριασμό ακινήτου ιδιαίτερα στις περιπτώσεις εκείνες για τις οποίες έχει υπάρξει προσημείωση. Θα πρέπει να συμπεριληφθούν στην δυνατότητα υπαγωγής στη ρύθμιση χρέους πρώην επαγγελματίες συνταξιούχοι που δεν διατηρούν την ιδιότητα του επιχειρηματία αλλά έχουν λάβει δάνειο και διέκοψαν την επιχειρηματική δραστηριότητα εντός κρίσης.
  3. Να ληφθεί μέριμνα για τους εγγυητές, συνοφειλέτες, επαγγελματίες συνταξιούχους σε περίοδο κρίσης όταν δεν τεκμαίρεται επί τη αρχής δολιότητα στη μη αποπληρωμή οφειλών και θα πρέπει αυτή να αποδεικνύεται μέσα από την αξιολόγηση των περιουσιακών στοιχείων του δανειολήπτη.
  4. Στο πεδίο των ηλεκτρονικών συναλλαγών η ανάγκη θεσμοθέτησης ενός μοναδικού ακατάσχετου επιχειρηματικού λογαριασμού ανά επιχείρηση τουλάχιστον σε μεταβατικό επίπεδο 5 ετών ο οποίος θα εξυπηρετεί όλες τις οικονομικές λειτουργίες της επιχείρησης και του οποίου οι τεχνικές παραμετροποιήσεις δύνανται να υπόκειται σε κάποια κριτήρια όπως ο κύκλος εργασιών ύψος οφειλών.
  5. Πάγωμα και μετατροπή των οφειλών στον ΕΦΚΑ-ΟΑΕΕ σε ασφαλιστικό χρόνο, άμεση ενεργοποίηση του επιδόματος ανεργίας στους επαγγελματίες, βιοτέχνες και εμπόρους χωρίς προαπαιτούμενα, τη φορολόγηση των επαγγελματιών, βιοτεχνών, εμπόρων με την κλίμακα των μισθωτών των μικρών, καθιέρωση αφορολόγητου για όλους τους επαγγελματίες, εμπόρους και βιοτέχνες και άμεση αναβάθμιση του κοινωνικού διαλόγου.
  6. Έξαρση κατασχέσεων τραπεζικών λογαριασμών επιχειρήσεων από την πλευρά της ΑΑΔΕ, του ΕΦΚΑ και του ΚΕΑΟ.

“Καλούμε όλους του Επαγγελματίες, Εμπόρους και Βιοτέχνες να συμμετάσχουν σε αυτή την Κινητοποίηση. Η μέγιστη μαζικότητα θα κάνει αισθητή την αντίθεση και την αντίδραση στην εφαρμογή ενός επιπρόσθετου πακέτου μέτρων που προβλέπεται για το 2019. Οφείλουμε να είμαστε ενωμένοι για να διεκδικήσουμε τις λύσεις στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η κοινωνία και η επιχειρηματικότητα.

Σας καλούμε την ΤΕΤΑΡΤΗ 30 ΜΑΪΟΥ 2018 και ώρα 09:00 π.μ. στην Πλατεία Ελευθερίας. Καλούνται οι επαγγελματίες, βιοτέχνες και έμποροι στην προσυγκέντρωση της ΟΕΒΕΜ στις 08.30 π.μ. στα γραφεία της ΟΕΒΕΜ Π.Μελά 43-45”, τονίζει η ΟΕΒΕΜ

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το