Ελλάδα

Απέδρασε ενώ σε λίγες ημέρες θα αποφυλακιζόταν

Σε λίγες ημέρες θα αποφυλακιζόταν. Ζούσε σε καθεστώς ημιελεύθερης διαβίωσης, αφού εργαζόταν στον φούρνο των φυλακών και έβγαινε καθημερινά από τον Κορυδαλλό διανέμοντας ψωμί.

Προτίμησε όμως να… φύγει νωρίτερα, άγνωστο γιατί. Ο λόγος για έναν 50χρονο Ρουμάνο, ο οποίος απέδρασε χθες από την Κεντρική Αποθήκη Υλικού Φυλακών (ΚΑΥΦ).

Δεν είχε δώσει κανένα δικαίωμα, ήταν πάντα τυπικός, όπως λένε οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι, συνόδευε το φορτηγό που μοίραζε ψωμί σε νοσοκομεία και ιδρύματα. Σύμφωνα με την πρώτη εικόνα που έχει το υπουργείο Δικαιοσύνης, ο Ρουμάνος απέδρασε κατά τη διάρκεια της διανομής.

Ο 50χρονος είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση 6 ετών και 8 μηνών για το αδίκημα της παράνομης εισόδου στη χώρα, καθώς και για κλοπές. Είχε εκτίσει το μεγαλύτερο μέρος της ποινής του και περίμενε την ημέρα της αποφυλάκισής του.

Ερωτηματικά
Γιατί απέδρασε; Κανείς δεν μπορεί να πει κάτι με βεβαιότητα. Το περιστατικό ερευνάται ήδη από εισαγγελικό λειτουργό, ο οποίος διεξάγει πειθαρχική έρευνα προκειμένου να εξεταστούν οι συνθήκες υπό τις οποίες έλαβε χώρα η απόδραση, καθώς και να αναζητηθούν τυχόν πειθαρχικές ευθύνες υπαλλήλων.

Από την ΚΑΥΦ πάντως δεν φεύγουν κρατούμενοι, καθώς, όπως λένε παλαιοί φύλακες, τα τελευταία 25 χρόνια μόνο ένας ποινικός έχει αποδράσει. Οι συνθήκες είναι καλές, οι κρατούμενοι κάνουν μεροκάματα και έτσι δεν έχουν λόγο να φύγουν, αφού, εάν συλληφθούν, θα επιστρέψουν σε κλειστή φυλακή. Ωστόσο, στον κανόνα υπάρχουν και εξαιρέσεις…

Πηγή: Έθνος

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το