Τοπικά

Απευθείας αναθέσεις ύψους 6.800 ευρώ για τον πρόσφατο αποχιονισμό στον Δήμο Βόλου

Στην έγκριση πέντε απευθείας αναθέσεων συνολικής δαπάνης 6.800 ευρώ προχώρησε σήμερα η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Βόλου, προκειμένου να πληρωθούν τα μηχανήματα που χρησιμοποιήθηκαν για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας στις περιφερειακές ενότητες το διήμερο 30 Νοεμβρίου και 1η Δεκεμβρίου 2016.
Η πρώτη απευθείας ανάθεση αφορά τον καθαρισμό και τη ρίψη άλατος στη δημοτική ενότητα Αγριάς- Αρτέμιδας, στην περιοχή Σέσκλου και ΧΥΤΑ Βόλου και ο εργολάβος θα λάβει το ποσό των 868 ευρώ.
Ποσό 1.200 ευρώ θα λάβει ιδιοκτήτρια μηχανήματος για τον αποχιονισμό (JSB με αλυσίδες) στη Δημοτική Ενότητα Αγριάς- Αρτέμιδας (Δράκεια-  Αγιος Βλάσης- Αγιος Λαυρέντιος).
Επίσης, 861,70 ευρώ  θα λάβει εταιρεία που διαθέτει αλατοδιανομέα με μαχαίρι 2 μέτρων, η οποία την Πέμπτη 1η Δεκεμβρίου προχώρησε στον καθαρισμό και στη ρίψη άλατος στον Άγιο Λαυρέντιο.
Ποσό 2.728 ευρώ θα δοθεί σε άλλη εταιρεία, που στις 30 Νοεμβρίου με τα μηχανήματα που διαθέτει (αλατοδιανομέα με μαχαίρι 3 μέτρων και φορτωτή με αλυσίδες), προχώρησε στον καθαρισμό και τη ρίψη άλατος στη Δημοτική Ενότητα Πορταριάς (Ανακασιά- Κατηχώρι- Κουκουράβα- Μακρινίτσα- Πορταριά) και στη Δημοτική Ενότητα Αγριάς –Αρτέμιδας (Άγιο Βλάσιο)
Τέλος, πέμπτη εταιρεία θα λάβει 1.150 ευρώ για τη συνδρομή της  την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου στον καθαρισμό και τη ρίψη  άλατος στις Γλαφυρές.
Συνολικά ο Δήμος Βόλου θα δώσει στις εταιρείες το ποσό των 6.800,7 ευρώ για τον αποχιονισμό.  Τα συγκεκριμένα θέματα της Οικονομικής Επιτροπής καταψήφισε ο δημοτικός σύμβουλος Θεόδωρος Τσαλούχας, τονίζοντας ότι διαφωνεί με τις απευθείας αναθέσεις.

Κατά τη σημερινή συνεδρίαση κατακυρώθηκε στον τρίτο μειοδότη ο ανοιχτός διαγωνισμός του έργου «διαγράμμιση οδικού δικτύου Δ.Βόλου και διαγραμμίσεις- πιλοτικές εφαρμογές νέων υλικών» Ο διαγωνισμός είναι προϋπολογισμού 120.000 ευρώ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το