Τοπικά

Απειλητικά μηνύματα κατά του Λαρισαίου καθηγητή Ιατρικής Αχιλλέα Γραβάνη

Απειλές εξαπέλυσαν χθες άγνωστοι κατά του Αχιλλέα Γραβάνη, καθηγητή στην Ιατρική Σχολή Κρήτης, σε μία προσπάθεια να τον εκφοβίσουν για τις απόψεις που εκφράζει. «Ηρθαμε και θα ξαναέρθουμε», λέει ένα σύνθημα στην πόρτα του γραφείου στο ΑΕΙ. «Δεν φοβάμαι», ανέφερε χθες στην «Κ» ο καθηγητής, ο οποίος ζητεί την εφαρμογή του νόμου στα ΑΕΙ. Μάλιστα, είναι η δεύτερη φορά που επιχειρείται να εκφοβισθεί, καθώς είχε προηγηθεί απειλητική ανάρτηση σε ιστοσελίδα του αναρχικού χώρου, όταν ο κ. Γραβάνης είχε αρθρογραφήσει κατά της ομηρείας πανεπιστημιακών από φοιτητές κατά τη διάρκεια συνεδρίασης οργάνων με στόχο οι πανεπιστημιακοί να αποφασίσουν ό,τι θέλουν οι φοιτητές.

Ειδικότερα, άγνωστοι πέταξαν μπογιές και έγραψαν απειλητικά μηνύματα κατά του καθηγητή. Ο ίδιος μιλώντας στην «Κ» συνέδεσε την επίθεση με πρόσφατη ανάρτησή του για τις ομάδες που πιθανόν να συμβάλουν υπέρμετρα στη μετάδοση του ιού. «Το πανεπιστήμιο υφίσταται διαχρονική επίθεση από βίαιες ακραίες ομάδες με χαρακτηριστικά ταγμάτων εφόδου. Πρόκειται για ακροαριστερές μειοψηφίες που βρίσκουν δυστυχώς υποδόρια πολιτική κάλυψη από συστημικά αριστερά κόμματα. Απειλούν φυσικά και φραστικά, καταστρέφουν δημόσια περιουσία, προπηλακίζουν καθηγητές και φοιτητές. Η δράση τους είναι βαθύτερα αντιδημοκρατική και αντιακαδημαϊκή και δεν θα γίνονταν ανεκτή σε κανένα πανεπιστήμιο δημοκρατικης χώρας. Δρουν στην ανωνυμία, φορούν κουκούλες και αποσκοπούν στον εκφοβισμό των μελών της ακαδημαϊκής κοινότητας με κραυγές όπως «κρύψου», «σκάσε», «ερχόμαστε». Η ακαδημαϊκή κοινότητα, η πολιτεία οφείλουμε να σταθούμε απέναντι σε αυτόν τον αντιδημοκρατικό εκχυδαϊσμό του ελληνικού πανεπιστημίου. Η ανοχή μας τους θρέφει. Η βία και ο φασισμός δεν έχουν θέση στο πανεπιστήμιο», δήλωσε στην «Κ» ο κ. Γραβάνης, προσθέτοντας ότι «θα πρέπει η ακαδημαϊκή κοινότητα και η πολιτεία να προστατέψουν το πανεπιστήμιο με την εφαρμογή του νόμου».

Ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης Γεώργιος Κοντάκης δήλωσε ότι «άνθρωποι, που θέλουμε να πιστεύουμε ότι δεν έχουν σχέση με τους φοιτητές μας, προχώρησαν σε βανδαλισμούς στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης και στη διατύπωση απειλών εναντίον του καθηγητή, προσπαθώντας να δημιουργήσουν κλίμα φόβου και φίμωσης της ελεύθερης έκφρασης, μέσα από τη συκοφάντηση ενός ανθρώπου που χαρακτηρίζεται από την αγάπη στους φοιτητές του, το mentoring, την επιστημοσύνη και το δημοκρατικό του ήθος».

Πηγή: Η Καθημερινή

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το