Αθλητισμός

Απέναντι στην ιστορική Νήαρ Ηστ η Νίκη για τη National League 1

Απέναντι στην ιστορική Νήαρ Ηστ εκτός έδρας βρίσκεται αντιμέτωπη σήμερα στις 17.00 η Νίκη. Η αναμέτρηση διεξάγεται στο πλαίσιο της 18ης αγωνιστικής στον 2ο όμιλο της National League 1.

Η Νίκη ήταν εξαιρετική απέναντι στον Πανελλήνιο. Έπαιξε με πάθος και αποφασιστικότητα χωρίς να πτοηθεί στις δύσκολες στιγμές του αγώνα. Στο ημίχρονο βρέθηκε μπροστά με δέκα πόντους, αλλά η αθηναϊκή ομάδα επέστρεψε και προηγήθηκε με 81-85 περίπου 1.5 λεπτό πριν το τέλος.

Τότε οι «κυανόλευκοι» του Βόλου έδειξαν τα ψυχικά τους αποθέματα. Παίρνοντας σκορ από διαφορετικούς παίκτες κατόρθωσαν να γυρίσουν το ματς και να πάρουν την πολύτιμη νίκη χάρη σε τρίποντο του Βρεττά 4.3 δευτερόλεπτα πριν το τέλος.

Η λήξη του αγώνα βρήκε άπαντες στη Νίκη να πανηγυρίζουν έξαλλα την επιτυχία, η οποία μπορεί να αποδειχθεί πολύτιμη στο μέλλον. Κι αυτό γιατί ισοβαθμεί με τον σύλλογο της Κυψέλης και υπερτερεί σε περίπτωση ισοβαθμίες έχοντας κερδίσει και τις δύο μεταξύ τους αναμετρήσεις. Βέβαια ο Πανελλήνιος χρωστά το δεύτερο ημίχρονο του αγώνα με τον Αίολο Αγυιάς στην Πάτρα και στη χειρότερη περίπτωση για εκείνον θα έχει διαφορά ενός πόντου από τη Νίκη

Πάντως η χαρά μετριάστηκε κάπως στο άκουσμα της μεγάλης έκπληξης της 17ης αγωνιστικής. Αυτή ήταν η νίκη του ουραγού Πρωτέα επί της Νήαρ Ηστ στα Γρεβενά, η οποία κράτησε ζωντανές τις ελπίδες των γηπεδούχων για τη 10η θέση. Μπορεί αυτή τη στιγμή ο Πρωτέας να βρίσκεται πίσω από τους «κυανόλευκους» με τρεις βαθμούς, αλλά έχει κάνει το ρεπό του για τον β’ γύρο, κάτι που δεν ισχύει για τη Νίκη.

Επομένως όλα παραμένουν ανοικτά και η ομάδα του Παναγιώτη Γκουγκουτούδη ψάχνει όσες περισσότερες νίκες μπορεί. Σήμερα στις 17.00 αντιμετωπίζει τη Νήαρ Ηστ εκτός έδρας. Πρόκειται για αντίπαλο με τεράστια ιστορία στο ελληνικό μπάσκετ, ενώ διαθέτει αξιόλογο ρόστερ. Βέβαια στα Γρεβενά ταξίδεψε μόλις με έξι καλαθοσφαιριστές, με συνέπεια να γνωρίσει την ήττα από τον Πρωτέα.

Αυτό δεν θα συμβεί σήμερα, καθώς πληροφορίες αναφέρουν ότι η Νήαρ Ηστ θα παραταχθεί πλήρες, γεγονός που δυσκολεύει το έργο της Νίκης. Παρόλα αυτά η βολιώτικη ομάδα θα τα δώσει όλα για το ροζ φύλλο.

Απόντες θα είναι ο τραυματίας Άγγελος Οικονομίδης και ο στρατευμένος Ραφαήλ Στύλλας. Αντίθετα βελτιώθηκε η κατάσταση του Μάρτιν Κρίπτσι, που είχε ενοχλήσεις στο γόνατο και σήμερα θα παίξει κανονικά.

Οι παίκτες που βρίσκονται υπό τις οδηγίες του Παναγιώτη Γκουγκουτούδη είναι οι εξής: Γιάννης Γυφτάκης, Απόστολος Κωστούλας, Απόλλων Μισαηλίδης, Πέτρος Σούκερας, Σάκης Κουτίνας, Αχιλλέας Βλαχογιάννης, Βασίλης Βρεττάς, Χρήστος Σαββίδης, Κωνσταντίνος Μπουντούρης, Μάρτιν Κρίπτσι.

Για τη 18η αγωνιστική του 2ου ομίλου στη National League 1 θα γίνουν τα εξής ματς:

Σάββατο 24/2

17.00 Πανελλήνιος-Βίκος Ιωαν.

17.00 Νήαρ Ηστ-Νίκη

17.00 Σοφάδες-Εθνικός Π.

17.00 Εθνικός Λιβ.-Πρωτέας Γρεβ.

Κυριακή 25/2

14.00 Ληξούρι-Τρίκαλα Μπ.

Ρεπό: Αίολος Αγυιάς

Share

Πρόσφατα άρθρα

“Καλάθι”

Από αύριο Τετάρτη 13 Μαρτίου έως και το Μεγάλο Σάββατο 4 Μαΐου τίθεται σε ισχύ…

12 Μαρτίου 2024

Ειδική συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου ζητούν οι σύμβουλοι της ΛΑΣ Θεσσαλίας

Αίτημα προς την πρόεδρο του Περιφερειακού συμβουλίου κατέθεσαν οι περιφερειακοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης Θεσσαλίας.…

12 Μαρτίου 2024

“Φροντίζοντας αυτούς που φροντίζουν” – Εκδήλωση της Ελληνικής Εταιρείας Νόσου Αλτσχάιμερ και Συγγενών Διαταραχών Βόλου

Κάθε Μάρτιο οι Εταιρείες Alzheimer της Ελλάδος, τιμούν και αφιερώνουν συμβολικά την Ημέρα Φροντιστή, στους…

12 Μαρτίου 2024

Συνάντηση του δημάρχου Αλμυρού με τον Πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου

Στην Αθήνα και το Μέγαρο Μαξίμου βρέθηκε τη Δευτέρα 11 Μαρτίου ο Δήμαρχος Αλμυρού κ.…

12 Μαρτίου 2024

Ανακοίνωση του Στ. Λημνιού για την κατασκευή αγροτικής οδού στον Άνω Βόλο

Aνακοίνωση εξέδωσε ο δημοτικός σύμβουλος με τη "Συμμαχία για τον Βόλο" Στέλιος Λημνιός στην οποία…

12 Μαρτίου 2024

Αναζητώντας τον τάφο του Μεγάλου Αλεξάνδρου: Οι ανασκαφές σε μυστική τοποθεσία στην Ιορδανία

Η κινηματογραφίστρια Neasa Ni Chianáin πριν λίγα χρόνια δέχτηκε την πιο παράξενη πρόταση της ζωής…

12 Μαρτίου 2024