Τοπικά

Απείλησε την πρώην σύντροφό του ότι θα της σπάσει το κεφάλι

 

Άλλες δύο υποθέσεις ενδοοικογενειακής βίας απασχόλησαν χθες το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου. Στην πρώτη επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 6 μηνών σε 35χρονο για ενδοοικογενειακή απειλή, ενώ στη δεύτερη η συζήτηση αναβλήθηκε για τις 18 Αυγούστου.
35χρονος από τη Σκόπελο κρίθηκε ένοχος για ενδοοικογενειακή απειλή με τριετή αναστολή και η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη, καθώς φέρεται να απείλησε την πρώην σύντροφό του την 1η Αυγούστου. Μήνυση εναντίον του είχε υποβάλει η πρώην σύντροφός του, μητέρα των δίδυμων παιδιών τους, η οποία αρνήθηκε να ακολουθηθεί η διαδικασία της Ποινικής Διαμεσολάβησης, όπως πρότεινε το δικαστήριο. Σύμφωνα με τη μηνύτρια, ενώ περπατούσε στον δρόμο, εμφανίστηκε ο 35χρονος και της είπε: «Θα έρθω και θα σου σπάσω το σπίτι και το κεφάλι». Από την πλευρά του ο 35χρονος υποστήριξε απολογούμενος ότι της μίλησε απότομα, όμως, αρνήθηκε ότι την απείλησε πως θα της κάνει κακό. Το ζευγάρι φέρεται να διέμενε μαζί μέχρι πριν πέντε χρόνια, δίχως γάμο. Κατά τη διάρκεια της συμβίωσής τους απέκτησαν δίδυμα, ηλικίας σήμερα 7 χρόνων, το ένα μάλιστα αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας εκ γενετής. Όπως ισχυρίστηκε ο 35χρονος, η πρώην σύντροφός του δεν επέτρεπε να βλέπει τα παιδιά πολύ συχνά. Για διάστημα τριών εβδομάδων, πριν το επεισόδιο στην παραλία της Σκοπέλου, επιχειρούσε να επικοινωνήσει μαζί της, η ίδια, όμως, τον είχε μπλοκάρει στο κινητό. «Θύμωσα. Οργίστηκα και την έβρισα. Δεν την απείλησα όμως», ισχυρίστηκε ενώπιον του δικαστηρίου. Ο εισαγγελέας και οι δικαστές συνέστησαν στο πρώην ζευγάρι να υπάρξει Ποινική Διαμεσολάβηση και να καθορίσουν τις ημέρες που ο 35χρονος θα μπορεί να βλέπει τα παιδιά του, ώστε να σταματήσει η διαμάχη μεταξύ τους. Η πρόταση δεν έγινε αποδεκτή από τη μηνύτρια μητέρα. Επίσης το δικαστήριο εξέφρασε τη νουθεσία να μην προσεγγίζει ο καταδικασθείς την πρώην σύντροφό του. Ο 35χρονος μετά την καταδίκη του άσκησε έφεση και αφέθηκε ελεύθερος.

Δεν τον θέλει η μητέρα της συντρόφου του…
Άλλη μία υπόθεση -η τρίτη χθες- ενδοοικογενειακής βίας απασχόλησε το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου. Κάθισε στο εδώλιο Βολιώτης, που φέρεται να χτύπησε με τον αγκώνα του χεριού του τη μητέρα της συντρόφου του, την ώρα που επέβαινε στο δίκυκλό του στο σπίτι της. Η μητέρα της συντρόφου του, που φέρεται να μην τον θέλει για την κόρη της, κατέθεσε μήνυση εναντίον του για ενδοοικογενειακή βία. Η υπόθεση τελικά δεν συζητήθηκε χθες και αναβλήθηκε για τις 18 Αυγούστου, καθώς απουσίαζε η μηνύτρια. Ο κατηγορούμενος από την πλευρά του αρνήθηκε την κατηγορία και δήλωσε ότι η μητέρα της συντρόφου του δεν τον θέλει. Το δικαστήριο του επέβαλε πάντως τον όρο, να μην προσεγγίζει το σπίτι της μηνύτριας και να μη διαμένει σ’ αυτό.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το