Ελλάδα

Απέλαση Ελλήνων διπλωματών: «Καμία βάση για την απόφαση των ρωσικών Αρχών» απαντά η Αθήνα

Ανακοίνωση μέσω της οποίας εκφράζει την δυσαρέσκειά του για την απόφαση απέλασης οκτώ Ελλήνων διπλωματών από την Ρωσία, εξέδωσε το Υπουργείο Εξωτερικών.

«Εκφράζουμε την έντονη λύπη μας για την απόφαση των ρωσικών Αρχών για την κήρυξη οκτώ στελεχών της Ελληνικής Πρεσβείας στη Μόσχα, καθώς και του Γενικού Προξενείου στη Μόσχα, ως personae non grata» σημειώνει.

Η Ρωσία απελαύνει οκτώ Έλληνες διπλωμάτες
Στη συνέχεια το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών επισημαίνει ότι δεν έχει βάση η απόφαση της Ρωσίας και καταλήγει ότι η ελληνική διπλωματία στη Μόσχα θα συνεχίσει με όσα μέσα διαθέτει το έργο της.

«Δεν υφίσταται καμία βάση για την απόφαση των ρωσικών Αρχών για την απέλαση μελών του προσωπικού ελληνικής διπλωματικής και προξενικής αρχής στη Ρωσία, τα οποία, διακρινόμενα για τον επαγγελματισμό τους και υψηλό αίσθημα ευθύνης, επιτελούσαν τα καθήκοντά τους σύμφωνα με τις προβλέψεις των Συμβάσεων της Βιέννης για τις Διπλωματικές και Προξενικές Σχέσεις. Η Ελλάδα τηρεί στάση αρχής, με γνώμονα το σεβασμό του Διεθνούς Δικαίου.

Eξυπακούεται ότι η Πρεσβεία στη Μόσχα, καθώς και οι Προξενικές Αρχές στη Ρωσία θα συνεχίσουν να καταβάλλουν κάθε προσπάθεια με όλα τα μέσα στη διάθεση τους προκειμένου να συνεχίσουν να επιτελούν την αποστολή τους υπό ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες».

Πηγή:Kathimerini

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το