Τοπικά

«Απέχουν» από το Κτηματολόγιο – Λήγει και η νέα προθεσμία για περιοχές Δήμων της Μαγνησίας

Ένα στα τέσσερα δικαιώματα είχε δηλωθεί μέχρι την Παρασκευή στο Κτηματολόγιο για περιοχές του Δήμου Βόλου, του Δήμου Αλμυρού, του Δήμου Ρ. Φεραίου, του Δήμου Ν. Πηλίου και του Δήμου Σκοπέλου, ενώ η σχετική προθεσμία λήγει την ερχόμενη Παρασκευή 29 Νοεμβρίου.

Από την άλλη τα δικαιώματα που δηλώθηκαν σε περιοχές του τέως Δήμου Ν. Ιωνίας και του τέως Δήμου Ιωλκού, όπου η σχετική προθεσμία έληξε στις 31 Οκτωβρίου, θα φθάσουν τελικά στο 70% του συνόλου, με την ελπίδα, μέχρι το ερχόμενο καλοκαίρι να έχουν φθάσει το 80%.
Στη Μαγνησία παρατηρείται το φαινόμενο, στις μεν αστικές περιοχές οι δηλώσεις να είναι πολλές, στις δε αγροτικές να υστερούν, με κίνδυνο το Κτηματολόγιο να είναι ημιτελές, αν δεν φθάσουν τα δηλωθέντα δικαιώματα σε ένα ικανοποιητικό ποσοστό.
Όπως έγινε γνωστό από τον υπεύθυνο της κοινοπραξίας που έχει αναλάβει την κτηματογράφηση των περιοχών στον Δήμο Βόλου και συγκεκριμένα στους προ-καποδιστριακούς ΟΤΑ Αϊδινίου, Γλαφυρών, Μικροθηβών, Σέσκλου, στον Δήμο Ρήγα Φεραίου, στον Δήμο Αλμυρού, στον Δήμο Νοτίου Πηλίου προ-καποδιστριακοί ΟΤΑ Αργαλαστής, Λαύκου, Μετοχίου, Μηλίνης, Προμυρίου, Τρικερίου, καθώς και στον Δήμο Σκοπέλου, προ-καποδιστριακοί ΟΤΑ Γλώσσης, Κλήματος, Σκοπέλου επί συνόλου 261.362 δικαιωμάτων είχαν δηλωθεί μέχρι την Παρασκευή μόλις το 26% περίπου… Η προθεσμία στις εν λόγω περιοχές λήγει την ερχόμενη Παρασκευή 29 Νοεμβρίου και στην κοινοπραξία που έχει αναλάβει το έργο, δηλώνουν απογοητευμένοι για την προσέλκυση των ιδιοκτητών ακινήτων.

Μάλιστα το τριήμερο Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή, 27, 28 και 29 του μήνα το γραφείο που δέχεται τις δηλώσεις στο Πανθεσσαλικό στάδιο θα παραμείνει ανοιχτό από τις 8.30 το πρωί μέχρι τις 8.30 το βράδυ, για την εξυπηρέτηση των υπόχρεων.
Οι ιδιοκτήτες ακινήτων αδιαφορούν για τις δηλώσεις των περιουσιών τους στο Κτηματολόγιο, παρ’ ότι από την ΑΑΔΕ εστάλησαν μαζικά χιλιάδες ηλεκτρονικά μηνύματα σε όλους τους ιδιοκτήτες ακινήτων, έχουν δεν έχουν υποβάλει δηλώσεις.

