Κόσμος

Απέλυσαν ηθοποιό που υποδύεται τον Ιησού επειδή είναι ομοφυλόφιλος

ramon-fossati

Ο Ραμόν Φοσάτι είναι Ισπανός ηθοποιός, που υποδύεται εδώ και 30 χρόνια τον Ιησού, στις παραδοσιακές τελετές κατά την διάρκεια του ισπανικού Πάσχα, ωστόσο από φέτος και μέχρι το 2019 του απαγορεύθηκε να παίζει τον συγκεκριμένο ρόλο, επειδή είναι ομοφυλόφιλος.

Η Χούντα Μέιγιορ ντε Σεμάνα Σάντα Μαρινέρα, επικεφαλής αδελφοτήτων στη Βαλένθια, που οργανώνουν τις τελετές τη Μεγάλης Εβδομάδας, κατηγόρησε τον Φοσάρι για «επίδειξη παρωδίας» και εμφάνιση κατά την οποία έδινε «ψευδείς ευλογίες» στο πλήθος.

Ενας, ακόμη, λόγος απομάκρυνσής του ήταν πως πέρυσι άφησε τον έναν ώμο του εκτεθειμένο και κουνούσε με «επιδεικτικό τρόπο» τα χέρια του.

Ο Φοσάτι, από την πλευρά του, είπε πως απλά κουνούσε τα χέρια του και πως το κοστούμι του είχε διαμορφωθεί με τέτοιο τρόπο, ώστε να παραπέμπει σε παραδοσιακές αγιογραφίες.

Μάλιστα, όπως αναφέρει στους The Times είχαν αφήσει επίτηδες μόνο τον έναν ώμο ακάλυπτο, για να μην θεωρηθεί η εμφάνισή του πολύ τολμηρή.

Αρχικά, μετά την περυσινή του εμφάνιση, του είχε επιβληθεί πρόστιμο 300 ευρώ, αλλά μειώθηκε στα 60 μετά από έφεση.

Ο ηθοποιός, ωστόσο, επισημαίνει πως οι παραπάνω λόγοι είναι απλά αφορμές, με την πραγματική αιτία να είναι το γεγονός πως είναι ομοφυλόφιλος.

«Οποιος με ξέρει γνωρίζει τον σεξουαλικό προσανατολισμό μου και δεν υπάρχει κάποιο ζήτημα. Είμαι βαθύτατα θρησκευόμενο άτομο και αυτό είναι το χειρότερο που θα μπορούσε να μου συμβεί», λέει.

Οι τελετές του ισπανικού Πάσχα ρυθμίζονται διέπονται από θρησκευτικές αρχές, μην επιτρέποντας την έκθεση υπερβολικής σάρκας ή ακατάλληλων κινήσεων. Παλιότερα είχε επιβληθεί πρόστιμο σε γυναίκες, οι οποίες φέρεται να μην είχαν κατάλληλη ενδυμασία.

Πηγή www.iefimerida.gr

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το