Τοπικά

Aπέχει από δευτερογενείς διακομιδές το ΕΚΑΒ Bόλου

Στην αποχή από την πραγματοποίηση δευτερογενών διακομιδών, όπως είναι τα εξιτήρια ασθενών από το Νοσοκομείο Βόλου που θέλουν να επιστρέψουν στα σπίτια τους, προχωρούν από σήμερα μέχρι και τα μέσα Σεπτεμβρίου εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ Βόλου.

Ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στο ΕΚΑΒ Μαγνησίας κ. Παναγιώτης Δαριώτης δήλωσε πως «ξεκινούμε από σήμερα Δευτέρα μέχρι και τις 15 Σεπτεμβρίου την αποχή από από τις δευτερογενείς διακομιδές, όπως είναι τα εξιτήρια των ασθενών από τις Κλινικές του Νοσοκομείου, οι επανεξετάσεις, αλλά και οι μεταφορές των ασθενών από το Νοσοκομείο στα διαγνωστικά κέντρα. Ο λόγος είναι πως ακόμη διοικητές ορισμένων Νοσοκομείων και διοικητές υγειονομικών περιφερειακών δεν έχουν προχωρήσει τις διαδικασίες, προκειμένου να «τρέξει» ο διαγωνισμός πρόσληψης επικουρικού προσωπικού διασωστών στα νοσοκομεία, ώστε τα ιδιά να εξυπηρετούν τους ασθενείς με αυτές τις δευτερογενείς διακομιδές. Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας αλλά και ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ πανελλαδικά είναι θετικοί στην πρόσληψη επικουρικού προσωπικού, αλλά προς το παρόν ο διαγωνισμός δεν προχωρεί, γιατί δεν κινούνται οι διαδικασίες από ορισμένα νοσοκομεία. Άλλωστε δεν είναι αρμοδιότητα του διασώστη του ΕΚΑΒ να ασχολείται με τις επανεξετάσεις και την επιστροφή ασθενών στα σπίτια τους. Μπορεί την ώρα που το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ μεταφέρει έναν ασθενή από το Νοσοκομείο στο σπίτι του, να έχει προκύψει ένα τροχαίο ατύχημα με επείγον περιστατικό και να μην υπάρχει διαθέσιμο ασθενοφόρο. Για να αποφεύγονται, λοιπόν, τέτοιες καταστάσεις, έχουμε ζητήσει το έργο των δευτερογενών διακομιδών να διεξάγεται από τα Νοσοκομεία, και τα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ να εξυπηρετούν, όπως είναι ο ρόλος τους, τα επείγονται περιστατικά. Κάνουμε αγώνα και ευτυχώς το κρατάμε, να είμαστε σε κάθε περιστατικό μέσα σε δέκα λεπτά για την εξυπηρέτηση του επείγοντος περιστατικού».

Ο κ. Δαριώτης ανέφερε πως για το Νοσοκομείο Βόλου με την πρόσληψη πέντε-έξι ατόμων επικουρικού προσωπικού θα μπορούσε να λειτουργήσει το σύστημα, ενώ και εμείς θα μπορούσαμε ως ΕΚΑΒ να διαθέσουμε ένα ασθενοφόρο. Επίσης το ΕΚΑΒ αναμένει την προκήρυξη για πρόσληψη επικουρικού προσωπικού και για τις δικές του ανάγκες. «Από τις δέκα θέσεις στη Μαγνησία, έχουν καλυφθεί οι έξι. Παράλληλα από την 1 Ιουλίου θα αυξηθούν οι ανάγκες με την έλευση επισκεπτών εμείς συνεχίζουμε να διακομίζουμε στο Νοσοκομείο ύποπτα περιστατικά κορωνοϊού, ενώ εδώ και έξι μήνες λόγω της πανδημίας είμαστε σε επιφυλακή, χωρίς να μπορούμε να λάβουμε άδεια» κατέληξε ο κ.Δαριώτης

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το