Αντίστοιχα από τη δεύτερη κοινοπραξία που έχει αναλάβει την κτηματογράφηση περιοχών της Μαγνησίας και συγκεκριμένα στον προκαποδιστριακό Δήμο Ιωλκού (πρώην κοινότητες Αγίου Ονούφριου, Ανακασιάς και Άνω Βόλου) και Νέας Ιωνίας, και στις προκαποδιστριακές Κοινότητες Αγίου Βλάσιου, Αγίου Λαυρεντίου, Αγριάς, Άλλης Μεριάς, Άνω Λεχωνίων, Διμηνίου, Δρακείας, Κάτω Λεχωνίων, Κατωχωρίου, Μακρινίτσης, Πορταριάς και Σταγιατών, επί συνόλου 136.549 δικαιωμάτων, μέχρι 31 Οκτωβρίου, οπότε και έληξε η σχετική προθεσμία, είχαν δηλωθεί 65.066 δικαιώματα, ενώ ποσοστό 20% τα έχουν δηλώσει ηλεκτρονικά στο σύστημα και έχουν κλείσει ραντεβού, για την ολοκλήρωση των δηλώσεών τους.
«Περίπου 29.000 δικαιώματα θα δηλωθούν ακόμη και μέχρι το καλοκαίρι υπολογίζουμε να φθάσουμε στο 80%», δήλωσε στη «Θ» ο υπεύθυνος της κοινοπραξίας κ. Κυρ. Σαββίδης.
Ο κ. Σαββίδης ανέφερε ακόμη ότι πιθανόν πολλοί ιδιοκτήτες να μην δήλωσαν τα δικαιώματά τους, όπου είναι συγκληρονόμοι κυρίως, ενώ από τον νέο χρόνο αναμένεται να επιβληθούν πρόστιμα στους εκπρόθεσμους.
Πάντως έθεσε και το ζήτημα να είναι υπερεκτιμημένος ο συνολικός αριθμός των δικαιωμάτων, δηλαδή να μην είναι τόσα στην πραγματικότητα.
Από την πλευρά του πάντως ο κ. Κων. Κίτος, της άλλης κοινοπραξίας, σημειώνει ότι «δεν μπορούμε να πούμε ότι ο συνολικός αριθμός των δικαιωμάτων, είναι υπερεκτιμημένος».
Το γραφείο για τους προ-καποδιστριακούς ΟΤΑ Αϊδινίου, Γλαφυρών, Μικροθηβών, Σέσκλου. Δήμος Ρήγα Φερραίου. Δήμος Αλμυρού, Δήμος Νοτίου Πηλίου προ-καποδιστριακοί ΟΤΑ Αργαλαστής, Λαύκου, Μετοχίου, Μηλίνης, Προμυρίου, Τρικερίου, καθώς και για τον Δήμο Σκοπέλου, προ-καποδιστριακοί ΟΤΑ Γλώσσης, Κλήματος, Σκοπέλου λειτουργεί στο Πανθεσσαλικό στάδιο Βόλου, κτίριο 24 οδός Σταδίου, Νέα Ιωνία Μαγνησίας, τηλέφωνο 24210-25288 E-mail: [email protected] Ωράριο λειτουργίας: Δεύτερα, Τρίτη, 8:30 με 16:30 και Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή 8:30 με 20:30.

Προανάρτηση του Βόλου
Σύμφωνα με πληροφορίες, εντός του Δεκεμβρίου αναμένεται η προανάρτηση των κτηματολογικών πινάκων για τον Δήμο Βόλου, όπου οι δηλώσεις δικαιωμάτων είχαν υποβληθεί το 2008. Οι ενδιαφερόμενοι θα δουν την προανάρτηση, προκειμένου, αν διαφωνούν, να κάνουν διορθώσεις.

Οι αντιρρήσεις για τους δασικούς χάρτες
Από τη Διεύθυνση Δασών Μαγνησίας ανακοινώνεται ότι τροποποιήθηκε η αριθ. 413/32535/1-3-2019 απόφαση, με την οποία αναρτήθηκε ο δασικός χάρτης των προ-Καποδιστριακών Ο.Τ.Α. Αλοννήσου, Βόλου, Νέας Αγχιάλου και Σκιάθου της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και Σποράδων, αποκλειστικά και μόνο ως προς το τμήμα που αφορά στις προθεσμίες και στις καταληκτικές ημερομηνίες υποβολής αντιρρήσεων. Κατόπιν τούτου, καλείται κάθε ενδιαφερόμενος, αφού λάβει γνώση του περιεχομένου του αναρτημένου κατά τα προηγούμενα δασικού χάρτη, να υποβάλει τις τυχόν αντιρρήσεις του εντός αποκλειστικής προθεσμίας που λήγει, για τους κατοίκους εσωτερικού και εξωτερικού, το Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2019.
Υπενθυμίζουμε ότι οι αντιρρήσεις αφορούν αποκλειστικά και μόνον στην αμφισβήτηση του χαρακτήρα ή της μορφής των εμφανιζόμενων στον δασικό χάρτη εκτάσεων και υποβάλλονται ηλεκτρονικά στον ειδικό διαδικτυακό τόπο ανάρτησης δασικών χαρτών και υποβολής αντιρρήσεων της ιστοσελίδας του φορέα «Ελληνικό Κτηματολόγιο»: https://www.ktimanet.gr/CitizenWebApp/InfoDasika_Page.aspx
Γενικές πληροφορίες για το περιεχόμενο του αναρτημένου δασικού χάρτη καθώς και για τον τρόπο υποβολής αντιρρήσεων παρέχονται στο παρακάτω Σημείο Υποστήριξης της Ανάρτησης του Δασικού Χάρτη (Σ.Υ.Α.Δ.Χ.): Σ.Υ.Α.Δ.Χ. Βόλου, με έδρα τα γραφεία της Διεύθυνσης Δασών Μαγνησίας, Ξενοφώντος 1 (4ος όροφος)
383 33 Βόλος, τηλ. επικοινωνίας: 24210 39112 & 24210 39107
E-mail: [email protected]
Τo Σ.Υ.Α.Δ.Χ. λειτουργεί κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες 7:30 έως 15:30, καθ’ όλη τη διάρκεια της περιόδου υποβολής των αντιρρήσεων. Επιπλέον θα λειτουργήσει τις ίδιες ώρες και το Σάββατο 30-11-2019.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το