Τοπικά

Απέχουν οι δάσκαλοι από τις εκλογές για το ΠΥΣΠΕ Μαγνησίας

Τα ψηφοδέλτιά τους απέσυραν οι πέντε παρατάξεις που επρόκειτο να συμμετάσχουν στις εκλογές για την ανάδειξη των αιρετών στο Περιφερειακό Υπηρεσιακό Συμβούλιο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΠΥΣΠΕ) Μαγνησίας αντιδρώντας στην απόφαση του υπουργείου Παιδείας να τις διεξάγει ηλεκτρονικά.
Στο πενταμελές ΠΥΣΠΕ Μαγνησίας, όπως και στα υπόλοιπα περιφερειακά υπηρεσιακά συμβούλια, συμμετέχουν δύο αιρετοί που εκλέγονται από τους εκπαιδευτικούς, ενώ τα άλλα τρία μέλη είναι ο εκάστοτε διευθυντής Πρωτοβάθμιας και δύο μέλη που ορίζονται από το υπουργείο.
Οι εκλογές διεξάγονται κάθε δύο χρόνια, πάντα την πρώτη Τετάρτη του Νοεμβρίου και εκείνη τη μέρα δεν γίνονται μαθήματα.
Φέτος, όμως λόγω της πανδημίας τα πράγματα άλλαξαν. Για την αποφυγή συνωστισμού στα εκλογικά κέντρα το υπουργείο Παιδείας αποφάσισε να διεξαχθούν ηλεκτρονικά στις 7 Νοεμβρίου Σάββατο. Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις αντέδρασαν και η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας (ΔΟΕ) ζήτησε από τις παρατάξεις να αποσύρουν τα ψηφοδέλτιά τους.

Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας προχώρησε στην ανακήρυξη των ψηφοδελτίων, αλλά λίγο μετά οι πέντε παρατάξεις απέσυραν τα ψηφοδέλτιά τους.
«Οι πέντε παρατάξεις που ήταν προγραμματισμένο να συμμετάσχουν στις εκλογές για την ανάδειξη των δύο αιρετών στο ΠΥΣΠΕ Μαγνησίας, απέσυραν τα ψηφοδέλτιά τους και έτσι δεν θα συμμετάσχουν στην εκλογική διαδικασία» τόνισε ο πρόεδρος του συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας κ. Απόστολος Μούσιος και πρόσθεσε πως «καμία παράταξη στη Μαγνησία δεν θα συμμετάσχει στις εκλογές. Εμείς έχουμε ζητήσει να γένουν οι εκλογές, μόλις τελειώσει η πανδημία σε εργάσιμη μέρα και εκτός διδακτικού ωραρίου, δηλαδή να γίνουν τα μαθήματα και μετά να ψηφίσουν οι εκπαιδευτικοί. Σε συνθήκες πανδημίας δεν θα ήταν εύκολο να μεταβούν οι υποψήφιοι των παρατάξεων στα σχολεία για να συζητήσουν με τους συναδέλφους τα θέματα που αφορούν στον κλάδο».

Η θητεία των νυν αιρετών στα υπηρεσιακά συμβούλια λήγει στις 31 Δεκεμβρίου 2020 και είναι άγνωστο, πώς θα λειτουργούν μετά τα υπηρεσιακά συμβούλια. Η ΔΟΕ έχει ζητήσει να δοθεί παράταση στη θητεία των νυν αιρετών, όμως το υπουργείο Παιδείας θέλει να γίνουν οι εκλογές. Πληροφορίες από συνδικαλιστές αναφέρουν πως δεν αποκλείεται τα υπηρεσιακά συμβούλια να λειτουργούν και με τα τρία μέλη, αν και αυτό θα έθετε ένα ζήτημα νομιμότητας στην εκπαιδευτική κοινότητα, αφού δεν θα μετείχαν οι εκλεγμένοι εκπαιδευτικοί.
Ο διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας κ. Γιώργος Πολύζος επισήμανε πως «εμείς προχωρήσαμε στην ανακήρυξη των υποψήφιων, αλλά λίγο αργότερα οι παρατάξεις απέσυραν τα ψηφοδέλτιά τους. Ενημερώσαμε τη Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας και αναμένουμε από το υπουργείο να μας ενημερώσει, αν τελικά θα διεξαχθούν οι εκλογές ή όχι».
Για το ΠΥΣΔΕ Μαγνησίας ανακηρύχτηκαν οι υποψήφιοι από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας, ωστόσο ακόμη δεν είναι οριστικό, πόσες και ποιες παρατάξεις θα συμμετάσχουν.
Ο διευθυντής Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας κ. Χαράλαμπος Σταχτέας δήλωσε για το θέμα πως «μέχρι και χθες δεν είχαμε κάποια περίπτωση παράταξης που να απέσυρε το ψηφοδέλτιό της. Αναμένουμε να δούμε τι θα γίνει».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το